En trojansk hest som ser ut som en App Store: Har Apple funnet veien til bedriften?

Enteprisen har lenge blitt sett på som uforståelig for Apples sjarm. Men en beskjedne kunngjøring kan være i ferd med å endre alt dette, sier silicon.coms Jo Best.

Her er fire ord jeg aldri trodde jeg skulle skrive: leverandør av teknologiteknologi, Apple.

Når jeg ser på selskapet i dag, tror jeg ikke det vil gå for lang tid før disse ordene har en sann ring om sannheten. Jada, si det stille, så det ikke forstyrrer de som kjøper Apple-settet for den forbruker-kule faktoren, men det er ikke noe å slippe unna det faktum at hvis Apple fortsetter på sin nåværende vei, vil vi bytte ut vårt kontorsett med standardutgaver for maskinvare emblazonert med glødende frukt.

For et par år siden ville du aldri ha fanget meg innrømmet slik kjetteri. Apple, ofte sa CIO, gjorde noe fint utstyr, men breddeforståelse ville rett og slett være for dyrt og en flytting fra en Wintel-arkitektur for forstyrrende.

Hvorfor skal virksomhetslandskapet være annerledes nå? Den økende adopsjonen av bring-your-own-IT har naturlig nok en rolle å spille, og inviterer det økende antallet Mac- og iPad-brukere der ute til å introdusere sitt kit på arbeidsplassen. Forbruket er imidlertid en trend i begynnelsen av livet, og få organisasjoner er glade for å tillate forbrukerteknologi gjennom portene i betydelig grad.

Apple-maskinvare: Kan dette snart være et vanlig syn i bedrifter? Foto: CNET

En håndfull bedrifter har kommet med nyhetene de siste månedene ved å avsløre en bytte til Apple for deres firmamaskiner - ta for eksempel ITV, som bare forrige uke kunngjorde at de vil gi Mac-er til 7000 ansatte, mens Standard Chartered bestemte seg for å ta i bruk iPhones og, nylig, iPads.

På Apples siste inntektssamtale sa finansdirektør Peter Oppenheimer at 91 prosent av Fortune 500 distribuerer eller tester iPhone, og 86 prosent av dem gjør det samme med iPad. Imponerende absolutt, men vi har ingen måte å vite hva splittelsen er mellom å teste og faktisk få enhetene i brukernes hender, og når et selskap distribuerer Apple-utstyr, til hvilken andel av arbeidsstyrken de gjør det.

Historier om adopsjon av Apple får nyhetene fordi de er sjeldenheter. Hvis teknologipublikasjoner skrev en artikkel hver gang en organisasjon bestemte seg for å ikke erstatte PC-er med Mac-maskiner, eller BlackBerrys med iPhones, ville vi sjelden publisert noe annet.

Så hvorfor tror jeg Apple kan ha knekt bedriftsmarkedet denne gangen? Kunngjøringen forrige uke om en ny B2B-smak av den altvinnende App Store - det mest interessante forsøket på å be om forretningsmarkedet ennå.

I forrige uke ble det lagt til volumkjøp i App Store, noe som gjorde det mulig for bedrifter å kjøpe og distribuere apper sentralt i stedet for å be ansatte kjøpe og laste ned appene selv på en stykkevis måte, som tidligere hadde vært det eneste alternativet.

Så langt så bra. Å gi de som er ansvarlig for anskaffelser en enklere måte å administrere innkjøp, og de som er i IT en enklere måte å administrere hvilke apper som er på bedriftsenheter, er en sikker måte å vinne venner i næringslivet.

Men Apple har gått utover det. Det er greenlighted kjøp og distribusjon av tilpassede apper gjennom App Store. Bedrifter kan få apper bygget eller endret av en utvikler etter eget valg, og deretter kjøpt og administrert sentralt med App Store som nav.

Det er til og med litt kvalitetskontroll kastet inn for godt mål. Som det gjør med standardapper, vil Apple gjennomgå forretningsappene for å sikre at de oppfyller retningslinjene for gjennomgang. For de med en nervøs disposisjon, er appene kjøpt privat - slik at konkurrenter ikke trenger å snuse på selskapets siste installasjoner - og autentiseringsprosesser i appen anbefales for å sikre at bare de som skal ha hendene på apps.

Det er gode nyheter for bedriften, men det er bedre nyheter for Apple. Som forbrukere kan vitne om, er Apple-lock-in et vanskelig dyr å unnslippe. Når du har kommet inn i Apple-økosystemet, er du i, og det er sløv å komme seg ut.

Bedriftsbrukere er spesielt vanskelig å fjerne seg fra et økosystem når de først har bygget seg rundt det og investert penger i det - tenk hvor mange systemer du kjører på en bestemt plattform nettopp fordi du alltid har det, selv om det ikke ville være din plattform du velger? Altfor mange, mistenker jeg.

Selvfølgelig er det fortsatt utfordringen for Apple å få brukere av disse sittende plattformene og videre til sine egne - ingen liten prestasjon i seg selv. Imidlertid, hvis BYO-teknologitrenden og antallet store navnebedrifter som dypper tærne i Apples farvann fortsetter å øke, kan det ikke være så lang tid før ordene 'bedriftsteknologileverandør, Apple' blir en vanlig parlance.

© Copyright 2020 | mobilegn.com