Spar oss fra skjærsildsild: Uendelig pålogging gjør oss ikke tryggere, bare sinte

Passordsystemer har blitt så krevende at de risikerer sikkerheten vår, sier silicon.coms Natasha Lomas.

Glem konkurs via e-post - Jeg erklærer konkurs for passord. Den moderne brukeren surfer ikke lenger på nettet, han eller hun tapper fra tilgangsnekt til tilgangsnektelse, tapt i en tåke med halvt huskede passord.

Har du tømt informasjonskapsler eller hurtigbuffer i det siste? Hvis du har det, forbered deg på å oppføre deg som en kodebryter og bla gjennom det mentale leksikonet av muligheter som bare kan låse opp akkurat denne digitale døren. Internett-lov sier at først etter at du har trykket på den glemte passord-lenken, oppdatert innboksen 1000 ganger, klikket på koblingen for tilbakestilling av passord og skrevet inn et nytt passord, vil du - endelig - trykke på passordet du bare ville ha glemt å huske.

På hvilket tidspunkt får du avslag på muligheten til å endre passordet til passordet du nå husker, på grunnlag av Catch 22 om at du har brukt det passordet før. Og se, før du kan stoppe dem, vil fingrene ha krysset over tastaturet og gi digitalt liv til enda et passord - et så antagelig at det vil gjøre en tre år gammel rødme, eller så kryptisk at det ikke er en snøfnugg sjanse i helvete du Jeg husker det neste gang du vil spille Goo eller kjøpe en BH eller forkorte en URL eller sjekke Twitter Klout-poengsummen din.

For mange webtjenester krever passord, men brukerne kan bare huske et begrenset antall virtuelle nøkler. Foto: woodleywonderworks

Og slik fortsetter syklusen av skjærsildsfeis, i denne mindre enn Divine Digital Comedy, 4Ever & eVaAMEN1111 $.

Kort sagt, som silicon.com-spaltist Peter Cochrane nylig bemerket, passordsystemet er ødelagt, det er "ikke lenger egnet til formål". Og dessuten, som News of the World- telefonsikkerhetsskandalen for telefonen tydelig illustrerer, at det å ha et passord eller en PIN-kode som gir en tjeneste ikke på noen måte garanterer at det er hellighet fra nysgjerrige øyne og ører. Ikke der mennesker er involvert. Kvante nøkkel kryptografi dette er ikke.

Problemet med passord på nettet er et av spredning. Hver webtjeneste, app og enhet under solen ser ut til å kreve innlogging i disse dager. Så det er vanligvis to informasjonsbiter som skal lagres per tjeneste - et brukernavn og et passord. Og gutt, gjør de bitene snart opp.

Å bruke samme passord for mange tjenester er selvfølgelig en Cardinal Digital Sin. Det er også bruk av dumme enkle passord som passord. Og 123456 vil ikke vinne deg noen sikkerhetspriser, så gå bort fra disse altfor enkle tastene. Det er en veldig åpenbar grunn til at nettbrukere søker etter vennlige og kjente passord, i stedet for å trylle frem fiendisk komplekse sifre som absolutt vil sikre deres digitale omkretser: minnet vårt er ikke perfekt. Heller ikke hjernens lagringskapasitet er uendelig.

Grei nok til å be om iøynefallende komplekse passord når jeg logger inn på banken min på nettet. I det tilfellet har jeg ikke noe imot å bruke en spesiell trådløs hatt mens jeg gjentar en unik fot-shuffle på en digital gulvmatte i privatlivet til mitt eget hjem - hei, midlene på bankkontoen min står på spill.

Men passord, og stadig mer krevende passord, er påkrevd for alle slags apper i disse dager - det være seg et nyhetsnettsted du kanskje vil lese noen ganger, en app som maler komediebart på hvert ansikt i fotoalbumet ditt, eller en butikk du ønsker å kjøpe en vare fra en gang og sannsynligvis ikke trenger å gå tilbake til dette århundret.

Hvor mange påloggingsbaserte tjenester bruker den gjennomsnittlige nettbrukeren i sine daglige digitale aktiviteter? Jeg kan tenke på ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com