Forbruksgjennomgang: IT-kutt vil kappe ut innovative leverandører

Regjeringens innstramningsplan vil kreve mange ofre. Dessverre vil hovedmann blant dem være unge leverandører med nye tilnærminger, sier Mark Kobayashi-Hillary.

I juli i fjor fortalte jeg alle som ville lytte til at regjeringen var skyld i kortsiktighet for å invitere en gruppe teknologikontraktører til statsrådskontoret og spørre hvordan de kunne 'hjelpe' nasjonen.

Kanskje er uttrykket 'hvordan kan de redusere prisene og kanskje gjøre mer for mindre' en bedre beskrivelse av hvordan de forventes å hjelpe. Nå er den omfattende utgiftsanmeldelsen endelig ute i det fri, vi kan alle se at leverandører kommer til å bli presset etter hvert som avdelingsbudsjettene har blitt redusert.

Det er bare naturlig å ønske å kritisere håpløse entreprenører da de ikke klarer å levere i tide, mister fanger eller forlate bærbare datamaskiner som inneholder statshemmeligheter i tog. Men var ting egentlig bedre i dagene da offentlig sektor direkte ansatt hver person som leverte en offentlig tjeneste?

Dommer om outsourcing
Det er en ideologisk diskurs rundt denne debatten, som mener at outsourcing fra myndighetene til privat sektor er dårlig og å skape flere arbeidsplasser i offentlig sektor er bra. Ingen vil argumentere mot jobbskaping, men det økte presset for å fokusere på innstramningsprogrammet kommer til å tvinge noen ubehagelige avgjørelser - beslutninger som mest ledelse i offentlig sektor aldri trodde de skulle trenge å møte.

Regjeringens innstramningsplan kan være dårlige nyheter for unge leverandører
(Fotokreditt: Shutterstock)

Jeg snakket nylig med toppsjefen for et råd i Nord-England. Hans myndighet administrerer en rekke telefonsentre som er spredt rundt om i fylket, og arbeider med henvendelser fra borgerne. Du trenger ikke å være en hardnøstet, privat talsmann for å se at denne operasjonen innebærer mye duplisering og sannsynligvis kan bli redusert til et enkelt senter som håndterer alle henvendelser.

Denne tilnærmingen er nøyaktig hva ledelseskonsulenter vil gi råd, selv om de kan komme enda lenger og foreslå at samtalene blir besvart offshore. Men den lokale myndighetssjefen er ikke målt på økonomisk forsvarlighet alene. Han må balansere bøkene, men han må også sørge for at lokal service blir gitt til lokalbefolkningen og at hans beslutninger om forbruk favoriserer regionen.

I en del av landet der nesten halvparten av den yrkesaktive befolkningen er avhengig av offentlig sektor for en lønn, kan ta vanskelige økonomiske beslutninger om rasjonalisering - oppsigelser - karriere selvmord.

Trykk for endring
Men min følelse av uro med den nåværende prosessen er virkelig relatert til det hurtige og utrulige endringspresset som vil bli håndhevet av lokale myndigheter, universiteter, høyskoler, sykehus og viktige organisasjoner som politi og brannvesen.

Toppledelsen i disse organisasjonene vil kanskje trimme fettet, men offentlig sektor har en annen ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com