Star Trek-kapteiner tilbyr 4 ledertimer som kan redde karrieren din

Video: Star Treks innflytelse på tech Ville iPhone eksistert uten Tricorder? Er warp drive mulig? Er 3D-utskrift en forløper for replikatoren? Tekniske eksperter forklarer Star Trek innflytelsesrike arv.

Med skipskapteiner som hovedpersoner har Star Trek- franchisen alltid vært en flott plattform for å vise frem det høye innsatsen presset og begeistrende triumfer av lederskap. Det gjør det også til et morsomt utstillingsvindu for lederne å ta bort noen verdifulle leksjoner og tips.

Med den nye Star Trek: Picard- serien, som har premiere 23. januar 2020, og Star Trek: Discovery på CBS All Access, er det et nytt sett ledere å lære av. Og for teknologer og bedriftsledere som er tilhenger av fortidens Star Trek- kapteiner, er her fire store ledertimer som aldri blir gamle. ( Avsløring: TechRepublic eies av ViacomCBS.)

Løytnant Saru, førstesjef Michael Burnham, og kaptein Philippa Georgiou tilbyr ny ledelse i Star Trek: Discovery .

Bilde: Jan Thijs / CBS Interactive

1. Evakuer romstasjonen, men la baseball

Mitt favorittøyeblikk i Star Trek-franchisen oppstår i den siste episoden av sesong fem av Deep Space Nine. Cardassianerne fanger romstasjonen og kaptein Benjamin Sisko og hans Starfleet-personell blir tvunget til å flykte.

Når Cardass-leder Gul Dukat går inn på Siskos kontor, finner han imidlertid at Sisko har fjernet alt av verdi - bortsett fra Siskos mest skattede gjenstand, hans suvenirbaseball. En av Gul Dukats medarbeidere sier: "Jeg forstår ikke."

Det er "en melding fra Sisko, " forklarer Dukat. "Han gir meg beskjed om at han kommer tilbake."

Leksjon: Selv når du har tilbakeslag eller nederlag, må du vise tillit til at teamet ditt vil holde ut og leve for å kjempe en annen dag.

Kaptein Sisko holder opp sin skattede baseball.

Bilde: Star Trek

2. Samarbeid med frenemiene dine, men dekk halen

En av de beste episodene av Star Trek: Voyager er "Kontrapunkt", episode 10 av sesong fem. Voyager passerer territoriet til en mektig og byråkratisk rase kalt Devore, som har en ekstrem fordommer mot telepater. Devore går ombord på Voyager, men Voyager-mannskapet skjuler telepatene sine med hell, slik at de ikke kan fanges.

Senere kommer Devore-lederen Kashyk tilbake i en skyss og i klær og ber om asyl på Voyager. Han sier at han vet at de skjuler telepater, og han og kaptein Kathryn Janeway jobber sammen for å finne en genial måte å fortsette å skjule telepatene mens vi får Voyager ut av Devore-plassen.

Men når et Devore-skip innhenter dem, sier Kashyk at den eneste måten å redde planen er at han kommer tilbake til Devore-skipet og tar tilbake kommandoen. Så kommer han selvfølgelig tilbake til Voyager i uniform med mannskapet sitt og prøver å fange telepatene, nå som han kjenner til planene. Men Janeway hadde forutsett ham og gjemt dem på en annen måte - noe som forstyrrer og imponerer Kashyk.

"Vel spilt, kaptein, " sier han. "Det virker som om jeg aldri har tjent din tillit."

Janeway svarer: "Jeg måtte ta noen forholdsregler. Du forstår."

"Bedre enn noen, " sier Kashyk.

Leksjon: Tenk som en sjakkmester - alltid flere trekk fremover.

Kaptein Janeway forklarer Kashyk hvordan hun måtte ta forholdsregler mot ham som forrådte Voyager.

Bilde: Star Trek

(CNET)

3. Velg en kamp med en Nausicaan (også omfavne dine tidligere feil)

Uten tvil er den beste episoden av Star Trek: The Next Generation "Tapestry", episode 15 av sesong seks. Kaptein Jean-Luc Picard har en nesten-død opplevelse når hans kunstige hjerte svikter og han ender opp i en etterlivet-opplevelse med en gammel venn og nemesis fra den halv-allmektige Q-arten.

Q gir kaptein Picard muligheten til å gå tilbake til ungdommen på Starfleet Academy for å endre hendelsen som landet ham med det kunstige hjertet - en kamp med en pakke med 7 fot Nausicaans som prøvde å lure en av vennene hans i en bar spill. Med Qs hjelp innser Picard raskt at å endre fortiden og å ta en tryggere vei ville endre løpet av hans liv og karriere på måter som ville gjort ham mye mer middelmådig og mindre oppfylt.

Etter at han har gjenopplivet og husket opplevelsen, forteller Picard sin nestkommanderende, William Riker, "Det er mange deler av ungdommen min som jeg ikke er stolt av. Det var løse tråder, uryddige deler som jeg vil fjerne. Men da jeg trakk en av disse trådene, avslørte det billedvev i mitt liv. "

Etter å ha hørt hele historien om kampen, forteller Riker ham: "Jeg skulle ønske jeg hadde en sjanse til å vite at Jean-Luc Picard."

Leksjon: Omfavn dine tidligere feil, ikke løp fra dem. De viser hvor langt du har kommet, og de kan hjelpe folk til å forholde seg til deg og reisen din på måter som kan bygge sterkere tillitsbånd.

En ung Jean-Luc Picard tar på seg en Nausicaan.

Bilde: Star Trek

4. Risiko er en del av spillet, hvis du vil sitte i den store stolen

I åpningsscenen til filmen Star Trek: Generations, er kaptein James T. Kirk invitert til å hjelpe en ung pisker-snapper-kaptein med å døpe det nye foretaket før jomfruturen. Det er i utgangspunktet et PR-stunt å ta skipet for en rask tur rundt solsystemet med journalister om bord for turen - og et skjelettmannskap for å ganske enkelt få Enterprise ut av romporten og tilbake.

Men noe uventet skjer - som det alltid gjør i Star Trek - og Enterprise får en nødrop fra et par skip i fare. Enterprise er det eneste skipet som er nær nok til å hjelpe, så det må svare. Med et knapt funksjonelt skip sliter den unge kapteinen med å bruke sine standardprosedyrer for å finne en måte å hjelpe, og ber til slutt Kirk om råd.

Når Kirk tilbyr en ide om hvordan man improviserer, får den nye kapteinen opp muligheten for at farten kan ødelegge skipet.

"Risiko er en del av spillet hvis du vil sitte i den stolen, " sa Kirk.

Leksjon: Du må ta risiko for å gjøre store grep og oppfylle oppdraget ditt. Bli en stor kalkulator for risiko hvis du vil være en god leder.

Kaptein Kirk forteller en ny stjerneskipskaptein hva som skal til for å sitte i den store stolen.

Bilde: Star Trek

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com