Topp 10 teknologitrender for 2020 inkluderer hyperautomasjon, human augmentation og distribuert sky

Teknologivippepunkter for 2020 og utover: Geopolitikk, økonomi og digitale giganter På Gartner IT-symposium / Xpo 2019 i Orlando, FL, fikk IT-ledere lære om de nyeste trendene innen teknologi, samt hvordan spørsmål som geopolitikk, økonomi og fremveksten av digitale giganter vil forme fremtiden for virksomhet og IT.

De 10 beste teknologitrendene for 2020 presentert på Gartner IT Symposium / Xpo inkluderte hyperautomasjon, multiexperience, human augmentation og distribuert sky.

De viktigste trendene har en folksentrisk tilnærming, forklarte David Cearley, visepresident og Gartner Fellow, under en konferansesession i dag. Orlando, FL-konferansen går gjennom 24. oktober, med mer enn 9000 fagdirektører og IT-ledere til stede.

Cearley beskrev hver av de 10 trendene.

Hyperautomation - Det er her vi tar automatisering og automatiserer oppgaver og prosesser og integrerer prosesser på tvers av organisasjoner. Det er kombinasjonen av flere maskinlæring, pakket programvare og automatiseringsverktøy for å levere arbeid. Det refererer til ikke bare bredden på pallen med verktøy, men også alle trinnene i automatiseringen. Denne trenden startet med robot prosessautomatisering (RPA). Men RPA alene er ikke hyperautomasjon. Hyperautomasjon krever en kombinasjon av verktøy som hjelper til med å støtte replikerende deler av hvor mennesket er involvert i en oppgave.

Multiexperience - Multiexperience tar for seg hvordan vi skifter fra denne typen todimensjonale skjerm- og tastaturgrensesnitt til en mye mer dynamisk, multimodal type grensesnittverden der vi er fordypet i teknologien og det omgir oss. Gjennom 2028 vil brukeropplevelsen gjennomgå et betydelig skifte i hvordan brukere oppfatter den digitale verden og hvordan de samhandler med den. Konversasjonsplattformer endrer måten folk interagerer med den digitale verdenen, og virtual reality (VR), augmented reality (AR) og mixed reality (MR) endrer hvordan folk oppfatter den digitale verdenen. Dette kombinerte skiftet i både persepsjon og interaksjon vil resultere i den fremtidige multisensoriske og multimodale opplevelsen.

Tekniske forutsigelser for 2020: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Demokratisering av kompetanse - Dette handler om hvordan avansert teknologi blir tilgjengelig for sluttbrukerorganisasjoner for å kunne utforske det gjennom teknologier som kunstig intelligens (AI) og maskinlæring. Gjennom 2023 forventer Gartner at fire viktige aspekter av demokratiseringstrenden skal akselerere, inkludert demokratisering av data og analyse, demokratisering av utvikling, demokratisering av design og demokratisering av kunnskap.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Menneskelig forstørrelse - Slik utnytter vi teknologi til å forsterke mennesker både fysisk og kognitivt. Med fysisk forsterkning endrer det iboende fysiske evner ved å implantere eller være vert for et teknologielement på kroppene deres, for eksempel en bærbar enhet. Kognitiv forstørrelse kan bety tilgang til informasjon og utnyttelse av applikasjoner på tradisjonelle datasystemer og det nye multiexperience-grensesnittet i smarte rom.

Åpenhet og sporbarhet - Disse to elementene blir stadig viktigere for organisasjoner ettersom samfunnet, mennesker og ansatte krever å forstå hvordan deres personlige data blir sikret og administrert. Åpenhet og sporbarhet er kritiske elementer for å støtte digital etikk og personverns behov. Det refererer til en rekke holdninger, handlinger og støttende teknologier, inkludert myndighetskrav, etikk rundt AI og andre avanserte teknologier.

Mixed reality in business (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon

Den bemyndigede kanten - I området med smarte rom har vi den bemyndigede kanten. Den bemyndigede kanten er virkelig skiftet av datakraft til kantenheter for mer sentralisering, og dette gjør at vi kan gjøre et par ting. Det gjør det mulig for oss å redusere latenstid, og det gir mulighet for et visst nivå av autonomi på disse kantenhetene.

Distribuert sky - Distribuert sky er hvordan vi tror skyen skifter. Vi har alltid tenkt på sky som et sted uavhengig - det er bare der ute. Men nå med distribuert sky, blir fysisk plassering av hvor disse datasentrene ligger stadig viktigere, og som løser reguleringsproblemer og forsinkelsesproblemer og den slags ting.

Autonome ting - Dette innebærer hvordan vi ser på autonome ting, inkludert roboter og droner og kjøretøy, og hvordan de blir mer autonome og hvordan de deler mange av de underliggende teknologiene. Når teknologikapasiteten forbedres, regulering tillater og sosial aksept vokser, vil mer autonome ting bli distribuert i ukontrollerte offentlige rom.

Praktisk blockchain - Vi kaller det den praktiske blockchain fordi blockchain, mens den har eksistert i noen år og vi har snakket om det i noen år, det har vært tregt å bli distribuert kommersielt på grunn av noen av de tekniske og ledelsesmessige spørsmålene i blockchain. Så vi ønsker å ta en pragmatisk titt på blockchain for å forstå hva det er nyttig for i dag og hvordan det kommer til å utvikle seg i fremtiden.

AI-sikkerhet - Slik blir AI tilført sikkerhet, både for å la skurkene bruke nye angrepsverktøy, og la de gode guttene, forhåpentligvis oss alle, forsvare oss mot disse verktøyene. AI og maskinlæring vil fortsatt bli anvendt for å øke beslutningen om menneskene i et bredt sett av brukssaker. Dette skaper muligheter for å aktivere hyperautomasjon og utnytte autonome ting for å levere virksomhetstransformasjon, men skaper også nye utfordringer for sikkerhetsteam, med en enorm økning i potensielle angrepspunkter med IoT, cloud computing, mikroservices og sterkt tilkoblede systemer i smarte rom.

Cearley sa: "Det som skjer med sikkerhet er at skurkene bruker det, og de gode gutta bruker det også. Vi tror at innen 2022 vil 30% av alle nettangrep utnytte ting som treningsdataforgiftning, tyveri av AI-modeller eller motstanders prøver. "

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com