Teknologien bak Singapores elektroniske veipriseringssystem

Electronic Road Pricing (ERP) -ordningen ble tenkt som et middel til å regulere bruken av veier og styre trafikkforholdene i Singapore. Dette målet oppnås ved at bilførere betaler bompenger når trafikken er tyngre enn vanlig. For ikke å forårsake flere problemer enn det løser, krever ikke ERP-systemet bruk av bompenger; i stedet trekkes betalingene trådløst uten ytterligere tiltak fra driverne.

Som et bevis på robustheten er ERP-systemet utvidet til et nettverk bestående av mer enn 80 karakteristiske gantries (som er veiskilt) siden det ble implementert i 1998.

Hvordan det fungerer

Det er to komponenter som gjør at ERP-systemet fungerer. Den første er en enhet i kjøretøy (IU) festet til frontruten på førersiden. Den originale IU-en godtar CashCard-lagrede verdikort, mens en andre generasjons "dual-mode" IU legger til støtte for et par lagrede verdikort som kontaktløse kort, for eksempel NETS FlashPay-kort (PDF) og EZ-Link-kortet for fradrag for en betaling.

For det andre består hver ERP-port ( figur A ) av to sett sensorer: Et dedikert kortdistanset trådløst system for å kommunisere med IU, og kameraer som brukes til å fange (om nødvendig) de bakre lisensplatene til kjøretøyet når de går forbi . Kameraene lar myndighetene identifisere sjåførene i situasjoner med mangelfulle midler i det lagrede betalingskortet eller et fraværende lagret verdikort. Et brev som krever krav om betaling sendes til den registrerte eieren av kjøretøyet fanget på kameraet og ikke betaler bompenger.

ERP-portalen i Singapore (Fotokreditt: Land Transport Authority of Singapore)

Et spin-off prosjekt

Tilstedeværelsen av en IU i alle Singapore-registrerte kjøretøy har resultert i at en lett versjon av den samme teknologien er utplassert på parkeringsplasser for å betale for parkeringsavgift. Kjent som det elektroniske parkeringssystemet (EPS), er teknologien i nesten all privat parkering og mange offentlige parkeringsplasser over hele landet. Hvis det er interesse, vil jeg utforske nærmere hvordan EPS fungerer og hvordan systemintegratorer distribuerer dem.

© Copyright 2020 | mobilegn.com