De 10 beste skolene som studerer datavitenskap

Er en datavitenskap grad verdt det? Dataforskere er etterspurt, men en mastergrad i feltet åpner kanskje ikke så mange dører som du tror.

Mer om Big Data

 • Datahåndtering: Et jukseark
 • Hvordan integrere robotprosessautomatisering i big data-prosjekter
 • Programmereren Hadley Wickham utpeker mangfoldet av R-samfunnet
 • Hvordan velge riktige dataanalyseverktøy: 5 trinn

Innovasjoner innen kunstig intelligens (AI) og Internet of Things (IoT) -teknologi har skapt store datamengder i bedriften, og potensielt generert milliarder av dollar i verdi, ifølge Correlation One's Future of Data Talent Report utgitt onsdag. Imidlertid sliter selskaper med å finne datatalent på grunn av mangel på forsyning, fant rapporten.

Cirka 40% av selskapene sa at de ikke var i stand til å ansette eller beholde datatalent på grunn av talentmangelen. Etterspørselen etter disse ferdighetene vil bare øke, viser rapporten, med 2, 7 millioner nye datarelaterte stillinger som forventes å treffe det amerikanske arbeidsmarkedet innen 2020.

Hvordan iRobot brukte datavitenskap, sky og DevOps for å designe sine neste generasjons smarte hjemme-roboter (cover story PDF)

For de som er interessert i å bryte seg inn i feltet, viser rapporten at prestisjetunge og tekniske universiteter ikke er de eneste institusjonene som produserer sterkt datavitenskapelig talent.

Beste studenter innen datavitenskap

Følgende 10 skoler er de beste alternativene for håpefulle dataforskere som søker en bachelor i feltet, basert på studentenes gjennomsnittlige poengsum på C1 Assessments Data Science Exam, ifølge rapporten:

 1. Harvard
 2. University of Chicago
 3. Princeton University
 4. Cambridge University
 5. Yale University
 6. Columbia University
 7. MIT
 8. Universitetet i Stanford
 9. Harvey Mudd College
 10. Nordvestlige universitet

Beste datavitenskapsprogrammer på masternivå

Rapporten identifiserte også de følgende 10 masterstudiene i datavitenskap som de som produserer toppscorerende studenter:

 1. Baruch College
 2. University of Chicago
 3. Cornell University
 4. Princeton University
 5. Cambridge University
 6. MIT
 7. UC-Berkeley
 8. University of Oxford
 9. Harvard University
 10. Carnegie Mellon University

Mens universiteter vanligvis prioriterer GPA-score, fant rapporten at GPA ikke er det beste tiltaket for å evaluere datatalent. Flertallet (67%) av rekruttererne filtrerer kandidater etter GPA og avskjediger personer under en viss poengsum. Imidlertid er GPA ikke et pålitelig barometer for intelligens, siden det ikke kan sammenlignes jevnlig på tvers av universiteter: En 3, 9 GPA regnes som under gjennomsnittet på MIT, mens en 3, 6 er over gjennomsnittet i Oxford, viser rapporten.

For å ansette riktig talent, må organisasjoner se utover kandidatens universitet og GPA og vurdere ferdighetene sine mer helhetlig, ifølge rapporten.

For mer ressurser for å forbedre dine datavitenskapelige ferdigheter, sjekk ut denne artikkelen fra TechRepublic.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com