Tid for litt ærlighet om kutt i IT-kostnadene

Storbritannias viktigste politiske partier planlegger å redusere IT-utgiftene på tvers av myndighetene - men de tipper rundt det største kostnadsbesparende alternativet, sier silicon.coms Nick Heath.

Når det gjelder regjeringens teknologiforbruk, har Arbeiderpartiet, de konservative og de liberale demokrater stort sett lik overskriftspolitikk: svingende kutt. Men virkeligheten er ikke så enkel som de ønsker at velgere skal tenke.

Kuttene i IT-utgiftene som foreslås av både Arbeiderpartiet og de konservative vil se nærmere en fjerdedel av de 16 milliarder pund som den offentlige sektor bruker på teknologi hvert år fratatt.

Men mens begge parter planlegger å kutte IT-systemer og ansatte innen offentlig sektor, har begge parter sverget for å beskytte frontlinjetjenester - som om det ikke var noen kobling mellom de to.

Likevel ble ideen om at IT-infrastruktur kan bli hacket ned til størrelse uten innvirkning på tjenestene de støtter betalt til bare forrige uke: Administrerende direktør i NHS London, Ruth Carnall, avslørte effekten av regjeringens beslutning om å kutte 112 millioner pund til side for å forny NHS IT i hovedstaden.

Som et resultat sa Carnall at det ikke lenger ville være mulig å oppnå de opprinnelige målene for det nasjonale programmet for IT (NPfIT) for å introdusere et enkelt standardisert sykehussystem over hele London.

Storbritannias tre viktigste politiske partier har satt seg en høy stolpe i manifestene for stortingsvalget i 2010
(Fotokreditt: Shutterstock)

Episoden viser den heftige prisen som organisasjoner vil betale hvis de ber leverandøren sin om å redusere verdien av et prosjekt midtveis i leveransen. Og det er mange prosjekter som det pågår i offentlig sektor.

Under NHS 'nylige kontraktforhandlinger med IT-leverandørene ble det rapportert at for hver £ 1 som ble slått av verdien av deres IT-kontrakter, leverandørene krevde at de ikke lenger måtte levere tjenester som var 2 pund. Så til syvende og sist er det klienten, i dette tilfellet skattyteren, som taper seg.

Å kutte i IT-utgiftene er ikke så enkelt som å slå av et trykk - det er bredere implikasjoner som den neste regjeringen vil måtte bryte med, noe som godt kan bety at det er vanskeligere å få ned utgiftene enn de forestiller seg. Selvfølgelig er en viss rasjonalisering mulig - delte tjenester er et godt eksempel på det - men selv rasjonaliseringsprosjekter vil sannsynligvis se mer kortsiktige utgifter for å få langsiktige besparelser.

At begge parter har gitt ut så få detaljer om hvor nøyaktig øksen vil falle, gjør det enda vanskeligere for dem å ta sikkerhetskopi av påstandene sine om at frontlinjetjenester ikke blir påvirket negativt. Back office kan være ute av syne, men det gjør fremdeles en viktig jobb. Og skimping kan ha en smertefull innvirkning på frontlinjetjenestene politikerne ønsker å beskytte ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com