Theranos, Elizabeth Holmes, og "Bad Blood": Et intervju med forfatteren John Carreyrou

Theranos, Elizabeth Holmes, og "Bad Blood": Å utsette et påstått Silicon Valley oppstartssvindel Tonya Hall intervjuer etterforskningsreporter John Carreyrou om å eksponere den påståtte svindelen til Silicon Valley oppstart Theranos i sin bok Bad Blood.

Tonya Hall intervjuer ledere for søstersiden ZDNet, og vi kjører et utvalg av noen av hennes mest viste videoer. Følgende er et redigert utskrift av samtalen hennes med John Carreyrou, en Pulitzer-prisvinnende etterforskingsreporter ved The Wall Street Journal og forfatter av Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup . (Intervjuet ble først publisert på ZDNet i juli 2018.) For å se flere av videoene hennes, sjekk ut The Tonya Hall Show på ZDNets YouTube-kanal.

Tonya Hall: Fortell oss om boken. Hva er dårlig blod ?

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

John Carreyrou: Bad Blood handler egentlig om et selskap, om 15-årige historien til et selskap som heter Theranos - en Silicon Valley-oppstart som ble grunnlagt av en ung kvinne ved navn Elizabeth Holmes allerede i 2003 da hun var 19 år gammel, og hun droppet ut av Stanford. Hun hadde en visjon om et diagnostisk apparat som ville kjøre hele spekteret av blodprøver fra bare en dråpe eller to blodprikk fra fingeren, og hun jobbet med den teknologien i 10 år til selskapet hennes nådde en verdivurdering på 10 milliarder dollar i 2014, og hun raknet til berømmelse som verdens yngste selvlagde kvinnelige milliardær. Det var en stor suksesshistorie fra Silicon Valley helt til jeg fulgte med.

Tonya Hall: Hva gjorde Theranos galt?

John Carreyrou: Vel, i et nøtteskall, tror jeg ikke Elizabeth Holmes - grunnleggeren av Theranos - droppet ut av Stanford for 15 år siden med ideen om at hun kom til å svindle investorer eller sette pasienter i skade. Det endte med at det skjedde. Jeg tror det er historien om gode intensjoner, og hun ønsket å være en suksessfull Silicon Valley-gründer. Hun ønsket å gå i fotsporene til Steve Jobs. Det er historien om noen som overfor lovet og begynte å fortelle små løgner som ble store løgner, og i løpet av et tiår fikk gapet mellom det hun lovet og det hun påsto at hun hadde oppnådd og teknologitilstanden fått så enormt at det ble det Securities and Exchange Commission (SEC) kalte et "massivt svindel." Vi kan gå nærmere inn på hva som nøyaktig gjorde det til en svindel, men egentlig, hvis jeg skulle oppsummere det, er det gapet mellom det hun påsto at hun hadde gjort og det hun virkelig hadde gjort.

Starte og bygge oppstart: En grunnleggerguide (gratis PDF) (TechRepublic)

Tonya Hall: Hvordan hacket de maskinen? Hvordan begikk de svindel, hvis du vil?

John Carreyrou: Da de gikk live med sine fingerpinne-tester i Walgreens butikker høsten 2013, prøvde de å jobbe med to iterasjoner av enheten hun hadde i tankene. Den første hadde mislyktes, og den andre hadde resultert i et apparat som hun kalte The Edison etter Thomas Edison, men det var faktisk et apparat som bare kunne gjøre en klasse blodprøver, kjent som immunanalyser, og det kunne ikke gjøre de fire andre, fem store klasser av blodprøver, og likevel representerte hun for sin detaljhandelspartner, Walgreens, at hun hadde et apparat som kunne gjøre alle blodprøvene fra bare en dråpe stikket fra fingeren. Så det de gjorde for å kamuflere løgnen hennes er at de hadde kjøpt Siemens-maskiner, en stor Siemens-blodanalysator som heter Siemens ADVIA 1800, og de hacket den. De modifiserte den for å tilpasse den til små fingerpinneprøver, og en av de viktigste modifiseringene de gjorde, er at de utvannet de små fingerpinneprøvene for å gjøre blodvolumet større fordi Siemens-maskinene var vant til og ment å behandle prøver av vanlig størrelse blod trukket fra armen.

For å gjøre volumet større, utvannet de blodet, og det var problematisk fordi Siemens-maskinen, som en del av protokollen, allerede har et fortynningstrinn, så det utgjorde å fortynne blodet to ganger og fortynne det til et punkt som analytikerne, stoffene du prøver å måle i blodet, konsentrasjonen av disse stoffene ble så lav at den falt under det analytiske måleområdet til Siemens-maskiner som var godkjent av FDA, så det skapte alle slags problemer med nøyaktigheten av blodprøvene.

