Tidssmarte CIO-er flyttet utover IT-begrensningene?

Med skyens økning og sterkere anskaffelsesfunksjoner, kan noen organisasjoner spørre om de virkelig trenger en IT-funksjon. Det er grunnen til at mange CIO-er synes det er viktig at de beveger seg utover teknologiimplementering og -drift. Rapporterer Sam Samels.

"CIO-er har nå en bedre mulighet enn noen gang før til å gå utover IT-betingelsene, " sier Catherine Doran, direktør for bedriftsutvikling for infrastrukturspesialist Network Rail.

Hun burde vite det. Doran har fulgt 30 års erfaring med forretningsteknologi, og CIO-roller i BT og CapitalOne, med det som ofte blir sett på som apotose for IT-ledere: en topplederstilling rundt styreromsbordet i en blåbrikkeorganisasjon.

I Dorans tilfelle er det gamle ordtaket om at CIO virkelig står for 'karriere er over' overflødig. Hun har brukt CIO-stillingen som et middel for å demonstrere sine bredere forretningsevner. Resultatet er at Doran blir bedømt på sin evne til å lede transformasjon på tvers av organisasjonen og ikke bare i IT-avdelingen. Så, hvordan har hun klart å gjøre overgangen?

Vil CIOs være nødt til å se på deres kollektive rygg hvis IT i en ikke altfor fjern fremtid blir administrert av bransjespesialister?
(Fotokreditt: Shutterstock)

"Jeg har tenkt når det gjelder forretningsresultater i mange år, " forklarer hun og antyder at andre IT-ledere som tar sikte på å flytte ut av datacentre, må ha en lignende resultatfokusert holdning. "Det er ikke bare den rette måten å tenke på, det er ganske enkelt det jeg må gjøre."

Resultatstyrt tenking
Slik resultatstyrt tenking er mindre forankret i de tradisjonelle fysiske aspektene forbundet med IT-implementering. "Når du beveger deg bort fra IT og mot virksomheten, begynner du å tenke på en mer salgs- og markedsføringsorientert måte, " sier Doran.

"Det er ingen forskjell mellom en administrerende direktør og en ledende virksomhet når det gjelder de viktigste spørsmålene, for eksempel kostnader, leveranser og utfall. Men det er en forskjell når det gjelder handlinger og engasjement."

For senior IT-fagpersoner som håper å gjøre det, er rådene enkle - nyt teknologien, men demonstrer alltid hvordan applikasjoner og informasjon kan gi konkrete fordeler for virksomheten: "Det er greit å like de tekniske tingene, men å bidra bredere betyr at du må flytte bort fra røttene dine, "sier Doran.

Faktisk har IT-fagfolk sannsynligvis ikke et valg. CIO-er må se på kollektivryggen, og eksperter som allerede antyder at teknologi i en ikke altfor fjern fremtid kan styres av bransjespesialister som forstår teknologi og kan kjøpe IT som et verktøy for å oppfylle spesifikke utøvende krav.

Skift til skytjenester
Forskning fra Gartner antyder at bedrifter vil forvente å ta i bruk nye skytjenester mye raskere enn opprinnelig forventet. Bare tre prosent av CIO-er har det meste av IT som kjører i skyen eller på software as a service (Saas) -teknologier, men analytikeren regner med at dette tallet vil øke til 43 prosent i løpet av de neste fire årene.

Rekrutteringsspesialist Tim Cook, som driver CIO-praksis for søkefirmaet Russell Reynolds Associates, lurer på om den økte bruken av sky computing og den sterkere rollen for anskaffelsesfunksjonen vil føre noen organisasjoner til ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com