Rydder opp for det nye året: Inventar, kast og rengjør

Det er den gangen igjen. Tidspunktet for resolusjoner og oppgavelister. Som en systemadministrator betyr det også å gjøre deg klar for året som kommer og pakke inn året som gikk. Det er det perfekte tidspunktet for å fullføre det årlige budsjettet, ta inventar og gjøre en vårrensing av foreldet utstyr i serverrommet. La oss se på noen ting du kan gjøre i tillegg til noen verktøy som hjelper deg med å få 2012 til en god start!

Spiceworks er et gratis program som tilbyr alt fra helpdesk, nettverkshelseskanninger, inventar og garantihåndtering. Nevnte jeg gratis? Bare last ned og installer på en server og i løpet av et par timer har den skannet nettverket ditt og vil blant annet vise alle enheter, garantistatus og stasjonskapasitet. Det er overraskende robust og ikke-invasiv å være et gratis produkt.

Spiceworks hjelper deg med å administrere varelageret ditt.

Et vanlig problem som de fleste IT-avdelinger står overfor er avhending. For å være i samsvar med statlige og lokale lover for avhending av elektronisk utstyr pluss å gjøre det rette økologisk, bør vi kontakte et e-sykkelselskap for å håndtere det foreldede utstyret vårt. Dette nettstedet av EPA tilbyr kontakter for ditt lokale område. Men du er ikke ferdig der; Du må være sikker på at firmadataene dine ikke er av disse maskinene. Mange firmaer fjerner ganske enkelt diskene og samler til slutt en enorm mengde harddisker. Flere dokumentdisponeringsfirmaer ødelegger også harddisker, men du kan håndtere det selv. Det er mange verktøy der ute for å tørke harddisken din, fra Dariks Boot og Nuke til Killdisk. Jeg foretrekker den førstnevnte, pluss den prøvde og sanne metoden for avhending av harddisker.

En løsning vi har er å rydde opp i det kommunikasjonsstativet. Hvor mange ganger har vi brukt lange kabler og bare slått alt sammen på grunn av tidsbegrensninger med at "jeg kommer til det senere" blir mumlet? Nå er det tid. Kablene er til enhver tid lavt med 1-3 fot patchkabler som går for mindre enn $ 2 lokalt. Bruk et par hundre dollar og noen timer, og resultatene vil ikke bare gjøre humøret ditt lettere, men det vil gjøre feilsøking til en lek.

Noe inspirasjon

For budsjetteringsformål, ikke glem å inkludere vekst av eksisterende systemer så vel som støtte. Denne artikkelen av Rick Vanover gir et godt blikk på hvor mange år du bør kjøpe i avtalene dine. Min oppgave er dette: en første tre-årig støtte for en server, og så går jeg år for år etter, vurderer TCO for å holde kontra erstatte varen. Generelt hvis det er en produksjonsserver, vil den erstattes mellom år 5 og 6.

Hvilke elementer står på nyttårslisten din? Anbefal verktøyene og triksene nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com