Topp 5 blockchain-utfordringer virksomheter står overfor

Blockchain: Topp 4 utfordringer CIO står overfor Med hype rundt blockchain-falming begynner organisasjoner å oppsøke brukssaker for teknologien, ifølge Gartner.

Blockchain-teknologier har potensial til å forbedre organisatoriske driftsmodeller og sikkerhet for bedrifter. Imidlertid sliter mange ledere med å finne ut hvordan de skal kunne bruke og finne verdi i den distribuerte hovedboksteknologien, ifølge Building Value with Blockchain Technology: How to Evalue Blockchains Benefits report from World Economic Forum and Accenture.

Basert på en undersøkelse av 550 personer over 13 bransjer, CEO-intervjuer og analyse av 79 blockchain-prosjekter, identifiserte rapporten følgende fem viktigste hindringer og utfordringer for å ta i bruk blockchain:

1. Hype-syklusen

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Mens blockchain ofte blir sett på som en transformativ teknologi for bedrifter, har mange fremdeles urealistiske forventninger til hva den faktisk kan gjøre, bemerket rapporten. Mens respondentene i gjennomsnitt sa at de forventet et avkastning på 24% av investeringene (ROI) på sine tidlige blockchain-prosjekter, så de bare 10% avkastning i gjennomsnitt.

"Det er viktig for organisasjoner å nøye vurdere om det er andre teknologier eller tilnærminger til digitalisering som kan oppnå målene sine mer effektivt eller effektivt, " uttalte rapporten.

Hvordan blockchain vil forstyrre virksomheten (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

2. Innkjøp av interessenter

Bevis for konsept blockchain-prosjekter ledes typisk av de største støttespillerne, deretter utviklet i FoU, som alltid opererer i kontrollerte miljøer. Flytting til produksjon krever innkjøp av interessenter, noe som kan være utfordrende, konstaterte rapporten.

Å hjelpe interessenter med å forstå teknologien og dens fordeler "er en pågående prosess og det har vist seg å være enormt verdifullt, " sa Peter Hiom, viseadministrerende direktør i Australian Securities Exchange, i rapporten. "Det har gjort det mulig for oss å forstå kundenes behov bedre og sikre at vi utvikler funksjonalitet som vil gjøre deres liv enklere."

3. Fange økosystemverdi

Arbeidet med andre er nøkkelen for vellykket implementering av blockchain, heter det i rapporten. "Hele poenget med å drive med blockchain er at det er en lagsport, " sa Christopher G. McDaniel, president for Institutes RiskBlock Alliance, i rapporten. "Hvis du prøver å gjøre det på egenhånd, er det kanskje OK fra et bevis-av-konsept-synspunkt, men hvis du noen gang ønsker å få reell produksjonsverdi, må du være med andre. Ellers er det ingen vits."

For å sikre at bevis på konsepter, standarder og løsninger blir tatt i bruk i bransjeskala, må organisasjoner samarbeide for å skape et miljø med delte verdier, og samarbeide om å løse utfordringer som oppstår, heter det i rapporten.

4. Komplekse legacy-systemer og teknisk gjeld

Rundt 87% av de spurte sa at det var mer utfordrende å implementere en blockchain-løsning som del av et eksisterende digitalt transformasjonsprosjekt, spesielt når det allerede var brukt et betydelig beløp på arvteknologi, fant rapporten.

"Alternative digitale løsninger kan tilby raskere avkastning og være mer strategiske på kort sikt, men organisasjoner bør vurdere om blockchain gir ytterligere fordeler på lengre sikt, " heter det.

5. Usikkerhet

Siden blockchain er en relativt ny teknologi, sa 59% av de spurte før de startet et blockchain-prosjekt at de ikke hadde tillit til at prosjektet ville gi en positiv avkastning. Mange mangler også fremdeles sikkerhet om teknologien er produksjonsklar på grunn av begrensninger og skalerbarhetsproblemer.

"Selv om mange teknologer og tjenesteleverandører klassifiserer teknologien som v1.0 og er klare for produksjon, er fortsatt skepsis, " heter det i rapporten. "Det er viktig å huske på at blockchain er i de tidlige stadiene og at det er begrensninger som et resultat. Det er utfordringer med å fullt ut ta tak i sikkerhet, hastighet og effektivitet, gitt teknologiens nervøsitet."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Blockchain: Et jukseark (TechRepublic)

 • Microsoft HoloLens 2: En innsidehåndbok (TechRepublic nedlasting)

 • Hvordan smart tech transformerer transportbransjen (TechRepublic Premium)

 • Teknologi som forandret oss: 1970-tallet, fra Pong til Apollo (ZDNet)

 • Disse smarte pluggene er hemmeligheten bak et sømløst smarthus (CNET)

 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)

 • Tom Merritts Topp 5-serie (TechRepublic på Flipboard)

Bilde: iStockphoto / Iaremenko

© Copyright 2020 | mobilegn.com