Tech City: Inne i Londons digitale oppvarmingshus

Spørsmål: Hvorfor brente hip London-hipsteren munnen?
A: Han spiste pizzaen før den var kul.

Området rundt Silicon Roundabout i East London spiller hjem til titalls digitale oppstarterFoto: Clive Darr

For mange londonere er den østlige delen av hovedstaden - området rundt Shoreditch og Hoxton - assosiert med en stamme av hipper-enn-du-barn som har sko uten sokker, glass uten glass i dem, og sykler uten gir.

Det pleide å være en skitten del av London, og da billige husleier tiltrakk seg et kunst-, mote- og digitalt fellesskap, flyttet nystartede selskaper til området. Halen satset på hunden, galleriene, de større forretningene og tungvektere fra teknologien fulgte.

I dag spiller området rundt Silicon Roundabout fortsatt hjem til titalls digitale oppstarter, og jobber innen fagområder inkludert design, mobile apper, sosiale medier, analyser, rådgivning og mer. Senest har det imidlertid fått selskap av flere mangeårige teknologiselskaper - inkludert BT, Cisco, Firebox, Intel og Twitter (gjennom Tweetdeck). Til og med Google hadde nylig leiekontrakt på en eiendom i området - sammen med en håndfull profesjonelle tjenestefirmaer som hadde som mål å betjene det voksende digitale samfunnet.

Denne nylige tilstrømningen er til en viss grad ned til at regjeringen oppdager en båndvogn som buldret forbi og hoppet ombord. Statsminister David Cameron kunngjorde i fjor et regjeringsstøttet investeringsprogram for å oppmuntre etablerte og oppstartende teknologiselskaper til å sette opp der, med mål om å etablere et teknologiknutepunkt - kjent som East London Tech City - i området fra Shoreditch og Old Gaten til OL-parken.

Og sammen med å oppmuntre de store navnene til å åpne avleggere i området, ga Tech City-kunngjøringen løfter om rådgivning om økonomisk og immateriell eiendom for oppstart og tilknytning til lokale universiteter, noe som øker områdets troverdighet ytterligere.

Alt har forandret seg

Det digitale produksjonsselskapet Somethin 'Else har vært i Tech City-området i rundt 20 år, lenge før det ble kjent som Tech City.

"Det er umulig å si hvor mye det er endret - det er et helt annet område, hver eneste ting er annerledes, " sa Somethin 'Elses kreative sjef Paul Bennun til silicon.com.

Statsminister David Cameron kunngjorde Tech City-initiativet i 2010 Foto: Tim Ferguson / silicon.com

I følge Eric Van Der Kleij, administrerende direktør i Tech City Investment Organization, har antallet oppstarter i området pigget siden regjeringens engasjement: "Det har mer enn doblet seg på under åtte måneder, " sa han til Wall Street Journal i et intervju tidligere i år.

Mange av East London-teknologiselskapene har eksistert siden før Tech City var et glimt i politikerens øyne, etablert av enkeltpersoner som likte områdets følelse og ikke ønsket å reise for langt for å jobbe.

Gründere og digitale typer flyttet inn, satte opp virksomheter fra soverommene deres, drev dem fra kaffebarer, og da de fant selskapet vokse til en slik størrelse et kontor var nødvendig - vel, hvorfor se for langt hjemmefra?

Julian Erhardt, forretningsutviklingssjef for ustwo - et designfirma for brukergrensesnitt som har vært huset i Tech City siden 2004 - oppsummerte trekningen av området som: "Jobb her, bor ...

© Copyright 2021 | mobilegn.com