Teknisk reiserute og overleve den profesjonelle apokalypsen

Det er det verste tilfellet for en hvilken som helst karriere - det vil si å finne deg selv i en uventet karriere-katastrofe som etterlater deg uten ressurser eller evne til å opprettholde de grunnleggende teknologiske verktøyene som kreves for utvinning. I de mest ekstreme tilfeller betyr det å slite med å holde den virtuelle tilstedeværelsen i live selv om du står overfor fysisk hjemløshet og reelle overlevelsesproblemer.

Hva er de taktikkene og ressursene som er tilgjengelige for å starte på nytt gjengi en karriere i verste fall med å ha mistet alt?

Det er et gammelt ordtak at mange mennesker bare er en savnet lønnsslipp bort fra hjemløshet. Selv om det kan virke som en overdrivelse, kan du legge til noen få gjeld, tapte betalinger og miste en bankkonto, og det går raskt fra dårlig til verre.

Maslows hierarki av behov er representert av en pyramide med de mest grunnleggende behov i bunnen. I bunnen eller grunnlaget av pyramiden er de fysiologiske behovene (som pust, mat, vann osv.). De neste lagene som går oppover er sikkerhet, kjærlighet / tilhørighet, selvtillit og til slutt selvaktualisering på toppen.

Å finne deg selv i bunnen av denne pyramiden representerer en daglig kamp bare for å overleve. Hvis all din tid blir brukt bare på å prøve å finne mat eller et sted å sove den kvelden, hvordan kan du gjenoppbygge noe som ser ut i et profesjonelt liv?

Kollapsen av en karriere er omtrent som et lysbilde nedover siden av Maslows pyramide. Du starter på toppen av selvaktualisering der alt stemmer i universet. Men fall fra toppen, og rir plutselig en stadig økende nedoverbakke. Selvtillitsnivået glir rett ved nesten før du vet at det er borte; da kjærligheten og tilhørigheten, da ingen liker en taper; sikkerheten til sparing, eiendom, transport og alt det som trengs som et fundament å jobbe med; og til slutt treffer du bunnen, der du ikke en gang vet hvor neste måltid kommer fra.

Det er mye som å miste lommeboka og bagasjen i et tredjelandsland, men verre er det.

Fra en freelance teknologisk persons synspunkt er det en tilsynelatende uunngåelig fangst-22. Du trenger visse grunnleggende ting for å søke arbeid, men ingen av disse tingene er tilgjengelig for deg uten en grunnleggende inntekt levert av arbeid. Hvordan kan du muligens unnslippe denne fellen? Hvordan kan du som freelance teknisk person holde deg ansatt med lite eller ingen ressurser å jobbe med?

La oss etablere et scenario med fortvilelse å jobbe ut fra. Anta at du har vært arbeidsledig i X tid. I løpet av denne tiden har du mistet hjemmet ditt, solgt bilen for å betale gjeld og leve av en ryggsekk. I beste fall har du venner eller familie som velvillig har tilbudt en sofa å sove på. I verste fall er det hjemløse tilfluktsrom i de fleste byer. Du har en fantastisk CV og tidligere arbeidsrekord, men arbeidsmarkedet har vist seg å være en lunefull venn for å si det mildt.

Det er ett verktøy som vil bli din sveitsiske hærskniv i din kamp for å overleve. Det er den bærbare datamaskinen din. Det er viktigere enn en bil, mobiltelefon eller tak over hodet hvis det kommer til stykket.

Men la oss starte fra verst mulig sted og si at du har mistet den bærbare datamaskinen. Det er enten blitt tatt i skilsmisse eller stjålet av tyver, som noen kan anse som de samme tingene. Videre antar vi at du ikke har en mobiltelefon eller en bankkonto.

Uten datamaskintilgang er du i en stase av inaktivitet, og håper på noe gjenværende resultat av tidligere anstrengelser for å finne en jobb. Kanskje det CV du sendte ut forrige måned vil gi resultater, men hvordan vil den potensielle arbeidsgiveren kontakte deg hvis du ikke har tilgang til mobiltelefon eller e-post?

Det første trinnet ditt er å finne internettilgang og etablere en e-postadresse som er stabil og ikke krever økonomisk vedlikehold. Offentlige biblioteker er en stor ressurs, siden de vanligvis har datamaskiner og internettilgang som du kan bruke i løpet av arbeidstiden. Hvis du ikke allerede har en, kan du få en Gmail- eller Hotmail-konto. Du har nå en måte for folk å kontakte deg på, uavhengig av noe annet.

