TRISH hjelper astronauter med å forberede seg på langvarig dyp romfart som for eksempel på et oppdrag til Mars

TRISH hjelper astronauter med å forberede seg på langvarig dyp romfart, for eksempel på et oppdrag til Mars. TRISH er i et konsortium med MIT, California Institute of Technology og NASA for å finansiere forskning for å ivareta helse og velvære for astronauter i det dype rom. Alt fra duft, syn og lyd kan påvirke enkeltpersoner i et avgrenset miljø.

På MIT Space2-workshopen i 2019 snakket TechRepublic Senior Writer Teena Maddox med direktør for TRISH Dorit Donoviel om hvordan TRISH samarbeider med MIT, California Institute of Technology og NASA for å finansiere forskning for å ivareta helse og velvære for astronauter i det dype rom. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Dorit Donoviel: Translational Research Institute for Space Health, eller TRISH i korte trekk, er et institutt som har base fra Baylor College of Medicine i Houston. Vi er samarbeidspartnere i konsortiet med MIT og Caltech og med NASA for å finansiere gjennombruddsforskning som kan ivareta helse og velvære for astronauter i det dype rom.

Teena Maddox: Fortell meg hvordan verkstedene og øktene som vil være her, spesielt økten din, og hvordan det påvirker vårt daglige liv. Hvordan applikasjonene kan fungere på jorden, også.

Dorit Donoviel: Vi er veldig glade for å være sponsing av dette verkstedet, Spaces in Space: Optimizing Indoor Omgivelser for atferdshelse. Fordi en av bekymringene vi har for romflukt med lang varighet, er 30 måneder, i det meste, i dype rom ... om atferdshelsen eller mental velvære for våre astronauter. Denne workshopen skal undersøke hvordan man kan endre innemiljøet gjennom lukt og syn og lyder for å forbedre emosjonell velvære, spesielt i trange miljøer. Dette har mange applikasjoner utover plass. I hjemmet, for eksempel for eldre som ikke klarer å komme seg ut av hjemmet, eldre miljøer, sykehus for pasienter som oppholder seg over lengre tid, skoler, selv med en arbeidsplass som i Fortune 500 selskaper som folk bruker lang tid timer innendørs og jobber hardt, samt fengsler og mange andre scenarier.

Vi mener at atferdshelse ikke er å ta for gitt. Enten du er en astronaut med høy ytelse eller lærer på et skolehus eller skolestue og at vi kan berike miljøene innendørs for å ivareta helse, spesielt atferdshelse hos folk som jobber.

Teena Maddox: Hva er noen av problemene du ser i disse trange miljøene som dere kan hjelpe til med å løse?

Dorit Donoviel: Særlig i lukkede miljøer der du har et uovertruffent scenario, egentlig. Spesielt som i et romfartøy på vei til Mars, vil vi ikke ha endringer i årstider. Vi har ikke normal lysmørk syklus. Vi kommer ikke til å ha varierende ... å kunne gå utenfor, til og med, kjenne solen, kjenne vinden eller føle regnet. Det kommer til å være et veldig sterilt miljø med resirkulert luft, og så vi vil tenke på flere ting som kan sørge for at astronautene eller noen som bor i et avgrenset rom over lengre tid, kan sørge for at det hjelper dem å holde seg følelsesmessig sunne . Hvor mye personvern trenger du? Hvor mye sosiale interaksjoner trenger du? Hvilke severdigheter, lukter, lyder, følelser trenger du for å holde deg sunn? Samhandling med levende ting som dyr eller planter som kanskje ikke er en mulighet for romflukt. Men hva med de tingene vi tar for gitt her på jorden er viktigst, og hva kan vi gjengi syntetisk i et mer kunstig miljø som er lukket?

Så det er veldig interessant. Vi utforsker muligheter som lukter, forskjellige lysforhold. Vi utforsker oppslukende virtuell virkelighet for å bringe deg med dine kjære i en virtuell virkelighetsmiljø. Vi utforsker å kombinere for eksempel å lage et innemiljø som kan simulere endringen i årstidene med forskjellige temperaturer og fuktighet osv. Disse tingene kan være teknisk utfordrende for et lukket miljø, men vi kan kanskje komme med en løsning som er rimelig, som kan hjelpe mennesker til å føle seg mer hjemme.

Teena Maddox: Er det noe annet du vil legge til som vi ikke rørte ved?

Dorit Donoviel: Vårt institutt gir tilskudd. Vi bruker pengene vi får fra NASA, som er omtrent 20 millioner dollar i året over en 12 års periode, og vi snur og gir tilskudd til universiteter og selskaper som utvikler interessante nye løsninger som vi kan implementere i rommiljøet . Og romfartsmiljøet er ikke unikt. Du utvikler deg ikke bare for et veldig lite marked. Fordi vi setter baren veldig høyt, tilgir ordspillet, løsningene vi finansierer faktisk har mange applikasjoner her på jorden, og det er ikke-utvannende finansiering for selskaper. Du får beholde all åndsverk. Så vi har tilskuddsmuligheter og mange måter å samarbeide med instituttet vårt slik at du kan få tilgang til ingeniører og forskere og leger over hele verden som jobber med oss ​​og romprogrammet. Og sammen med det offentlige private partnerskapet presser vi virkelig grensene for teknologi og vitenskap.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com