Sun Tzu og kunsten å markedsføre: Oracle og Salesforce.com's war of war

La oss spille et gjetningsspill: hva er historien som har gjort mest surr på årets Oracle OpenWorld? Lanseringen av Exalytics? Den generelle tilgjengeligheten av Fusion-apper? Eller en rad over hvis grunntoner foregikk hvor?

Selvfølgelig var det sistnevnte - de to mennene var Larry Ellison, administrerende direktør i Oracle og Marc Benioff, administrerende direktør i Salesforce.com.

Ellison leverte søndag en taus hovednote - en oppsummering av Oracle sine nylige gjøremål med en ny produkt kunngjøring bare kort omtalt.

Benioff, som planlagt holdt sin egen tale under arrangementet onsdag, fikk sporet kansellert fordi, fortalte han til The New York Times, "Søndag kveld var en slik katastrofe. Larry var ikke forberedt. Keynote ble panorert i bloggene og i Twittersphere. Det var bekymring for at vi ville komme med en bedre presentasjon. Du har ikke noen til huset ditt for å fortelle bedre vitser enn deg. "

Ansatte i Salesforce.com formaner San Francisco-sjåfører om å "honk hvis du elsker skyen" Foto: Jo Best / silicon.com

Benioffs hovedtaler ble slått - først tilsynelatende avlyst, deretter planlagt for torsdag "da konferansen var over", slik Benioff uttrykte det.

Benioff begjærte å få lov til å få plass på scenen, fortalte han journalistene og ba Oracle's markedsdirektør klokka 23 om å få lov til å holde sin tale - anmodninger som ble avvist.

Benioff flyttet festen et annet sted, leide ut en restaurant over veien fra konferansen og ga sin hovedtaler uansett. En-null Benioff. Arrangementet ble overtegnet, køer snakket rundt blokka og Salesforce.com-ansatte hadde en improvisert faux-demonstrasjon på fortauet utenfor restauranten, delte ut smultringer og merker, viftet med plakater og sa 'Marc Benioff: For nyskapende til # OOW11?' og oppmuntre sjåfører til å "hulke hvis du elsker skyen". Den rare, antagelig forvirrede eller SaaS-spreke sjåføren gjorde akkurat det.

Hundrevis av delegater grøftet Oracle OpenWorld for Benioffs rival shindig. Og hva hadde han å fortelle de troende? Veldig lite nytt - en omhygge av taler gitt på Salesforce.coms egne Dreamforce- og Cloudforce-konferanser, for at sosiale og sky endrer måten vi driver virksomhet og selskaper må følge med på. Så langt, så kjent.

Litt ironisk da - etter å ha hånet Ellisons hovedtinn, som bare inneholdt en eneste ny kunngjøring blant et hav av omskoling av tidligere prestasjoner, gjorde Benioff nesten nøyaktig det samme.

Benioff selv innrømmet at "ingen ville ha brydd seg om hva jeg hadde å si" hvis ikke denne furoren hadde blitt sparket i gang. Som det var, stjal han torden fra Oracle for å generere en enorm mengde kolonnetommer, gratis publisitet og brum for ingenting annet enn å få planlagt omplanen.

Ellison er tross alt en av de opprinnelige investorene i Salesforce.com, og Benioff, en tidligere Oracle VP.

"Det var et aggressivt trekk, men Larry handler om aggressive trekk. Det var det han lærte meg, " sa Benioff.

Og det var nettopp det Ellison gjorde, ved å bruke sin avsluttende hovednøkkel for å levere jab etter jab til Salesforce.com, og kalte det en "roach-motell" med en "dårlig sikkerhetsmodell" og "den ultimate leverandørens lock-in", blant andre kritikkverdige forhold .

Ellison er - var? - Benioffs mentor. "Jeg prøver bare å være en god student, " sa Benioff om skrotten, "og gjør det Ellison ville ha gjort."

Benioff er ikke bare en god student, han er en utmerket en - og Ellison er tydeligvis fortsatt en utmerket lærer. Dette spyttet mellom de to, ekte eller innbilt, ga konferansen sin favoritthistorie og journalister valgte sitat etter valg sitat fra paret.

"Larry lærte meg alltid, Sun Tzu og The Art of War den militære strategien som ofte brukes som en forretningsmanual. Du er sint? Ignorer sinne, " sa Benioff.

Hvem trenger Sun Tzus krigskunst ? Ellison og Benioffs Art of Marketing ville tjene moderne administrerende direktører langt bedre.

© Copyright 2020 | mobilegn.com