De 10 beste byene der arbeidssøkere vil flytte

Video: Der de tekniske jobbene er Det er ikke bare Silicon Valley: Tekniske jobber i disse byene utgjør en høy andel av de totale jobbene.

Teknisk knutepunkt San Francisco er toppdestinasjonen for arbeidssøkere som ønsker å flytte fra sin nåværende by, ifølge en fredagsrapport fra jobbsøkingsnettstedet Glassdoor.

Av de 668.000 jobbsøknadene som ble sendt inn på Glassdoor i løpet av en periode på en uke i januar, var mer enn 28% for stillinger som ligger utenfor et kandidats nåværende metroområde, fant rapporten.

Jobbsøkere strømmer til San Francisco for muligheter hos tech-giganter som Facebook og Salesforce, konstaterte rapporten, til tross for boligmangel og høye levekostnader.

"Å plukke opp livet og flytte etter en jobb er en viktig avgjørelse, " sa sjeføkonom fra Glassdoor Andrew Chamberlain, som gjennomførte studien, i en pressemelding. "Men i et arbeidsmarked der det er stor etterspørsel etter arbeidstakere og mange arbeidsgivere er ivrige etter å ansette, vil arbeidsgiverne som forstår hvor talent er på vei og hva som påvirker dem til å vurdere et trekk, ha en rekrutteringsfordel."

Forskningen viser at arbeidsgivere bør tenke bredere når det gjelder rekrutteringsstrategier, ettersom kvalitetstalent kan finnes over hele landet, ikke bare i deres lokale marked, sa Chamberlain i utgivelsen.

Bedriftskultur er en av faktorene som får folk til å flytte for en jobb, enda mer enn lønn, fant rapporten. Et selskap med en Glassdoor-rating som er en stjerne høyere, er seks ganger mer sannsynlig å tiltrekke seg en kandidat enn et selskap som tilbyr 10.000 dollar mer i lønn, men har en lavere kulturvurdering, ifølge rapporten.

Det er mer sannsynlig at visse demografier vil jobbe enn andre, fant rapporten. Menn er 3, 3% mer sannsynlig enn kvinner til å gjøre et trekk, og jobbsøkere er 7% mindre sannsynlig å flytte med hvert tiår som går. Arbeidsgivere som ønsker å opprettholde forskjellige søkerpuljer, bør gjøre en innsats for å nå kandidater som tradisjonelt sett har mindre sannsynlighet for å bevege seg gjennom målrettet rekruttering, antyder rapporten.

"Du kan forvente at mer penger vil være en toppfaktor for jobbsøkere når de vurderer om de skal flytte på jobb, men det er det ikke. Forskningen vår viser at selskaper med god kultur og ansatte som elsker det de gjør, til slutt har en oppfølging når det kommer til å tiltrekke seg de beste talentene fra hele landet, "sa Chamberlain i løslatelsen. "Dette betyr at arbeidsgivere må øke rekrutteringsinnsatsen for grupper som minst sannsynlig vil flytte - for eksempel kvinner eller flere eldre arbeidstakere - og har enten en utmerket kultur eller gode tilbud om lønn eller fordeler."

Her er de ti destinasjonene for "metro movers", og prosentandelen av applikasjoner til hver topp metro, ifølge Glassdoor:

1. San Francisco (12, 4%)

2. New York (8, 4%)

3. San Jose (6, 9%)

4. Los Angeles (6, 8%)

5. Washington, DC (4, 3%)

6. Boston (3, 7%)

7. Chicago (3, 2%)

8. Seattle (3, 1%)

9. Dallas-Fort Worth (2, 8%)

10. Austin (2, 3%)

De store takeawayene for teknologiledere:
  • Nesten 29% av søknadene på Glassdoor gikk til jobber utenfor søkerens nåværende metroområde. - Glassdoor, 2018
  • San Francisco, New York City og San Jose er de beste destinasjonene for arbeidssøkere som ønsker å flytte fra sin nåværende by. - Glassdoor, 2018

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com