Topp 10 teknologiske politiske trender å se i 2020

Vil vi se en føderal personvernlov i USA? På RSA 2019 diskuterte Dana Simberkoff fra AvePoint hvordan selskaper kan revurdere personvernreglene.

Access Partnership, et offentlig politikkonsulentfirma i Storbritannia, har lansert sin andre årlige Topp 10-liste over teknologiledere for offentlig politikk, med det reelle utsiktene til at lovgivere og regulatorer tar en fast holdning til hvordan man kan kontrollere den genen som tech har sluppet løs. bør være oppmerksom på.

"Det er ment å gi dem en styring av hva de kan gjøre som selskaper både for å unngå regulatorisk og politisk risiko som treffer dem i lommeboken, og hvordan de kan dra nytte av noen av de politiske trender som myndighetene pleier for å vende dem til deres fordel, "sa Greg Francis, administrerende direktør, Access Partnership.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Retningslinjespørsmålene spenner fra spektrumdeling til data og personvern til greeningen av telekomindustrien som helhet. Mens alle sakene som er oppført i Top 1o ikke vil se betydelig bevegelse i 2020 på grunn av hendelser som det kommende presidentvalget i USA, er de fleste representative for den langsiktige trenden mot en mer regulert teknisk industri, sa Dion Hinchcliffe, en visepresident og hovedanalytiker ved Constellation Research.

"Modningstilstanden for hypervekstteknologibransjen er en som i økende grad domineres av hvordan vi skal få den digitale metningen av samfunnet og myndighetene til å fungere, " sa han. "Denne rapporten viser at spørsmål som offentlig sikkerhet, ressursdeling, personvern og regulering vil være det neste store settet med problemer som teknologi og næringsliv må kvele seg med i løpet av de neste fem til ti årene, når verdens regjeringer og vakthunder flytter inn."

I følge Liz Miller, også visepresident og hovedanalytiker i Constellation Research, gitt mangel på tillit mellom teknologileverandører og deres kunder, bør ikke noe av dette komme som en stor overraskelse for ledere i teknologibransjen.

"Ikke noe av dette skjer i det skjulte eller i stillhet, " sa hun. "Hver ny lovgivning og hver debatt bringer spørsmål om data, personvern og sikkerhet i den digitale økonomien til synspunktet til den gjennomsnittlige forbrukeren som begynner å forstå konsekvensene av å klikke på 'Ja, jeg er enig i å dele all min Facebook-informasjon, og informasjonen til alle vennene mine, slik at jeg kan se resultatene av denne personlighetsquizen. '"

Dette er rangert som mest sannsynlig minst sannsynlig, og dette er de 10 beste trendstrendene i årets trenderapport for Access Partnership:

AI-regulering kommer

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen sa at hun ville foreslå regulering av kunstig intelligens (AI) i løpet av de første 100 dagene hennes tiltredelse. Dette gjør at februar blir måneden å se på hva dette vil innebære. USA ser også på AI-regulering, men har ikke satt noen tidsplan. Disse forskriftene kan omfatte forsøk på å tøyle AI-generert innhold som Deepfakes og strammere teknologi for eksportkontroll.

EUs lov om digitale tjenester bygger på GDPR

Den nylig sittende EU-kommisjonen ser etter å holde "digitale selskaper" mer ansvarlige for hva brukerne deres gjør. Selv om det ikke er sannsynlig at DSA vil skje i 2020, er det noe alle teknologiselskaper trenger å se på. Access Partnership kaller det "den definerende ti årets digitale regulering, da den takler emner som rettighetene til forbrukere, sensur, det frie markedet og ansvaret til online plattformer."

EUs proteksjonisme tar rot

Europeerne er bekymret for at de har blitt altfor avhengige av teknologi utviklet av andre nasjoner. Som sådan jobber de for å fremme hjemmevokste løsninger for å motvirke denne opplevde trusselen og styrke den europeiske teknologibransjen. I følge Access Partnership vil de ta en tredelt tilnærming: Regulering av "big tech" for å kontrollere det; revurdere EUs avhengighet av ikke-EU-utviklet teknologi for kritiske tjenester; og større kontroll over personopplysninger (digital suverenitet).

