Oppstart kombinerer IoT sensorer, AI og automatisering for å spore forsendelser fra dock til destinasjon

Oppstart kombinerer IoT sensorer, AI og prosessautomatisering for å spore forsendelser fra dock til destinasjon Roambee ønsker å hjelpe World Food Program med å overvåke sikkerhet, temperatur og fuktighet samt kjøreforhold for å levere mat og medisin trygt.

På en gitt dag har World Food-programmet 5000 lastebiler, 20 skip og 92 fly på farten, og leverer mat og annen hjelp i 80 land. Roambee ønsker å forbedre forsyningskjeden ved WFP for å hjelpe ideelle organisasjoner å mate enda flere mennesker.

Foreningens forsyningskjededrift er like stor som de som drives av farmasøytiske selskaper og andre store selskaper. WFP har 16 000 ansatte, betjener 91 millioner mennesker, og jobber med et driftsbudsjett på 6 milliarder dollar.

Roambee trackers like these two are powered by Bluetooth Low Power and can track shipments from the warehouse to the delivery point and send status updates during the trip.

" data-credit="Image: Veronica Combs" rel="noopener noreferrer nofollow">

Roambee-trackere som disse to drives av Bluetooth Low Power og kan spore forsendelser fra lageret til leveringsstedet og sende statusoppdateringer i løpet av turen.

Bilde: Veronica Combs

"Hvis du forbedrer forsyningskjeden selv med 1%, kan du mate flere mennesker, " sa Santosh Takoor, visepresident og administrerende direktør for Europa i Roambee. "Vi ønsker å øke forutsigbarheten i forsyningskjeden og lage et varmekart over flaskehalser i forsyningskjeden."

På den siste WFP Innovation Accelerator tonehøyde natten, forklarte Takoor hvordan Roambee tilbyr et nytt spinn på logistikk-som-en-tjeneste. Selskapets overvåkningsplattform bruker IoT-sensorer, AI-aktivert analyse og robotprosessautomatisering for å spore forsendelser fra avgangsstedet til den endelige destinasjonen og sende statusrapporter tilbake under reisen.

Roambees trackere gir sanntids rapportering om plassering og status for forsendelser, inkludert:

  • Avgangs- og ankomsttider
  • Forvirrende eller tyveri
  • Avvik fra planlagt rute
  • Geolokalisering av forsendelse

Selskapet leverer nettverket og sporingsenhetene på forespørsel. Kunder kan bruke plattformen etter behov uten å kjøpe utstyr.

Sanjay Sharma og Vidya Subramanian grunnla selskapet i 2014. IDC kåret Roambee til en innovatør innen geospatial analytics og sporbarhetsevner, sammen med ClearMetal, Convey og GrandCanals.

Trackere drevet av Bluetooth lavenergi

WFP bruker biometri for å distribuere mathjelp og sperre kjeden for å distribuere kontantstøtte. Roambees plattform gir WFP en mulighet til også å digitalisere forsyningskjeden. Roambee kan passe godt for WFP fordi systemet ikke krever store økonomiske investeringer foran eller en eksisterende infrastruktur for styring av forsyningskjeder.

En av WFPs største og mest komplekse forsyningskjedevirksomheter er i Ethoipia, og leverer mer enn 400 000 tonn mat per år til 3000 distribusjonspunkter, og 26 flyktningleire. WFP leverer forsyningskjeden tjenester og ekspertise til andre humanitære etater i regionen også.

Data fra Roambees gjenbrukbare dataloggere kan gi ruteanbefalinger til forsyningskjededirektører for å unngå trafikk eller dårlige kjøreforhold. Noen av Roambees sensorer overvåker temperatur og fuktighetsnivå som kan sikre at forsendelser av vaksiner og andre medikamenter kommer trygt.

Roambees produkter kan brukes i de forskjellige miljøene i WFPs forsyningskjeder: innendørs, utendørs og i transitt. Roambees systemer dekker:

  • Asset tracking med lett infrastruktur
  • Asset tracking uten infrastruktur
  • Forsendelsesovervåking med bærbar infrastruktur

Roambee bruker sensorer og sporingsenheter med en rekke funksjoner og i forskjellige formfaktorer. Noen av Roambees sporingsfyr er Bluetooth Low Energy (BLE) aktivert. De fleste smarttelefoner og nettbrett bruker denne protokollen, noe som gjør det enklere og billigere å implementere sporingsløsninger. BLE ligner Wi-Fi og best for kommunikasjon med kort avstand. Denne protokollen prioriterer batterilevetid over høye dataoverføringshastigheter.

BeeAware-sporingskoden er oppladbar og kan integreres i varer, utstyr eller eiendeler som er distribuert i måneder eller år om gangen. Koden overfører data via LPWAN-teknologier (Low Power Wide Area Network) som NB-IoT eller Sigfox, og også på GSM / 2G / 3G der LPWAN ikke er tilgjengelig.

Beelock er en nøkkelfri GPS-smartlås som kan åpnes eksternt av autoriserte brukere eller personer med et tilgangskort. Brukere kan tilordne eller tilbakekalle tilgang til en spesifikk lås og angi klokkeslett og varighet for tilgang gjennom et dashbord.

Mobile as a Bee-appen lar brukerne overvåke leveranser til siste mil via smarttelefonen til et leveringspersonell. Appen kan også utføre stikkprøver, finne eiendeler på få minutter i store fasiliteter og få øyeblikkelig lokaliserte varsler.

På WFP Innovation Accelerator tonehøyde natt i oktober ba Takoor om 150 000 dollar i finansiering for å utvide landets nettverk i Etiopia.

"Målet er å kartlegge svarte flekker av tilkoblingsmuligheter til 1200 steder i den somaliske regionen i Etiopia, " sa Takoor. "Vi ønsker å forbedre levering av bistand til 1, 8 millioner mennesker der."

Selv om Roambee har jobbet med kunder som inkluderer Lenovo, Facebook, HP, Coca-Cola, Bacardi, Burger King, Corning, BASF, Volkswagen og Porsche på flere kontinenter, er Afrika et nytt marked for selskapet. Den første utfordringen er å bygge dekning.

"Vi kjenner ikke Afrika godt nok nå, og tilkobling kan være flekkete, " sa han.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com