Toppegenskapene til gode og dårlige ledere

Hvorfor digitale ledere må tilpasse PLM med forretningsmessige mål for IoT-suksess Forrester-analytiker Nate Fleming forklarte viktigheten av styring av produktets livssyklus i digital transformasjon.

Oppførselen til de i ledelsen korrelerer direkte med ansattes tilfredshet, ifølge The Predictive Index 2018 People Management Survey. Respondentene besto av 510 arbeidere fra 22 bransjer, noe som gjorde denne undersøkelsen den største noensinne i sitt slag, ifølge pressemeldingen.

En leders kvalitet har stor innvirkning på ansattes engasjement: 94% av de ansatte med gode sjefer sa at de hadde positive følelser overfor jobbene sine, mens 41% av de spurte med dårlige ledere sa at de hadde mer negative følelser overfor jobbene sine, ifølge utgivelsen.

Undersøkelsen oppdaget at gode ledere rapporterte å ha sterk arbeidsmoral (82%), ærlighet (80%), selvtillit (79%) og en sans for humor (79%), noe som motiverte ansatte til å ha en positiv holdning på jobben.

Studien fant imidlertid at dårlige ledere generelt mangler selvinnsikt og emosjonell intelligens. Dårlige ledere pleier å spille favoritter (57%), kolleger i Badmouth (54%), bevise seg rett (52%) og klarer ikke å stille klare forventninger 58%, ifølge undersøkelsen. Disse egenskapene gjør det veldig vanskelig for de ansatte å føle seg motivert for å lykkes. Faktisk siterte 77% av de spurte dårlige ledere som grunnen til at de leter etter arbeid et annet sted, heter det i pressemeldingen.

Mike Zani, administrerende direktør i The Predictive Index, i pressemeldingen - ledere av flotte mennesker er kjernen i enhver talentstrategi for virksomheter. "Derfor ønsket vi å få innsikt i lederne som inspirerer de ansatte, og omvendt, skyve de beste ansatte bort. Engasjerte arbeidere er hver virksomhetes viktigste ressurs. Å vite hva de vil ha i en leder gjør arbeidet bedre for alle."

Millennials klarer seg litt bedre enn ledere av andre generasjoner, ifølge rapporten. Men uansett alder bestemte undersøkelsen tilbakemeldinger for å være avgjørende for suksessen til en leder. Ansatte ga sjefer som ga gode tilbakemeldinger høyere rangeringer (gjennomsnitt 8, 6 / 10), ifølge pressemeldingen. Mens ledere som ga lite tilbakemelding ble vurdert dårlig (gjennomsnitt 4, 2 / 10).

Sjekk ut denne TechRepublic-artikkelen for å lære mer om 10 egenskaper fra en flott manager.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Ansattes engasjement korrelerer direkte med holdningen og oppførselen til ledere. - Den Predictive Index, 2018
  • En viktig avgjørende faktor for en god eller dårlig leder er mengden tilbakemelding de gir: Mer tilbakemelding betyr mer ansattes tilfredshet. - Den Predictive Index, 2018

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com