EUs generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) -politikk (TechRepublic Premium)

Regulering av data deling får trekkraft

Digitale plattformer samler og deler fjell med data om kundene sine for å gjøre ting som å gjennomføre målrettet reklame basert på nettsteder de nylig har besøkt. Kombinert med de enorme bruddene på personopplysninger de siste årene, har dette presset EU og andre nasjoner til å regulere hvordan data deles. EU-kommisjonen jobber med sin e-personvernforordning. Australia vil implementere sine regler for forbrukerdata i juli 2020. Japan har "informasjonsbanker" designet for å oppmuntre til deling av data. Singapore lanserte sitt "Trusted Data Sharing Framework" i 2019. Regner med at flere land følger etter.

5G sikkerhet tar sentrum

Når 5G gjør seg klar for utbredt global adopsjon, forventer de enorme mengder sensitive, kritiske data (tror selvkjørende biler som snakker med hverandre) at de vil krysse disse nettverkene vil kreve at de er fri for hacking. Dette økte behovet for sikkerhet vil anspore regulatorer, telekom, mobiloperatører og myndigheter til å begynne prosessen med å utforske de forskjellige måtene de bruker for å forbedre nettverkssikkerheten.

Internet of Things (IoT) får økt oppmerksomhet

Gitt bransjens dårlige resultater med sikkerhet på enhetsnivå, er IoT enhetsregulering allerede på radaren til mange regjeringer og regulatorer. Californias IoT-regulering, SB-327, om sikkerhet for tilkoblede enheter trådte i kraft 1. januar i år; det amerikanske senatet har introdusert den føderale loven om forbedring av cybersecurity; Den europeiske elektroniske kommunikasjonskoden kan påvirke reglene om lisensiering, portabilitet og kvalitet på tjenestene til IoT-enheter; og Brasil har lansert sin nasjonale IoT-plan. Gitt spredning av brukssaker og bred spredning av disse nye teknologiene, kan du forvente at mer IoT-regulering vil komme.

Programvare forsyningskjeden sikkerhet SBOM

Se etter mer regulerte bransjer for å begynne å kreve en programvareforhold (SBOM) i 2020. Med så mye av verden som kjører på åpen kildekode-programvare som ofte ikke er sikker, oppfordrer regulatorer i USA de store selskapene som driver med den føderale regjeringen for å spore de forskjellige programvareelementene til plattformene, systemene og applikasjonene de distribuerer.

Spektrumdeling får et friskt utseende

Etter hvert som etterspørselen etter stadig større radiospekter vokser årlig, ser regulatorer i USA mer gunstig på ideen om spektraldeling, der de hvite områdene, en gang holdt på plass for å holde TV-signaler fra å forstyrre hverandre, blir presset i bruk . I følge US National Institutes of Standards and Technology (NIST) er "s deling av pektrum nødvendig fordi økende etterspørsel presser luftbølgene. Smarttelefoner, tingenes internett, militære og offentlige sikkerhetsradioer, bærbare enheter, smarte kjøretøy og utallige andre enheter er avhengige av de samme trådløse båndene i det elektromagnetiske spekteret for å dele data, stemme og bilder. "

"Greening" av IKT

Informasjons- og kommunikasjonsteknologien (IKT) er ansvarlig for mye av CO2-utslippet årlig, og får ny gransking fra International Technology Union (ITU). I følge Access Partnership, gitt den økte bruken og miljøpåvirkningen av IKT-teknologier, "t har ITUs generalsekretær gjort det klart at lavkarbon og en mer sirkulær økonomi er av høyeste prioritet, og derfor kan vi forvente å se disse problemene danner en nøkkeltrend i 2020. " Sammen med den nye miljøagenda-oversikten på COP25-konferansen i Madrid i 2019, planlegger ITU å samarbeide med IKT-industrien og regulatorer rundt om i verden for å skape en "lav karbon og en mer sirkulær økonomi."

Amerikansk personvernlov tar form

Selv om det usannsynlig vil bestå i år, tar den amerikanske kongressen endelig ideen om nasjonal personvernlov. Ansporet til handling etter Californias Consumer Privacy Act, som trer i kraft i juli 2020, utkast til lovverk - Consumer Online Privacy Rights Act and US Consumer Data Privacy Act - ligger foran Senatets handelskomité House Energy and Commerce Committee. Selv om det er uenighet mellom republikanske og demokratiske tilnærminger, ser begge sider ut til å favorisere en slags handling. Den første delen av 2020 bør gi en viss indikasjon på hvilken vei disse lovgivningsvindene vil blåse.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com