Transwiz gjør det mye enklere å bytte ut datamaskiner

En liten bedrift har databehandlingsbehovene til et større selskap, men har ikke nesten budsjettet til å bruke til eksterne konsulenter, nye datamaskiner eller å ansette en IT-person på heltid. Det finnes verktøy for å hjelpe små bedrifter med å spare penger ved å redusere tiden de bruker med eksterne konsulenter.

Verktøyet

Transwiz er et verktøy som gjør akkurat det - sparer deg for tid og penger ved å gjøre en felles prosess mye enklere. Du kan laste ned Transwiz på https://www.forensit.com/downloads.html. Den kommer i to utgaver, personlig og bedrift. Bedriftsutgaven legger til noen funksjoner rundt automatisering med kommandolinjeparametere og skripting mens den personlige utgaven er gratis for hjemmebruk og mangler de nevnte automatiseringsfunksjonene.

Hva det gjør

Transwiz, opprettet av ForensiT, lar deg ta innstillingene, skrivebordet, dokumentene og flytte dem til en annen datamaskin. Verktøyet tar alle filene i brukerprofilkatalogen og pakker dem i en zip-fil for overføring for transport til en annen datamaskin eller delt lagringssted. Den er helt GUI-basert og ekstremt enkel å bruke. Når du flytter overføringsfilen til den nye datamaskinen, vil Transwiz til og med opprette den nye brukerkontoen, gi nytt navn til datamaskinen om nødvendig og bli med datamaskinen til domenet ditt i ett trinn.

Du kan finne Transwiz brukerhåndbok som inneholder all informasjonen som trengs for å komme deg i gang (selv om jeg tviler på at du til og med trenger det fordi det er så enkelt). Nedenfor finner du en kort guide for hvordan du kan komme i gang med Transwiz.

Når du kjører det nedlastede programmet, blir du bedt om to forskjellige alternativer, enten du vil flytte data til en annen datamaskin eller flytte data til denne datamaskinen. Velg det øverste alternativet som vist i figur A for denne tutorials formål.

Figur A

På det andre skjermbildet velger du hvilken brukerprofil du vil flytte. Velg den og klikk på neste knapp. Figur B viser hvor du vil spesifisere hvor du vil lagre transfer.zip-filen.

Figur B

Vanligvis kan dette være en flyttbar flash-enhet eller en nettverksdelingsplassering. For demonstrasjonsformål har jeg valgt skrivebordet. Klikk på Neste-knappen. Forsikre deg om at stedet har nok plass til å holde innholdet i brukerprofilen din.

På neste skjermbilde, vist i figur C, kan du kryptere transfer.zip-filen med et passord om nødvendig. La det være tomt og klikk på OK-knappen hvis du ikke trenger en.

Figur C

Etter dette starter prosessen med å zippe opp brukerprofilen din. Dette kan ta lang tid avhengig av størrelsen på brukerprofilen din. Hvis Transwiz når som helst i løpet av emballasjeprosessen finner en fil som aktivt blir brukt, vil du bli bedt om å få en "Error Packing File:" -feil, som vist i figur D.

Figur D

For det meste kan du ignorere disse. I mitt eksempel er selve transfer.zip-filen feil på grunn av at Transwiz selv skriver til den. Hvis du har for mange av disse feilene, foreslår jeg at du starter på nytt i sikker modus for å minimere antall aktive applikasjoner, og dermed redusere mengden låste / aktive filer.

Når prosessen er fullført, vil du se skjermen vist i figur E.

Klikk Fullfør for å lukke programmet. Transfer.zip-filen din skal være der du lagret den i de forrige trinnene. Nå må du snu prosessen og bringe dataene til den nye datamaskinen.

Fjern emballasje på den nye datamaskinen

Denne prosessen starter på samme måte som emballasjen gjør, bortsett fra at du selvfølgelig velger det andre alternativet på den første skjermen, som vist i figur F. Klikk deretter Neste.

Figur F

I den neste boksen vil du spesifisere hvor du har lagret transfer.zip-filen du opprettet tidligere (se figur G ).

Figur G

Klikk Neste når du har bladd ut til plasseringen av transfer.zip-filen.

Du vil se skjermen vist i figur H. Skriv inn domenet du ønsker å bli med, og skriv inn destinasjonskontonavnet.

Figur H

Etter at du har angitt mulig domenenavn og kontonavn, vil prosessen starte pakking av den transfer.zip-filen til den nye datamaskinen. Du kan se mens alle brukerprofilmappene blir befolket og satt i riktig posisjon. Klikk Neste når prosessen er ferdig. Du har flyttet over alle brukerprofildataene dine fra en datamaskin til en annen med et enkelt, tidsbesparende verktøy. Jeg håper du synes dette verktøyet er nyttig.

© Copyright 2021 | mobilegn.com