Ta prosjektledelsesprogrammet med åpen kildekode med ProjectLibre

Microsoft Prosjekts dyre lisenser og skremmende omdømme i noen kretser hemmer vedtakelsen og åpner døren for alternativer; teamet bak ProjectLibre har som mål å lage den alternative open source. ProjectLibre er fremdeles i beta i skrivende stund; utvikleren lover kompatibilitet med Microsoft Project 2010.

Administrer prosjekter med ProjectLibre

På et grunnleggende nivå skal ProjectLibre se kjent ut for brukere som i det minste har hatt en viss eksponering for Microsoft Project. Figur A viser ProjectLibre brukergrensesnitt. Figur A

ProjectLibre brukergrensesnitt (Klikk på bildet for å forstørre.)

ProjectLibre inkluderer fire fargebånd: File, Task, Resource, View. Mens båndet har vært et stridspunkt i senere utgivelser av Microsoft Office, inkludert Microsoft Project, bruker ikke ProjectLibre-fanene mye brukergrensesnitt eiendom.

Fanen Fil inneholder generelle filbehandlingsfunksjoner som Åpne, Lagre, Skriv ut, Forhåndsvisning og Utdata til PDF. Det er ikke noe bedre bevis på ProjectLibre-utviklingsteamets oppmerksomhet på detaljer og søken etter Microsoft Project 2010-paritet enn når du graver deg inn i prosjektverktøyene på Fil-menyfanen. Derfra har du tilgang til prosjektinformasjon og andre funksjoner som en fungerende kalender og prosjektbaseline management. Figur B viser et eksempel på dialogboksen Prosjektinformasjon. Figur B

ProjectLibres dialogboks prosjektinformasjon (Klikk på bildet for å forstørre.)
Jakten på Microsoft Project-paritet vises også i oppgavefanen med visninger inkludert Gantt, nettverk, arbeidsoppdelingsstruktur ( figur C ) og oppgavebruk. Det er enkelt å endre prosjektvisninger, og applikasjonen gjengir den nye visningen uten å nøle. Du kan også sette inn og slette oppgaver i prosjektplanen. Du kan også lagre og fjerne prosjektbaserte linjer fra oppgavedelen. Funksjonene under denne fanen er responsive og enkle å bruke uten problemer sett i å gjengi nye visninger over en prosjektplan. Figur C

En arbeidsdelingsstruktur i ProjectLibre (Klikk på bildet for å forstørre.)
Ressursstyring kan være en fin kunst når det kommer til prosjektgrupper, og ProjectLibre lar deg lage en ressursfordelingsstruktur og se ressursbruk på tvers av et prosjekt. Figur D er et eksempel på en prosjektanvendelsesvisning. Figur D

Ressursbruksvisning i ProjectLibre (Klikk på bildet for å forstørre.)

Fanen ProjectLibre View er et sentralt tilgangspunkt for alle tilgjengelige visninger og undervisninger over prosjektplanene. Utviklingslagets arbeid med de tilgjengelige filtrene er ganske fullstendig, noe som gir ProjectLibre-brukere et utvalg av filtrerings-, sorterings- og gruppealternativer over prosjektplanleggingsdata.

Online hjelp og brukerstøtte

Prosjektstyringsapplikasjoner blir enda mer nødvendige etter hvert som budsjettene strammes og ledere må være mer ansvarlige for prosjektplanlegging, ressurser og annen informasjon. Dessverre, utenom formelt trente prosjektledere, kan erfaringene med prosjektstyringsapplikasjoner være knappe, så online hjelp og maler kan være en nødvendighet for mindre erfarne brukere.

Ved å klikke på Online Help tar du deg tilbake til ProjectLibre-hjemmesiden med ikke mye brukerdokumentasjon å finne. Jeg fant applikasjonens tips for å være snau, med et design som minner om Windows 3.1. Å dokumentere ProjectLibre ville være et ideelt prosjekt for en ung teknisk skribent som søker et frivillig prosjekt for å få erfaring og arbeidsprøver.

ProjectLibre vil også dra nytte av et malbibliotek for å gi nye brukere et grunnlag for å lage sine prosjektplaner. ProjectLibre har absolutt et open source-samfunn som kan gi maler for inkludering i en fremtidig utgivelse.

Data og filformater

Med hvilken som helst prosjektstyringsapplikasjon i disse dager, kommer du til å møte krav til å få prosjektplanleggingsdata ut av applikasjonen og til en annen applikasjon. For øyeblikket lar ProjectLibre deg eksportere tidsplaner som Adobe Acrobat Portable Document Format (PDF), Microsoft Project 2003 XML (* .xml) og ProjectLibre (* .pod).

Konklusjon

Med eller uten Microsoft Project er markedet for prosjektstyringsapplikasjoner overfylt, og ProjectLibre har fordelen av å være et veldig rent prosjektledelsesapplikasjon med riktige kjernefunksjoner. ProjectLibre trenger imidlertid et ledsagende kunnskapsorgan i form av online hjelp og maler for å bli Microsoft Project-alternativet som velges for det bredeste potensielle publikum.

Med noen flere utgivelser og ekstra brukerstøtte som onlinehjelp, kan jeg se ProjectLibre ta sin rettmessige plass som et go-to Microsoft Project-alternativ.

© Copyright 2020 | mobilegn.com