Ta en sniktitt på Xcode 5

Mens vi alle bruker utviklingen av Apples iOS 7, la oss ikke glemme å bli kjent med den nyeste iterasjonen av Xcode. Uten Xcode 5 vil det ikke være mulig å utvikle apper for den nyeste iOS. Xcode 5 er for øyeblikket tilgjengelig i en betaversjon for alle registrerte Apple-utviklere.

Du kan laste ned den nyeste Xcode 5 beta-utgivelsen fra Apple Developers nettsted.

Nye funksjoner

Det er mange nye forbedringer lagt til den nyeste Xcode IDE, men en av de mest forfalte funksjonene - og årsaken til omfattende feiring av alle iOS-utviklere - er inkluderingen av automatisk konfigurasjon . Å ha muligheten til å styre lag, sertifikater og rettigheter fra IDE er verdig en touchdown endzone-dans.

Nye Xcode 5-funksjoner inkluderer:

  • Automatisk konfigurasjon
  • Testnavigator
  • bots
  • Auto Layout
  • Feilsøk målere
  • Ytterligere kildekontrollfunksjoner

Automatisk konfigurasjon

Utover det nye rene iOS 7-lignende grensesnittet, tilbyr Xcode 5 flere bemerkelsesverdige forbedringer og nye funksjoner. Funksjonen Automatisk konfigurasjon administrerer ikke bare labarynthen som er knyttet til å lage sertifikater og klargjøringsprofiler, men gjør det også enklere å aktivere iCloud, Passbook og Game Center Apple-tjenester fra utviklingsmiljøet. Du kan aktivere disse tjenestene ved å bare slå den aktuelle av / på-bryteren fra funksjonen-fanen i prosjektkonfigurasjonsdialogen ( F igure A ).

Figur A

De ni Apple-tjenestene som enkelt kan aktiveres gjennom den nye funksjonen for automatiseringskonfigurasjon inkluderer: (1) iCloud, (2) Game Center, (3) Passbook, (4) In-App Purchase, (5) Maps, (6) Inter -App lyd, (7) nøkkelring, (8) bakgrunnsmodus og (9) databeskyttelse. Flere av disse tjenestene - for eksempel bakgrunnsmodus og interapp-lyd - er nye for iOS 7, og forklares nærmere på Apples Developer-nettsted.

Testnavigator

Enhetstesting er enklere enn noen gang med den nye Test Navigator-funksjonaliteten i Xcode 5. Med tillegg av Test Navigator-ruten kan du legge til testmål og testklasser til prosjektet ditt ( F igure B ). Å ha denne lange forfalte evnen vil redusere utviklingstiden og øke hastigheten til markedet.

Figur B

Kontinuerlig integrasjonsbots

Selv om denne funksjonen krever en OS X Server som kjører Xcode-tjenesten, er det det desidert største spranget av Apple for å støtte et teamutviklingsmiljø. Registrerte utviklere kan få mer informasjon om Xcode 5 CI-roboter og det generelle kontinuerlige arbeidsflytmiljøet her.

Auto Layout

Etter hvert som flere og flere iOS-enheter treffer markedet, utfordres utviklerne med å opprette og vedlikeholde flere enhetsspesifikke oppsett. Den nye Auto Layout-funksjonen inkluderer mange forbedringer av Xcode Interface Builder. Et nytt sett med knapper nederst på storyboard-skjermen avslører flere av Auto Layout-funksjonene ( F igure C ).

Figur C

Festingsfunksjonen i Auto Layout gjør om mye lettere å konfigurere begrensninger og regler knyttet til hvordan objekter skalerer, flytter og forholder seg til andre objekter i grensesnittet ( F igure D ). Denne responsive designlignende tilnærmingen vil gjøre prosessen med å utvikle iOS-apper på tvers av enheter enklere å administrere og distribuere.

Figur D

Den nye Asset Management-funksjonen i Xcode 5 lar utviklere organisere bildene og ikonene bedre. I stedet for å opprettholde kataloger som inneholder enhetsspesifikke eiendeler, har utviklere muligheten til å lage aktivakataloger. I tillegg kan aktivakatalogene opprette "splitter". Denne teknikken brukes til å lage bilder som kan skaleres etter behov av grensesnittets layout.

Feilsøk målere

Xcode 5 inkluderer en mye forbedret feilsøking. Faktisk er den nye visuelle avluseren bygget på LLDB-avlusingsmotoren. Ikke bare er datatipsene mer responsive når du holder musepekeren over kildekoden, men Quick Look er integrert for å tillate øyeblikkelig forhåndsvisning av objekter i minnet. Feilsøkingsmålere gir et sanntid grafisk utseende av ressursforbruket, minnebruk og andre attributter til en iOS-app. Hvis du har dette dashbordet for kjøretid, vil det hjelpe utviklere å løse problemer med ytelsen.

Kildekontrollfunksjoner

Det er mye enklere i Xcode 5 å lage og kontrollere grener av prosjektet ditt. Kildekontrollmenyen, for eksempel, viser den for tiden aktive grenen, samtidig som utvikleren raskt kan bytte, slå sammen og opprette grener.

Hva blir det neste?

Forskjellene mellom Xcode 4.x og den nye Xcode 5 er omfattende. Selv om det kan være vanlig praksis å legge til eller slette funksjoner i et program i betatestingsfasen, er det ikke sannsynlig at Apple vil fjerne noen av funksjonene som er vist på nettstedet "Hva er nytt i Xcode 5". Erfarne apputviklere vil øyeblikkelig dra nytte av de nye funksjonene og funksjonene til Xcode 5. Med den forestående utgivelsen av iOS 7 og Xcode 5 vil det være en enorm bølge av ny iOS med spennende nye muligheter. Alle som er interessert i å komme i gang med iOS-apputvikling vil nå ha de beste verktøyene som er tilgjengelige for mobilutvikling.

Les også:

  • Fordelene ved å bruke designmønstre i iOS-utvikling
  • Overvinne applikasjonen av iOS-utviklerprogrammet
  • Bedre kode: Utvikle universelle apper for iOS-enheter

© Copyright 2020 | mobilegn.com