Tonya Hall: Hvorfor gjorde ikke Walgreens deres aktsomhet, eller gjorde de det?

John Carreyrou: Vel, det er et kapittel i boken som faktisk forklarer hva som skjedde med Walgreens da Elizabeth Holmes og kjæresten hennes, Sunny Balwani - som var nummer to i selskapet - henvendte seg til Walgreens i begynnelsen av 2010 og gjorde den påstanden om at de hadde denne banebrytende nye blodprøvingsenheten. Walgreens ansatt en laboratoriekonsulent, en fyr som het Kevin Hunter, og hans rolle skulle være å gjøre noe aktsomhet og 'sparke dekkene' og prøve å bekrefte om påstandene deres var sanne. Kevin Hunter luktet ganske raskt en rotte og prøvde å varsle ledere i Walgreens om mistankene sine, men Elizabeth og Sunny kortsluttet ham og fortalte Walgreens at de ikke lenger ønsket at han skulle bli inkludert i møter mellom de to selskapene og i disse videokonferansesamtalene de holdt ukentlig. Hunter protesterte og prøvde å snakke fornuftig med kollegene i Walgreens, og dessverre var det ikke vellykket - Elizabeth og Sunny lyktes med å få ham marginalisert.

HBOs Elizabeth Holmes Theranos-dokumentar utsetter amerikansk helsehjelp (CNET)

Den ene fyren som Walgreens hadde ansatt for å gjøre noen verifisering ble satt på sidelinjen, og en stor grunn til det var at Walgreens ble forsteinet av at hvis det gjorde noe for å gjøre Theranos vrede, at Theranos ville droppe partnerskapet og snu og gjøre et nytt partnerskap med CVS, som er Walgreens 'archrival basert på Rhode Island.

Tonya Hall: Elizabeth Holmes hadde mye støtte, gjør det fortsatt. Faktisk ble Theranos ansett som en enhjørning. Hva gjorde Theranos til en enhjørning?

John Carreyrou: Vel, begrepet "enhjørning" ble myntet i 2013 av en risikokapitalist ute i Silicon Valley, og det er kommet til å bety private oppstarter i Silicon Valley som når verdivurderinger på en milliard dollar eller mer. Theranos ble en enhjørning i kraft av sin verdsettelse da den samlet inn penger fra investorer i slutten av 2013 og begynnelsen av 2014. Verdivurderingen nådde 9 milliarder dollar. Hver aksje var verdt $ 15, og da du multipliserte $ 15-kursen med antall aksjer, nådde du en verdsettelse for selskapet på 9 milliarder dollar, og det gjorde Elizabeth Holmes, som hadde holdt halvparten av aksjene for seg til en milliardær, og hun var verdt nesten 5 milliarder dollar, men verdsettelsen året etter krøp til og med opp til 10 milliarder dollar.

Hun ble milliardær på papiret, men verdsettelsen var virkelig. Det reflekterte prisen per aksje som de sene stadiene investerte pengene sine i. Det er pengene de betalte for aksjene.

Tonya Hall: Hvorfor har hun fått så mye støtte?

John Carreyrou: Vel, det var mye pushback innledningsvis i dalen da min første etterforskningshistorie kom ut i oktober 2015, og jeg tror det var en knekisk reaksjon mot forestillingen om at en kvinne hadde begått svindel. Det er ingen som benekter at kjønn spilte en rolle i hele historien. Jeg tror at en av grunnene til at Elizabeth Holmes raket til berømmelse, er at det hadde vært denne lengselen i Silicon Valley og utover for den første kvinnelige teknologistifteren som ble en milliardær. Fram til da hadde alle vært menn: Steve Jobs, Larry Ellison, Sergey Brin, Larry Page og Mark Zuckerberg på Facebook, nylig Evan Spiegel fra Snapchat-berømmelse, Jack Dorsey fra Twitter-berømmelse. Dette var alle menn, og det hadde vært et par kvinner, som Marissa Mayer, som var administrerende direktør i Yahoo en stund, og Sheryl Sandberg, som fortsatt er nummer to på Facebook, som hadde hatt gode karrierer i Silicon Valley, men de begynte som leid hjelp - de var tidlige ansatte hos Google. De hadde ikke grunnlagt sitt eget selskap.

I Elizabeth Holmes hadde dalen sin første og hadde sin første kvinnelige teknologimilliardær, og så når historien min fulgte med og antydet at det var varm luft, at hun ikke virkelig hadde oppnådd det hun hevdet, mange mennesker var motvillige til å gi slipp på drømmen.

