Oppstartsliv: drukner i antall - min nedstigning til analysehelvete

Det er altfor lett å bli hekta på statistikk, men analyser kan ende med å bli en distraksjon fra den faktiske driften av selskapet, sier Richard Leyland.

Det flotte med å jobbe i en digital oppstart er å surfe på bølgen av analytics. Produktene våre er apper og et nettsted, og det er så enkelt.

Vi kan scorecard, dashboard, visualisere og - la oss innse det - begrave oss hele i en uendelig sløyfe med vitless måling.

Sannheten er at jeg ble avhengig av denne målingen, og nå prøver jeg å avvende meg fra den. Jeg vil gjerne dele min tilbakegang til helvete i håp om at andre velger en annen, mer rettferdig vei.

Gateway-stoffene mine var YouTube og Stephen Fry. For et par år siden, da alt vi hadde var en beta-app og mye chutzpah, lagde vi en konseptfilm og la den på nettet. Vi trakk så noen strenger og fikk Stephen Fry til å spille med appen.

Når virksomheten vokser, kan omfanget for analyse av navler se på usunne nivåer Foto: Shutterstock

Han sa noen fine ting på Twitter, knyttet til filmen, og vi hadde et mini-viralt øyeblikk. Vi hadde ikke noe produkt i markedet, og heller ikke en virksomhet å snakke om, men vi hadde folk som ga oppmerksomhet, og en visningsteller som spratt opp hver gang jeg klikket forny.

Folk jeg aldri hadde møtt så på tingene våre, og jeg kunne følge med på hvor mange. Det ble tent på en slags brann i meg, og jeg begynte å begjære den bekreftelsen jeg kunne få fra disse tallene.

To år senere, og jeg er glad for å kunne rapportere at vi har både brukere og klienter. Hell, vi kan til og med ha en virksomhet. Men mulighetene for måling av navlen har økt ti ganger. Her er hva jeg kan overvåke daglig, i bunnen av et spesielt dypt kaninhull.

Jeg begynner selvfølgelig med Google Analytics. Denne måneden har jeg lagt merke til at vårt totale besøkstall er litt nede på en rekordmåned forrige måned. Bounce rate er litt opp, men så er det gjennomsnittlig tid på nettstedet. Jeg bruker et par minutter på å konstatere at Wyoming er den eneste amerikanske staten som sender oss null nettrafikk denne måneden.

Analytics vil ikke fortelle meg mye om utgående klikk, så vi bruker et annet verktøy for det. Dette verktøyet forteller meg hvem som er online akkurat nå. Jeg merker at tallet er ganske høyt, og lurer på et flyktig sekund om Google Analytics underrapporterer trafikken vår, undergraver hele skytekampen.

Så appene. Jeg sjekker nedlastinger av iPhone først. Antallet er forutsigbart, men ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com