Forbli produktiv når du er på farten ved å gå til Gmail og Kalender på din mobile enhet

Det er 2011, og din e-post og kalender er ikke lenger begrenset til din stasjonære datamaskin. Våre mobiltelefoner, nettbrett og bærbare spillenheter lar oss sjekke e-post, sende meldinger, planlegge hendelser og se på kontaktene våre når du er på farten, når som helst på dagen. Hvis du er Google Apps-brukere, er de to beste måtene å få tilgang til e-post, kontakter og kalender gjennom nettleserbaserte Gmail-appen eller ved å synkronisere din mobile e-postklient med Google Apps-kontoen din.

Den siste ComScore-rapporten viser at de tre mest populære operativsystemene for smarttelefoner er Android, Apples iOs og RIM (OS som brukes av Blackberry).

Kilde: ComScore: Android fanger topplassering i det amerikanske smarttelefonmarkedet

Dette blogginnlegget vil dekke konfigurasjonen og bruken av Gmail og Kalender på Android-, Apple- og RIM-enheter, men det er instruksjoner for andre enheter på Googles mobilnettsted.

Nett-appen Gmail og Kalender

Den raskeste måten å få tilgang til Google Apps-meldinger og kalenderhendelser er å åpne telefonens nettleser og navigere til m.gmail.com . Logg deg på med ditt fulle brukernavn og passord, så får du tilgang til den mobile formaterte Mail, Kalender, Dokumenter, Søk, Kart og andre applikasjoner tilknyttet Google-kontoen din.

Nett-appen for e-post har raskt søk etter postkasser, samtalegrupper av meldinger og synlig farget etikett på meldingene. Du kan utføre handlinger på meldingene dine, som svar, stjerne, videresending, merking, arkivering og sletting. Du kan ikke legge til vedlegg, men du kan se de fleste vedleggsfiler i nettleseren.

Kilde: Gmail for mobil

Du kan også se kalenderen din i nettleseren ved å gå til Calendar.google.com eller velge Kalender-fanen øverst i Gmail-appen din. Ved å bruke kalenderen i mobilnettleseren din kan du se timeplanen din, opprette arrangementer, invitere gjest og svare på invitasjoner til arrangementer. Du kan også vise flere kalendere som du har fått tilgang til, med hver kalender som separate fargede blokker.

Hvis du bruker webappene Mail and Calendar regelmessig, lagrer du koblingen som et ikon på startskjermen for rask tilgang.

Hva er bra med nettleserappen

Å bruke nettleserappen er uten tvil den enkleste måten å koble til posten og kalenderen din. Det eneste oppsettet som er involvert er å logge på med brukernavn og passord. Dette brukergrensesnittet er spesielt fint på Android- og Apple-enhetene. Den "flytende linjen" som følger brukerne når de går gjennom meldingene, er en flott ny funksjon.

Kilde: Gmail for mobil

En nylig utgave av brukergrensesnittet integrerer til og med Google Plus i mobilapperopplevelsen. Selvfølgelig er Google Plus det ennå ikke tilgjengelig for Google Apps-brukere, men når det først er gjort, vil denne integrasjonen være nyttig.

Hvis en venn trenger å sjekke Google-kontoen sin på telefonen din, er det enkelt å la dem logge seg på via nettleserappen.

Ulemper ved nettleserappen

Den største ulempen med nettleserappen er at den ikke gjengis den samme på alle mobile enheter og operativsystemer. Grensesnittet er flott for Android- eller Apple-enheter, men det er begrenset for Blackberry, Nokia og Windows-enheter. Hvis du ikke har en Android- eller Apple-enhet, kan du ikke legge til etiketter eller få tilgang til prioritetsinnboksen.

Det er heller ingen pushvarsler eller varsler om nye meldinger. Dette er en velsignelse for noen mennesker som har disiplin til å sjekke e-posten en eller to ganger om dagen, men kan være bekymringsfulle for de som liker øyeblikkelig e-posttilfredshet.

Den andre viktige ulempen er at du bare kan være logget på en konto om gangen. Hvis du har flere e-postkontoer, anbefales det at du bruker IMAP eller GoogleSync for å koble kontoene dine via telefonens e-postklient.

Google Sync

Hvis du vil synkronisere telefonens opprinnelige webklient, kalender og kontaktbok med Google Mail og Kalender-kontoen din, er Google Sync for deg. Dataene som synkroniseres, varierer avhengig av enheten du bruker.

Hvis du har en iPhone, kan du synkronisere e-post, kontakter, kalenderhendelser, samt slå på Push-varsel. Denne synkroniseringsfunksjonen er innebygd i Android-enheter, skriv inn Google-kontoen og passordet ditt ved telefonoppsett, og e-post, kontakter og kalender blir automatisk synkronisert. BlackBerry-brukere kan bruke synkroniseringsverktøyet for å synkronisere kontakter og e-post, men må konfigurere IMAP-tilkobling for posten deres.

Google Sync-video

Morsomt faktum, Google Sync bruker faktisk Microsoft Exchange ActiveSync-protokollen for å koble til meldinger, hendelser og kontakter.

Hva er bra med Google Sync

Google Sync synkroniserer øyeblikkelig telefonens e-postapplikasjon, kalender og kontakter med Google-kontoen din. Du kan motta pushvarsling slik at du umiddelbart vet når du mottar en ny e-post eller har blitt invitert til et nytt arrangement via Google Kalender. Du trenger ikke å være online eller ha en 3G-forbindelse for å se dataene dine hvis du konfigurerer Google Sync.

Selv om du bare kan administrere en konto ved hjelp av Google Sync-protokollen, kan du koble andre kontoer til enheten din ved hjelp av IMAP. På denne måten kan du administrere personlige meldinger og arbeidsmeldinger ved å bruke enhetens kalender og e-post.

Det er mye utvikling i GoogleSync, mange av feilene og kjente problemer det siste året har blitt utbedret.

Hva er dårlig med Google Sync

Hvis du bruker Google Apps for Business, kan administratoren deaktivere Google Sync for domenet ditt.

GoogleSync er fremdeles i beta, mange av feilene har blitt løst den siste tiden, men noen er fortsatt. Mange av disse problemene involverer oppførsel av slettede meldinger, tilgang til sekundære kalendere og gjentagende problemer. Du kan lese om de kjente problemene for operativsystemet ditt ved å gå til installasjonssiden for enheten.

Setter opp Google Sync

Følg de spesifikke instruksjonene som er oppført for enheten din for å konfigurere Google Sync. Husk å oppgi hele Google Apps-e-posten din når du blir bedt om et brukernavn.

Det beste fra begge verdenene

Du er ikke begrenset til å bruke både webapplikasjonen og Google Sync for å få tilgang til Google-kontoen din. Kanskje du vil bruke webappen når du er online, og deretter bruke Google Sync for å få tilgang til innholdet ditt når du ikke har en forbindelse.

Les også:

  • Hvordan synkronisere Google Kalender og Outlook
  • Synkronisere Macs adressebok og iCal med Google Apps
  • Google Apps er nå en Exchange-erstatning; Brukere kan til og med beholde Outlook

© Copyright 2020 | mobilegn.com