Teknologi alene vil ikke redde bilindustrien: Ledelse må drive kulturskifte for å konkurrere

Video: Innvendig titt på fremtiden for autonomi på North American International Auto Show På NAIAS i Detroit 2017 viser Gartner-analytiker Michael Ramsey frem noe av teknologien i Rinspeed Oasis, en konseptbil drevet av ZF Intelligent Rolling Chassis.

Amerikanske bilprodusenter er desperate etter å gjenoppfinne seg som programvareselskaper, etter den uber-populære "Software is eat the world" trope. Som det ble utlyst i en detaljert analyse av Wall Street Journal, "Den gigantiske industrisektoren må gjøre seg til en kvikk leverandør av programvare og tjenester, " en bragd "uten presedens i forretningshistorien." Dette er liksom sant, men også slags ikke. Det som er ettertrykkelig sant, er at transformasjonen vil være brutal og til slutt mislykket for de fleste av de nåværende aktørene.

Det er imidlertid ledetråder for hvordan man kan håndtere overgangen vellykket. For eksempel Microsoft.

Forandring er vanskelig

En ting som ikke hjelper: Hubris. I tidsskriftets artikkel, for eksempel, styrer Volkswagen styremedlem Juergen Stackmann, for eksempel selskapets sjanser mot programvaredrevne konkurrenter som Uber ved å vise alle ting VWs maskinvareferdighet: "De snakker om skalerbarhet, men hvor er merverdien fra Uber? Vi har et teknisk fundament og vil bygge tilkobling i kjøretøyene våre for å koble dem og våre kunder til vårt økosystem. På lang sikt vil spørsmålet være: Hvorfor trenger du Uber? "

Denne fetisjen med maskinvare - til og med muligheten til å nettverke den maskinvaren sammen - risikerer å blinde VW og konkurrentene til den mye hardere endringen forbundet med programvare: Kultur. (For Uber trenger det ikke å bygge biler for allerede å være verdt mer enn General Motors, Ford og Fiat Chrysler ... kombinert. "Merværdien" er å koble stomme biler gjennom smart programvare.)

Andre, som Navigant-forskningsanalytiker Sam Abuelsamid, mener å ha maskinvaren er "et ess i hullet" sammenlignet med en Google eller Uber eller Apple. Men igjen, denne fikseringen med maskinvare gjør det dobbelt vanskelig for disse bilbedriftene å endre kulturene sine, noe som er vanskeligere enn noen maskinvare- eller programvareteknologi de måtte ønske å omfavne. Dette handler ikke om å investere i et ridesharing-selskap eller å sette opp et ingeniørsenter i Silicon Valley, noe bilbedriftene har gjort. Nei, det som trengs er den mye vanskeligere oppgaven med å endre kultur.

For ledetråder om hvordan de kan endre den kulturen, kan de se til teknologiselskapene de vil slå.

Programvare viser vei

Så tøff som det vil være for disse selskapene å endre kulturene sine, håper den teknologiske verdenen Detroit ønsker å etterligne, noen få bemerkelsesverdige eksempler. Apple har for eksempel gjenoppfunnet seg flere ganger, og skiftet fra en datamaskinprodusent til et telefonselskap og senest til en servicevirksomhet (bygget oppå maskinvarevirksomheten).

Min egen arbeidsgiver, Adobe, er en. Beslutningen om å skifte fra et pakket programvareproduksjonsselskap til en abonnementsbasert leverandør av skytjenester krevde dramatiske endringer i selskapets inntektsmodell, og enda dypere endringer i selskapskulturen (og kundenes forventninger). Det har blitt skrevet opp som en casestudie innen Harvard Business Review og blir sannsynligvis studert av de veldig auto execs som nå prøver å forestille seg hvordan man kan bli programvare kunnskapsrik.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Men det mest imponerende kultur- og produktskiftet på flere tiår er Microsoft. Detroits behov for å finne ut programvare er ikke vanskeligere enn Microsofts behov for å tilpasse seg en cloud computing-modell, gitt hvor ekstremt lønnsom den tradisjonelle programvarevirksomheten har vært. Å sette milliarder i kvartalsvis fortjeneste fra Windows og Office i fare var et voldsomt gutsy trekk, et som bare nå viser til tilbakebetaling.

I hvert av disse tre eksemplene - Apple, Adobe og Microsoft - var det en hoveddriver for endring, noe bilindustrien ennå ikke har vist: Resolute executive leader.

Microsoft så for eksempel mobilen komme og gå, og så sin nabo, Amazon, stjele en marsj mot sky computing. Under daværende administrerende direktør Steve Ballmers ledelse, slynget selskapet seg sakte mot endring, men det var ikke før nåværende administrerende direktør Satya Nadella tok roret at selskapet fant en leder det kunne følge inn i skyen. Gitt hvor vanskelig kulturell endring er, og hvor lett det er for rangering og fil å fortsette å følge gårsdagens spillplan, er det viktig å ha en administrerende direktør som krever endring.

I hvert tilfelle oppført ovenfor, ble ikke den visjonære, målbevisste lederen ansatt fra uten. Så hyggelig som det er at Detroit investerer i oppstart av programvare og riddelingsselskaper, og gjør forskjellige andre ting for å prøve å kjøpe en ledetråd, alt dette kommer sekundært til å løfte en administrerende direktør som vil gjøre det ok for ansatte å føle at de kan omfavne fremtiden.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com