Tror Windows Phone er ute etter uttellingen? Tenk Xbox, så tenk om igjen

Operativsystemet Windows Phone er kanskje ikke den største inntekten i Microsofts portefølje, men ikke skriv den av ennå, sier silicon.coms Jo Best.

Psst - vil du vite hvor mye Windows Phone har tjent Microsoft? Det gode folket på den nettbaserte avisen Seattle PI har arbeidet med å grave igjennom Microsofts siste innlevering hos Securities and Exchange Commission, og fant ut at Microsofts mobilinnsats tjente selskapet rundt $ 613 millioner det siste regnskapsåret.

Vel, ikke engang det. Tallet på 613 millioner dollar inkluderer Windows Phone, Windows Mobile, berøringsskjermbordsprodukt Surface, IPTV som tilbyr Mediaroom og Zune media player. Trekk alle disse produkternes bidrag fra inntektssummen på $ 613 millioner, og Windows Phone ser ikke ut som om det legger forferdelig inn i Microsofts kister.

Windows Phone 7: Er en gjenoppblomstring mulig? Foto: Bonnie Cha / CNET

Det er et faktum at Microsoft-administrerende direktør Steve Ballmer selv erkjente på Microsofts verdensomspennende partnerkonferanse i juli da han beskrev Windows Phone som "går fra veldig liten ... til veldig liten" siden lanseringen i fjor.

Selv om det er lett å snuble bak hånden etter Microsofts tilsynelatende feil, vil det være uklokt å avskrive Windows Phone som en tapt sak.

La meg ta deg tilbake et tiår eller så til en annen tid da Microsoft var forsettlig spottet for sine forsøk på å komme inn i et nytt, litt kult marked. Ja, vi snakker Xbox.

På det tidspunktet Microsoft forberedte sin inntreden i spillkonsollmarkedet, var det ikke korte bror på 800 pund gorillaer - PlayStation, Nintendo og kanskje mer en 400 pund gorilla, Sega.

Likevel solgte den Xbox-lastebiler og ble en 800 pund gorilla i seg selv i spillmarkedet, og solgte rundt 24 millioner konsoller.

Det Microsoft gjorde med Xbox har paralleller med mobilinnsatsen - ikke bare fordi den viser at det er mulig for Redmond å komme fra en stående start til å ta en betydelig del av et marked, men fordi det viser at Microsoft lærte en verdifull leksjon om økosystemer som kunne tjene det like bra på mobil.

Hvorfor kjøpte folk Xbox-en? Det var ikke for spesifikasjonene eller merkenavnet - det var for det konsollen hadde med seg. Kort sagt, de kjøpte Xbox på grunn av Halo, science-fiction førstepersonsskytteren. Kort sagt lyktes Xbox på grunn av økosystemet rundt det.

Denne leksjonen kom også i spill med Xbox 360 - mens det ikke var den første konsollen som gjorde online spill, ble den ansett som den beste på den. XBox Live fikk bredbånd, og sørget for at spill hadde den hastigheten de trengte. Den inneholdt også smarte tillegg som å sørge for at vennelister gikk på et hvilket som helst antall spill, i stedet for å være knyttet til bestemte titler, og tilbød brukere ekstra innhold som demospill. Kort sagt, økosystemet hadde rett.

Økosystemet utgjorde forskjellen for Xbox, og det vil utgjøre forskjellen, for godt eller sykt, for Windows Phone. I dag er den gylne regelen på mobil ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com