Steve Jobs penner Adobe missive: 'Flash faller kort'

Dette er et gjestepost fra Andrew Nusca,, assisterende redaktør for ZDNet og SmartPlanet. Du kan følge Andrew på ZDNet-bloggen hans mellom linjene (eller abonnere på RSS-feeden).

-------------------------------------------------- ---------------------------------------

Kanskje bøyer seg for økende mediekritikk, har Apples administrerende direktør Steve Jobs skrevet et åpent brev som forklarer selskapets beslutning om å unngå å bruke Adobe Flash på sine mobile iPhone, iPod og iPad-enheter.

Jobs skriver at å ikke støtte Flash ikke var et forretningsdrevet valg for å beskytte App Store, men snarere et teknologisk valg.

Han skisserer seks grunner til at Apple nekter å bruke Flash:

  1. Åpenhet : Flash er proprietær; webstandarder som HTML5, CSS og JavaScript skal være åpne. "Etter nesten hvilken som helst definisjon er Flash et lukket system, " skriver Jobs. (Han innrømmer at Apple også har lukket deler av virksomheten.)
  2. 'Full Web' -myte : Jobs sier at rikelig med videoinnhold er tilgjengelig ved bruk av det "mer moderne" H.264-formatet, og at alt ikke er låst i Flash. "IPhone-, iPod- og iPad-brukere mangler ikke mye video, " skriver han.
  3. Pålitelighet, sikkerhet og ytelse : Jobber bemerket Flash for å ha "en av de verste sikkerhetspostene i 2009, " ifølge Symantec. Jobs skriver at Flash "ikke har prestert bra på mobile enheter."
  4. Batterilevetid : Jobs skriver, med så mange ord, at Flash kutter dyrebar batterilevetid på halvparten. "Forskjellen er slående: på en iPhone, for eksempel, spiller H.264-videoer i opptil 10 timer, mens videoer avkodet i programvareavspilling i mindre enn 5 timer før batteriet er fullstendig tappet, " skriver Jobs.
  5. Berøringsformat : Jobs skriver at Flash, med rollovers og andre funksjoner, er laget for en musedrevet PC, og ikke Apples berøringsbaserte grensesnitt. "Flash ble designet for PC-er som bruker mus, ikke for berøringsskjermer med fingre, " skriver han.
  6. Understandardutvikling: Et tredjeparts lag på tvers av plattformer vil resultere i dårlig kvalitet, skriver Jobs. "Et tredjeparts lag med programvare kommer mellom plattformen og utvikleren resulterer til slutt i sub-standardapper og hindrer forbedring og fremgang av plattformen."

Her er Jobs med egne ord:

Flash ble opprettet i løpet av PC-tiden - for PC-er og mus. Flash er en vellykket virksomhet for Adobe, og vi kan forstå hvorfor de vil skyve det utover PC-er. Men den mobile æraen handler om enheter med lav effekt, berøringsgrensesnitt og åpne nettstandarder - alle områder der Flash kommer til kort.

Jobs 'brev er bemerkelsesverdig ikke for argumentet, som Apple har utdypet tidligere og forståsegpåere, men i det hele tatt. Det er svært uvanlig at administrerende direktør reagerer på kritikk på en så offentlig og permanent måte.

Min ta: Jobber har helt gyldige poeng, og hopper antagelig over lignende argumenter som kritiske til Apple kan komme med.

(Utstilling A: Det faktum at Apple-mobilprodukter ikke kan spille Flash-spill. "Det er flere spill og underholdningstitler tilgjengelig for iPhone, iPod og iPad enn for noen annen plattform i verden, " skriver han. Det er det samme argumentet Adobe har for å holde nettvideo-proprietær, først nå har populariteten tippet til Apple.

Likevel er det et under at Jobs ikke klarte å ordne dette bak kulissene, og at surringen var så stor at han følte seg tvunget til å skrive et offentlig brev om emnet.

Den gjennomsnittlige Apple-brukeren bryr seg absolutt lite om dette B2B-problemet. Så hvorfor publisere dette?

Tar virkelig Apples salg en hit fra flash-klare Android-enheter? Hvis ikke, hvorfor bry deg om å ta opp problemet?

Hvem er egentlig dette brevet for?

© Copyright 2020 | mobilegn.com