Tonya Hall: Du snakker mye om personligheten hennes i boken og sminken hennes og hennes sammenligning med Steve Jobs, og du snakker om barndommen hennes. Du sa også tidligere at hun bare på en eller annen måte gikk galt. Hva fikk henne til å bli dårlig? Var det ikke hennes hensikt å alltid lure, eller ble hun avledet fra en bane for å gjøre det bra?

John Carreyrou: Jeg tror hun ønsket å bli en vellykket gründer. Hun idoliserte Steve Jobs. Hun modellerte tydelig karrieren etter ham til det punktet å ha på seg samme type klær som han hadde på seg - hun begynte å bære den svarte turtleneck. Hun kodenavnet en av The Edison-enhetene 4S fordi de begynte å jobbe med den omtrent samtidig som iPhone 4S kom ut. Hun ansatt Chiat / Day, som hadde gjort ikoniske reklamekampanjer for Apple og fikk dem til å jobbe med markedsføring for Theranos. Hun hadde denne forskjellen med Steve Jobs og Apple, som var at hun ønsket å bygge et medisinsk utstyr, og hun tenkte at det ville være mer enn en datamaskin ved at folk ville bruke det til helsebeslutninger, og det ville gjøre helsetesting mer brukervennlig og enklere og billigere, og slik ville det være for samfunnets beste, og jeg tror at de virkelig var på noen nivå motivasjonene hennes.

Problemet er at ambisjonen hennes om å oppnå denne visjonen var så glupsk at hun bare nektet å erkjenne noen tilbakeslag og nektet å la noe komme i veien, og så hun begynte å kutte hjørner, og hun tauste mennesker, og hun og kjæresten skremte folk, truet mennesker, og det hele heter i denne store visjonen. Det var virkelig en holdning i endene som rettferdiggjorde midlene. Problemet er at midlene ble så usmakelige at det ble urett og egentlig kriminalitet i hvit krage.

Tonya Hall: I mars 2018 siktet SEC Elizabeth Holmes for svindel. Hun avgjorde sivile anklager uten å innrømme eller nekte forseelser, og nå har hun blitt tiltalt på anklagene om trådssvik. Hva blir det neste?

John Carreyrou: Vel, der er et par mulige scenarier. Den ene er at hun kommer til en pleaavtale med føderale påtalemyndigheter. Jeg tviler sterkt på at en avtale ville spare henne for fengselstiden. Enhver avtale anklagere er villige til å tilby henne kommer til å omfatte minst flere års fengsel. Jeg tror det mer sannsynlige scenariet, å vite dette, er at hun vil kjempe mot dette og ta det til rettssak, og hun vil håpe at en jury ikke dømmer henne og sider med henne. Jeg tror at hvis det amerikanske advokatkontoret brakte disse kriminelle anklagene, skyldes det at de har etterforsket denne saken i to og et halvt år, og jeg vet med et faktum at de har intervjuet sentrale vitner som pleide å jobbe i selskapet. Jeg vet at de også har intervjuet pasienter og leger, at de har stilt inn flere runder med dokumenter fra selskapet, så du kan forestille deg at de følte seg ganske sikre på at de har bevis for å bringe denne saken, så jeg tror det kommer til å være en utfordring for henne og hennes advokater å overbevise en jury om at hun ikke gjorde noe galt.

Tonya Hall: Hva er statusen til Theranos?

John Carreyrou: Theranos er på sine siste røyk. De slår i hovedsak av lysene. General Counsel overtok nettopp på fredag ​​da hun trappet ned på nyheten om straffeskyldene, og i løpet av den neste måneden til halvannen måned kommer han egentlig til å ordne ting. Inntil selskapet blir oppløst, vil formuen bli beslaglagt av Fortress Investment Group, som er det private aksjeselskapet i New York som lånte Theranos $ 65 millioner i fjor for å holde det flytende. Under lånekravene kan den gripe eiendelene ganske snart og avvikle dem, og det har allerede patentene, og derfor vil Fortress prøve å gjenvinne pengene sine ved å lisensiere Theranos-patenter.

Tonya Hall: For en historie - og den er ikke en gang gjort enda. Tusen takk, John, for at du ble med og delte historien og ga oss en oppdatering om de siste nyhetene. Hvis noen ønsker å få kontakt med deg, kanskje de ønsker å få en kopi av boken din eller følge mer av arbeidet ditt, hvordan kan de gjøre det?

John Carreyrou: De kan sende meg e-post, og e-postadressen min er postbeskyttet

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com