Tips og triks for USB-støtte med Hyper-V

Noen ganger dukker det opp behov for å koble en USB-enhet til en virtuell maskin (VM). Men med den nåværende iterasjonen av Hyper-V så vel som Hyper-V “R3” som følger med Windows Server 2012, for tiden i beta, er muligheten for å direkte koble en USB-enhet fremdeles en utfordring ettersom den ikke støttes.

For å være rettferdig har jeg i min virtualiseringspraksis lite ønske om å administrere USB-enheter som blir koblet direkte til virtuelle maskiner, først og fremst for å sikre at VM fremdeles kan migrere. Det er situasjoner der det er uunngåelig. Et eksempel er USB-lisensnøkler. Som administrator kommer disse opp fra tid til annen - men det siste jeg vil gjøre er å unngå å distribuere en Hyper-V VM bare for en lisensnøkkel. For Hyper-V VM-er har vi noen triks som vi ikke kan bruke i vSphere-verdenen (se det siste innlegget mitt om å legge til USB-enheter til vSphere VM-er).

Alternativene har økt i det siste, spesielt fordi Digi AnywhereUSB-serien med Ethernet-festede serienheter har lagt til noen større og mindre enheter. Dette inkluderer en 2-port samt en 14-port modell og modeller som gir både USB og serienheter. Figur A nedenfor viser 14-port enheten:

Figur A

En USB-enhetsserver av Digi

Det virkelige problemet som løses her er Live Migration så vel som mangelen på USB-støtte for Hyper-V. Live Migration ville ødelegge tilgangen til lokalt festede USB-enheter, hvis Hyper-V støtter det. Videre vil enhetsserverne også la flere systemer koble seg til. Dette betyr at 14-portenheten som er avbildet over, kan ha opptil 14 VM-er koblet til den for en USB-enhet hver. Hvis en VM trenger flere USB-porter, vil det heller ikke være noe problem.

Det ledende prinsippet med disse enhetene er at USB-driveren utvides til Ethernet-nettverket, og Digi-enheten leverer USB-porten til VM. Når det gjelder ytelse, vil den ikke gå så raskt som en lokalt tilkoblet enhet på et fysisk system. Så dette er ikke en løsning å fylle ut en 2TB-stasjon med data for en sikkerhetskopi eller slikt. Det kan imidlertid være en flott brukssak for lisensnøkler, noe programvare kan kreve.

Bare for å være tydelig, kan Hyper-V VM kjøres fra USB-enheter som en harddisk som inneholder .VHD- eller .VHDX-filen, men USB-enheten er ikke direkte tilgjengelig for Hyper-V VM.

Har du Hyper-V VM-er som trenger USB-enheter koblet til dem? Hvilke triks har du ansatt? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | mobilegn.com