Ansatte på Facebook og Twitter? Fem ting du trenger å vite for å unngå et søksmål på sosiale medier

Mange arbeidsgivere ser nå fordelene ved at de ansatte bruker sosiale medier, men det betyr ikke at bedrifter bør blinde øye for den juridiske risikoen, sier advokat Kate Hodgkiss.

Facebook, Twitter, LinkedIn og andre sosiale nettverk knytter millioner av mennesker over hele verden hver dag. Nettstedene har blitt en integrert del av måten vi lever og jobber på. Men på arbeidsplassen, i det minste, er virkningen deres ikke alltid positiv og kan utsette arbeidsgivere for alvorlige juridiske forpliktelser.

I oktober publiserte det globale advokatfirmaet DLA Piper forskning på sosiale medier på arbeidsplassen. Meldingen var klar. Arbeidsgivere drar nytte av fenomenet på sosiale medier, men deres politikk og prosedyrer klarer ikke å følge med. Her er de fem viktigste årsakene til at arbeidsgivere bør stille seg og ta varsel.

Ansatte som legger ut kommentarer eller tweeter om kolleger eller forretningsaktiviteter, utgjør en risiko for arbeidsgivere. Foto: Annette Shaff / Shutterstock

1. Hvilke medarbeiderinnlegg på sosiale mediesider kan skade arbeidsgivers omdømme og merkevare

DLA Pipers rapport viser at 65 prosent av arbeidsgiverne faktisk oppfordrer sine ansatte til å bruke sosiale medier til arbeidsrelaterte aktiviteter.

Imidlertid kommer noen potensielle alvorlige konsekvenser med denne aktiviteten, særlig ettersom linjen mellom arbeid og privatliv ofte er vanskelig å trekke.

Ansatte kan med vilje eller utilsiktet forårsake skade på arbeidsgivers omdømme og merkevare ved å legge ut ugunstige kommentarer om organisasjonen eller informasjon som potensielt kan benytte tredjeparter.

Ansatte kan også legge ut kontroversielle meninger, eller vise informasjon om sitt private liv, som fra arbeidsgivers perspektiv er upassende for deres rolle.

2. Kommentarer publisert på sosiale mediesider av ansatte kan trakassere eller diskriminere kolleger

I følge forskningen bruker 59 prosent av de ansatte Facebook til personlig bruk, og 50 prosent bruker Twitter. Ansatte som bruker disse nettstedene til personlig bruk, innrømmer imidlertid også å legge ut informasjon direkte knyttet til sin arbeidsgiver eller kolleger.

Cirka 22 prosent av de spurte ansatte har lagt ut en statusoppdatering, eller tweetet, om en kollega, og 28 prosent har lagt ut bilder av kolleger eller forretningsaktiviteter. Denne aktiviteten utgjør tydelig en risiko for arbeidsgivere som kan være vicariously ansvarlig for ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com