Få fart på Android-utviklingssyklusen din med Genymotion

Jeg har drevet profesjonell Android-utvikling i mer enn fire år. I risikoen for å motta en mengde søkkende e-poster og muligens få tilbaketrukket Android-utviklerkortet mitt, innrømmer jeg også å dabbe i iOS. En stor forskjell jeg bemerket med en gang da jeg begynte å se på Xcode-dokumentasjonen, er at applikasjonen under normal iOS-utvikling kjører på en simulator, ikke en ekte emulator. Selv om dette kan høres ut som bare semantikk, er det faktisk et skille.

Den faglige forskjellen mellom Android's emulator og iPhones simulator er at i teorien skal en Android-app som kjører i emulatoren oppføre seg nesten identisk på en målenhet; Du bør også kunne kjøre noen nivå av ytelsestester på Android-emulatoren. Å gjøre en ytelsestest på Apples simulator ville være meningsløs, da disse testene ganske enkelt ville teste kraften i utviklingssystemet ditt.

Jeg kvalifiserte disse forskjellene som akademiske fordi de erfarer at de pleier å være en vask. Generelt sett gjør iOS-simulatoren en god jobb med å oppføre seg på samme måte som målenheten, og Android-emulatoren har en tendens til å være så treg på de fleste utviklingsmaskiner - alle slags ytelsestesting er nesten umulig. Latensen til Android-emulatoren har fortsatt å øke med hver iterasjon av OS, og starter rundt 4, 0 (Ice Cream Sandwich), og fant ut at jeg ønsket at Google hadde tatt samme vei som Apple. Den out-of-the-box Android-emulatoropplevelsen har blitt noe smertefull de siste 18 månedene.

Heldigvis har den åpne naturen til Android gjort det enkelt for tredjeparter å trå til, hente ballen og løpe med den. Dette fører inn i min diskusjon om Genymotion, en kommersiell avlegger av open source-prosjektet AndroVM. Genymotion er en veldig rask Android-emulator som fungerer for Windows, Mac og Linux. Det beste av alt (i det minste for nå), det er gratis. (Jeg jobber ikke for Genymotion eller har tilknytning til dem.)

Genymotion integreres direkte i Eclipse, har en rekke forhåndskonfigurerte populære telefonbilder å velge mellom, og støtter de fleste kritiske sensoremuleringer jeg trenger for å gjøre 99% av den daglige utviklingen. Det eneste området der jeg finner Genymotion mangler, er at jeg ikke har funnet ut en måte å trø til nettverkstilkoblingen for å etterligne 3G, selv etter å ha lest dokumentasjonen. Jeg kontaktet Genymotion-støtte angående dette siste elementet, men har ennå ikke mottatt svar. Oppdatering 30.10.13: Kort tid etter at jeg skrev dette innlegget, fikk jeg et svar fra Genymotion Technical Support. Jeg ble fortalt at nettverkstrottling ikke er helt klar for prime time, men at dette elementet er på listen over funksjoner som kommer til emulatoren i nær fremtid.

Hvis du ikke er kjent med Genymotion, er det absolutt verdt å ta en titt. Installasjonen er litt mer involvert på OS X og Linux enn på Windows, men den var fremdeles ikke for komplisert på MacBook-en min. Jeg har tatt med tre skjermbilder, slik at du kan se både emulatoren og hvordan den kobles til Eclipse. Når du er konfigurert, bør du ikke måtte endre den eksisterende arbeidsflyten. Start emulatoren, og kjør og feilsøk APK-en fra innsiden av Eclipse, akkurat som du gjorde med den virtuelle Android-enheten du brukte før.© Copyright 2020 | mobilegn.com