Tekniske utgifter avtar sammen med verdensøkonomien

De ti beste virksomhetsteknologiene i tiåret Produksjon av IoT, videokonferanser og nettsky-databehandling er bare noen av de største fremskrittene i tiåret. Tom Merritt lister opp de fem beste foretaksteknologiene på 2010-tallet.

Til tross for en beskjeden halvprosent opp-hake av Det internasjonale pengefondet i anslått global økonomisk vekst i løpet av de neste årene fra 2, 9% i 2019 til 3, 4% i 2021, forventes teknologiforbruket å avta.

I følge Forrester Researchs rapport, "Global Tech Market Outlook For 2020 To 2021", blir utgiftene drevet nedover av en kombinasjon av faktorer som handelen mellom USA og Kina, Brexit, deflasjonstrykk og en global veksttrendelinje som, selv om den er på vei oppover, har avtatt siden den nyeste toppen på 3, 8% i 2017.

"Med økonomisk vekst i USA, Europa, Stillehavet, og andre steder i fare ... vil inntektsveksten avta for de fleste firmaer, " heter det i rapporten. "Som svar vil lederne deres kutte ned på hvor mye de vil la teknologikjøp vokse."

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

I 2018 vokste et godt år for teknisk bruk totalt sett, verdensomspennende forbruk fra bedrifter og myndigheter på teknologivarer (maskinvare og programvare) og tjenester med 5, 1 prosent. I 2019 forventes den veksten å ha sunket til 3, 9 prosent. I slutten av 2020 spår Forrester en ytterligere reduksjon i veksten til bare 2, 8 prosent. Med 3, 1 prosent er antallet 2021 spådd å begynne å trene oppover igjen.

Programvare er et lyspunkt

Det ene lyspunktet i deres prognose er programvare. Forrester regner med at utgiftene til programvare og nettsky-databehandling faktisk vil vokse i prognoseperioden med 5% i 2020 og 5, 1% i 2021. Fortsatt er disse tallene betydelig mindre enn 2018s 8, 3% vekst i programvareutgifter.

"Enhver transformasjon av forretningsdrift eller prosesser i dag innebærer kjøp av programvare, " heter det i rapporten. "Investeringene som foretak foretar for å erstatte programvare fra stedet med skyalternativer, er en annen faktor som driver veksten i programvare."

Etter å ha økt i 2017 og 2018 på grunn av bedre økonomisk aktivitet globalt og skatteinsentiver i USA, forventes imidlertid utgiftene til data- og telekomutstyr å falle.

Selv med vekstnedgang vil utgifter til teknologivarer og tjenester fra bedrifter og myndigheter være robuste de kommende årene, gå fra $ 3.09T i 2016 til $ 3.71T i 2021.

USA topper fortsatt utgiftslisten

Som vanlig overgår USA resten av verden med en enorm margin. Forventede amerikanske utgifter til teknologi for 2020 er $ 1, 50 ton. For $ 289B forventes Kina, den neste største spenderen, å bruke omtrent en femtedel av dette beløpet. Prosentvis fører Indonesia alle andre nasjoner i forventet utgiftsvekst på i underkant av 8%. Men det er bare anslått å bruke totalt $ 18B på tech i 2020.

Reduksjoner i vekst i utgifter vil komme fra netto nye prosjekter med fokus på å øke virksomheten. Drift av virksomhetsutgiftene på back office og annen operativ effektivitetsteknologi forventes å holde seg relativt konstant.

"Den delen av tech-budsjettet som lettest kan flyte opp eller ned er nye prosjektutgifter, " heter det i rapporten. "Når forretningsutsiktene er positive, kan CIOs og ofte øke sine nye prosjektutgifter ved å utvide prosjektporteføljen. Når forretningsutsiktene blir mørkere, krymper CIOs de nye prosjektutgiftene ved å utsette eller utsette noen av elementene på prosjektprioritetslisten. "

Det er viktig å merke seg at disse tallene ikke er spådd sammentrekninger av vekst i teknologiske utgifter, men bare reflekterer en avmatning i netto nye utgifter. Selskaper og myndigheter bruker fortsatt ganske robust.

Til $ 1, 59T forventes programvare og teletjenester å være de største to kategoriene av forbruk i 2020. Teknisk rådgivning og systemintegrasjon (SI) -utgifter er de neste største kategoriene med en kombinert $ 1, 19T. Bruk av datamaskinvare og kommunikasjonsutstyr utgjør den minste delen av 2020-teknisk utgiftspai til 8, 0 dollar.

I teknologiforbruk, som i økonomi, varer sjelden gode tider, ”konkluderer rapporten. "2018 viste seg å være et veldig godt år for det globale teknologimarkedet, og 2019 har vært anstendig. Det er absolutt mulig at 2020 og 2021 kan vise seg å være tilsvarende positive for det globale teknologimarkedet ... Men det er alltid best for CIOs å planlegge for det verste, ikke stole på de beste. "

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)

  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)

  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)

  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2020 | mobilegn.com