Nå, forbered din CV - fra bunnen av, om nødvendig. Når situasjonen din er så vanskelig at du ikke engang har råd til en billig tommelstasjon for dataene dine, kan du bruke e-postkontoen din til å sende din CV til fremtidig bruk.

Neste forretningsordre er å oppdatere det sosiale nettverket. Hvis du ikke har en Facebook-side eller online blogg eller profil et sted, er det nå på tide å etablere den. Dette er ditt nye ansikt og tilstedeværelse når du bygger opp livet ditt. Det vil fungere både som et online kontaktpunkt og en online portefølje. Hvis du er grafiker, kan du legge ut arbeidet ditt som fotogallerier. Legg til venner - mange av dem. Hvis du normalt sett er en tilbakelent person, må dette endre seg. Sosiale nettverk er et kraftig verktøy som du må lære å bruke i din kamp for å overleve.

Begynn å bruke ditt sosiale nettverk for mer enn bare å dele videoer av morsomme katter. Det kan bidra til å gi potensielle kunder til arbeidsplasser. La nettverket ditt vite hva du leter etter. Enda viktigere, følsom nettverket ditt for det du trenger. Det er mulig du kan finne noen med en gammel bærbar PC som kan gis til din sak.

Tenk på det sosiale nettverket ditt som en mulighet for synkronitet. Hvis du forteller et stort nok nettverk at du ser etter en rød gummikule, øker det sjansen for at noen har en gammel rød gummikule som sitter på kjøkkenbordet sitt.

I mellomtiden henvender du deg til Craigslist og andre nettverk som søker arbeid. Legg ut CV, søk på de daglige listene og jakt byttet ditt som det skylder deg penger.

Dette er de helt grunnleggende trinnene som kan oppnås med lite eller ingen andre ressurser enn tid og tilgang til en datamaskin. Resultatene kan ta betydelig tid, men uten disse grunnleggende elementene av online tilstedeværelse, sosiale nettverk og pålitelig e-post, vil overlevelse være mye vanskeligere.

Hvis ingen bærbar PC har blitt tilgjengelig gjennom nettverket ditt, men du lykkes med å finne litt frilansarbeid, kan du kreve et innskudd og sikre en bærbar datamaskin å jobbe fra. Nå er sjansene dine eksponentielt større for suksess, fordi det lar deg være produktiv og begynne å komme deg videre - enten du designer websider, programmerer eller skriver.

Med en bærbar datamaskin og trådløs tilgang, kan du bokstavelig talt overvåke e-posten din og skure stillinger 24/7 og svare raskt på potensielle kunder, pluss at flere nye verktøy og strategier blir tilgjengelige. Hvis du for eksempel ikke har en mobiltelefon, er det flere online alternativer, inkludert CounterPaths X-Lite, som er en programvarebasert telefon for den bærbare datamaskinen.

Trenger du visittkort? Det er flere utskriftsfirmaer som tilbyr førstegangs spesialiteter med gratiskort, for eksempel VistaPrint. Arranger med en venn om å godta levering, og du er klar.

Nesten. Du flytter til nytt territorium nå, og det kreves en slags online betaling for frakt. Hvordan overvinner du hindringen for internettbetalinger uten å ha en bankkonto? For så lite som $ 30 kan du kjøpe et Walmart MoneyCard, som kan lastes med penger og brukes til online betalinger.

Hvis du har vært i stand til å følge disse grove retningslinjene - og du har hatt litt flaks - kan det hende at du kan etablere og holde en skinn av online eksistens som du kan bygge din jobbsøking fra. Selv om din daglige overlevelse inkluderer å finne ditt neste måltid eller sove under broer, er ditt eneste håp om å heve deg over muligheten til å forfølge en jobb og holde kontakten med verden.

Den neste artikkelen min vil fokusere på hvordan du faktisk kan levere frilansarbeid fra kanten av hjemløshet, hva som skjer når en dårlig kundes manglende betaling truer selve overlevelsen din, og konsekvensene når omstendighetene konspirerer for å forhindre at du leverer et prosjekt til en god kunde.

© Copyright 2020 | mobilegn.com