Denne uken i 5G: Sikkerhetsspørsmål, Huawei, og bedre hjemmebåndbånd

Hvordan å holde på 5G kan spare penger og hjelpe miljøet TechRepublics Karen Roby intervjuer en ekspert innen telekommunikasjonsutstyr om de potensielle fordelene ved å holde seg til 4G - eller til og med 3G - i områder som ikke er klare til å flytte til 5G.

Det har vært en vill uke i 5G. FCC godkjente sammenslåingen av T-Mobile og Sprint, selv om det ikke forventes liten bevegelse der ettersom søksmål fra statsadvokatene fortsatt er i bevegelse, noe som forhindrer at avtalen avsluttes i overskuelig fremtid. Andre steder i verden planlegger SK Telecom å utvide 5G-roamingtjenester til 20 land innen 2020, inkludert USA, Kina og Japan. SK Telecom tilbyr allerede roaming i Sveits, selv om 5G-smarttelefoner som for øyeblikket er tilgjengelige ikke kan veksle mellom sub-6 GHz og mmWave-nettverk, men det er mer en håndtrykk-og-signatur-affære enn noe besøkende til USA vil kunne bruke umiddelbart.

5G smarttelefoner: Et jukseark (gratis PDF)

TechRepublic avrunder den største nyheten i 5G for uken - her er de tre største historiene for neste generasjons "nettverk av nettverk."

Mer forskning er nødvendig for sikkerheten til millimeterbølgenettverk

Scientific American veide på den offentlige sikkerheten til 5G, og bemerket at "overvekt av fagfellevurdert forskning, mer enn 500 studier, har funnet skadelige biologiske eller helsemessige effekter av eksponering for radiofrekvensstråling ved intensiteter for lave til å forårsake betydelig oppvarming, "og at forskning på millimeterbølge" antyder at langtidseksponering kan utgjøre helserisiko for huden (f.eks. melanom), øynene (f.eks. okulært melanom) og testiklene (f.eks. sterilitet). "

Mens en metaanalyse av studier på Wi-Fi-sikkerhet publisert i april 2019 ikke fant noen helsevirkninger, er fokuset for denne studien på 2, 4 GHz og 5 GHz bånd. Denne studien bemerket også at Wi-Fi-signaler bare utgjorde 4% av total RF-eksponering, mens 62% stammet fra signaler fra mobiltelefonbaserte stasjoner, 23% fra kringkastede TV- og radiosystemer, og 11% fra nærliggende mobiltelefoner.

I mellomtiden sammenligner Telstra-leder John Mullen 5G helse "sannheter" med anti-vaksinasjon og Flat Earth bevegere.

Tyskland sier det er greit å omfavne Huawei

"Sikkerhetskatalogen" utgitt av Federal Office for Information Security og Federal Network Agency i Tyskland tillater bruk av Huawei-utstyr for å bygge 5G-nettverk i landet, til tross for advarsler og press fra den amerikanske regjeringen. Den tyske forretningsavisen Handelsblatt rapporterte at en klausul i sikkerhetskatalogutkastet som forbyr Huawei ble fjernet etter et inngrep fra kansler Angela Merkels kontor.

Merkel rapporteres å presse på for strengere standarder for alle leverandører.

Qualcomms design for trådløst bredbånd via 5G + Wi-Fi 6

Broadband World Forum skjer denne uken i Amsterdam. Qualcomm avduket referansedesign for 5G-levert internett, med kundeutstyrsutstyr (CPE) som gir kablet Ethernet-tilkoblinger, eller integrasjon med eksterne rutere, samt CPE-er som fungerer som en direkte 5G til Wi-Fi 6-bro, og eliminerer behovet for ekstra maskinvare.

Qualcomm leverer brikkesettet og basisdesignene, som er tilpasset av løsningsleverandører som jobber med mobilnettoperatører for å passe til behovene i distribusjonsscenariet - utendørs CPE krever mer ruggedisering for å tåle elementene, innendørs krever mindre. For innendørs CPE-er kan bruk av en lett design som festes til et vindu via sugekopper være en strategi som brukes for å maksimere signalet fra basestasjonen.

Sjekk ut mer 5G-dekning fra TechRepublic og ZDNet:

  • 5G trådløs testbed øker sikkerhetsforskningen i Virginia

  • European Space Agency samarbeider med Adesto for neste generasjons 5G-teknologi

  • Kostnader for omstilling og sondeoppløsning gir Ericsson hull i tredje kvartal

  • De 10 beste smarttelefonene i 2019: Vi har en vinner

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com