Survival of the digital fittest: Business suksess på en ny arena

5 byggesteiner firmaets behov for vellykket digital transformasjon På MIT CIO-symposiet i 2019 diskuterte Jeanne Ross hvor selskaper står når det gjelder digital transformasjon.

Konsekvensene for virksomheten som ikke planla fremover mot digital transformasjon har vært alvorlige. Borte ved siden av er store bedrifter og bokhandlerkjeder (Waldenbooks, B.Dalton, Borders, Crown), og engangslyskastere med nyhetsinformasjon som The Los Angeles Times, flyter mot sosiale medier med begrenset karakter og øyeblikkelig opplastbar video (The avisindustrien har tapt milliarder av dollar i inntekter årlig, spesielt fra 2013, noe som kanskje eller ikke har noe med det å gjøre å være året Jeff Bezos kjøpte The Washington Post. )

I løpet av noen få år er det spådd at halvparten av alt BNP over hele verden vil komme fra digitalt forbedrede produkter, tjenester og erfaring, ifølge en ny rapport fra International Data Corporation (IDC). Bevæpnet med fem års forskning, IDC dokumenterer fremveksten av den digitale økonomien og de digitale transformasjonsorganisasjonene må gjennomgå for å konkurrere og overleve i denne økonomien.

Tiåret (sjokkerende det andre i det 21. århundre) nærmer seg en slutt, og dette representerer et kritisk tippepunkt for den digitale økonomien. Etter hvert som den digitale økonomien blir ansvarlig for en økende andel av bedriftsinntektene, har den også blitt en stadig viktigere sak for administrerende direktørers agendaer.

Fire viktige områder

IDC-rapporten anbefaler at administrerende direktører må fokusere på fire viktige områder når man vurderer den digitale økonomien.

  • Kunder : Nye kundekrav må oppfylles, ettersom tusenårene kommer inn i høye år. skape empati med kunder i stor skala; svinge driften fra gjennomstrømning og effektivitet til markedsdrevne mål; og skaper tillit hos kundene.
  • Evner : Nye evner er nødvendig for å lykkes. Bli en intelligent (AI-drevet) organisasjon, lag programvare for å levere innovative tjenester og personlig erfaring i skala, og implementere nye arbeidsmodeller i organisasjonen.
  • Kritisk infrastruktur : Administrerende direktører må skifte syn på kritisk infrastruktur. Fysiske planter og bygninger erstattes av digital IT-infrastruktur og tilkobling, nødvendig for å sikre pålitelige digitale tjenester og opplevelser, og for å skape de gjennomgripende opplevelsene digitale kunder forventer.
  • Industri-økosystemer : Det mest utfordrende elementet på administrerende direktørs agenda er hva som blir av deres bransje, etter hvert som nye økosystemer utvikler seg og kraftforskyvninger blant bransjeaktører. For å lykkes, må administrerende direktører definere den nye verdien i den digitale økonomien, hvem deres nye partnere vil være, og hvilken rolle de vil spille i disse økosystemene.

"Organisasjoner står overfor en utfordrende tidslinje i løpet av de neste tre årene, " sa Meredith Whalen, IDC-sjef forskningsansvarlig, i en utgivelse. "I slutten av 2019 tror IDC 46% av organisasjonene vil bli satt opp for en vellykket digital transformasjon - dette er 'digitalt bestemt.'"

Hun fortsatte, "I 2020 vil disse organisasjonene bruke 1, 3 billioner dollar på teknologiene og tjenestene som muliggjør digital transformasjon av deres forretningsmodeller, produkter og tjenester og organisasjoner."

Rosen kommer imidlertid av blomstringen. Hun la til, "Men tretthet for investorer vil begynne å komme i gang innen 2021, og organisasjonene som har jobbet for transformasjon i fire eller fem år vil forventes å vise resultater. Organisasjoner som henger etter vil bli anskaffet, ute av virksomhet eller utsatt til ny ledelse. Organisasjonene som lykkes med digital transformasjon vil levere 'multiplisert innovasjon' med nye forretningsmodeller som driver en betydelig økning i produkter, tjenester og opplevelser. "

Ni forskningspraksiser som kommer

IDC er designet for å hjelpe ledere, beslutningstakere og teknologileverandører til å oppfylle kravene i den digitale økonomien, og planlegger IDC å lansere ni forskningspraksis i 2020 for å bygge bro over det tradisjonelle teknologimarkedssynet med et syn på forretningsresultater.

Målet med praksisene vil være å gi kontekst til det som skjer i den digitale økonomien, forklare ønskede forretningsresultater, skape tillit eller å bli en intelligent organisasjon og hvordan teknologi kan brukes for å oppnå disse resultatene. Planen er at hver praksis skal samle flere IDC-produkter under et felles tema, som vil relatere seg til forretningsresultatene organisasjoner vil forfølge. Praksisene vil være globale, tverrfunksjonelle og organisert som et virtuelt team.

Praksisene, sa IDC, vil samsvare med den nevnte CEO-agendaen. For å møte nye kundekrav, fokuserer tre praksis på hvordan man kan: Utvikle forhold til kunder i stor skala; svinge operasjoner fra effektivitet og spenst, møte markedets etterspørsel etter tilpasning; og utvikle digitale tillitsprogrammer.

For å hjelpe C-suiten med å utvikle nye evner, vil ytterligere tre metoder undersøke hvordan man kan: legge intelligens til forretningsprosesser; bli en programvareutvikler som oppretter og distribuerer digitale tjenester i skala; og lage en arbeidsmodell som fremmer menneske-maskin samarbeid mens den muliggjør nye ferdigheter og arbeideropplevelser.

For å overvinne eldre tanker om hva som utgjør kritisk infrastruktur, vil to fremgangsmåter vise at forretningsmålinger er knyttet til pålitelige digitale tjenester og opplevelser, som er avhengige av digital infrastruktur, og orkestrerer tilkobling på tvers av arbeidsstyrken, kundene og driften. Partnere er kritiske for å skape gjennomgripende opplevelser. Den endelige praksisen vil hjelpe administrerende direktører med å definere ny verdi i den digitale økonomien.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com