Tekniske talentgap blir verre; Slik kan virksomheten din unngå utfordringen

Der teknologiske talentgapene virkelig eksisterer, diskuterer David Klapaak, direktør for programstyring for Interapt, hvordan tingenes internett og andre teknologier vil føre til flere kompetansegap.

Studenter på videregående skole i Kentucky lærer Swift og Java i et nytt oppslukende programmeringskurs som kan føre til en betalt IT-læreplass. Programmet, drevet av en filial av Louisville, KY-baserte teknologiserviceselskapet Interapt, kalt Interapt Skills, tilbyr studenter en studiepoeng mot konfirmasjonen, samt ni studiepoeng fra Kentucky Community og Technical College System.

På et nylig Interapt Skills-arrangement i Louisville, KY, snakket jeg med David Klapaak, direktør for programledelse for Interapt, om hvor teknologiske talentgapene virkelig eksisterer i arbeidsstyrken, og hvorfor det er så viktig for bedrifter å trene og veilede unge mennesker i feltet. Her er utskrift av samtalen vår.

Rayome: Hvilke utfordringer står vi overfor når det gjelder å fylle det teknologiske talentgapet ?

Klapaak: De viktigste jeg ser er å fylle ut hull der koden blir aldrende ut, hvor vi kommer til å ha mye kode som i utgangspunktet ikke vil fungere lenger og ingen gjør noe for å fylle ut det igjen. Folk kommer til å bli møtt med en kostbar avgjørelse. De vil enten bygge ny kode, eller de vil la løsningen dø og miste inntekter eller miste inntektene på det.

Jeg vil si at den andre tingen er at vi ikke gir opp befolkningen til å være forberedt på angrep på tingenes internett. Jeg hater å gå tilbake til slags glib-løsninger, men vi har ikke sett hvor små disse enhetene vil bli og hvor utrolig allestedsnærværende de kommer til å bli. Vi må ha en befolkning av mennesker som kan takle det, og som er i stand til å tilby løsninger og som er i stand til å reparere det, distribuere det, lære om det, komme tilbake igjen og gjøre hele syklusen. Alt du ser i en livssyklus for programvareutvikling, må du se distribuert i vår vanlige arbeidsstokk.

Rayome: Hva kan virksomheter gjøre for å sikre at de har nok teknaltalenter i fremtiden?

Klapaak: En av tingene vi ikke ser er en veldig sterk mentorpopulasjon og -program i mange bedrifter. Vi går til selskaper, store selskaper overalt, og de sier ganske enkelt at de ikke har noen måte å ha et side-ved-side læringsmiljø for en student som kommer ut av programmet vårt, eller en helt ny juniorutvikler som nettopp gikk gjennom vårt arbeidsstyrkeutviklingsprogram.

Det er en ting som virksomheter kan gjøre. De kunne øke ønsket om å fylle stillingene de trenger ved å trene folk fra grunnen av. Opplæring av juniorutviklerne. Å trene elever på videregående skole til å forstå løsningene og problemene deres, slik at når de fullfører videregående skole eller får en tilknyttet grad eller får en bachelorgrad, ville de ønske å komme tilbake til det selskapet.

Rayome: Hva er det viktigste for folk i teknologien å vite om Interapt ferdigheter?

Klapaak: Jeg tror det viktigste å vite om programmet vårt er at vi kan gjøre dette på en templert måte. Vi kan distribuere over hele landet eller over hele verden, og at praktisk læring kommer til å bli viktig. Mange mennesker vil ikke gjøre annet enn en distribuert fjernundervisning eller ekstern læringsmodell. Det fungerer, men bare for folk som enten allerede er kjent med programmering og teknologi, eller som er motiverte nok til å lære om det selv. Svært få mennesker vil holde hendene på det når de blir for frustrerte. Vi må stoppe den strømmen av mennesker ut av teknologi. Vi må få folk inn ved å oppmuntre dem, ved å veilede dem, ved å vise dem måter å finne informasjon og løsninger på.

Programmering er ikke lenger en enkel aktivitet - det har ikke vært i mange år. Mennesker som kommer inn i det, må bli introdusert for samfunnet. Du må gi dem løsninger som hjelper dem å lære.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com