Sannheten om iPad: Den er bare bra for to ting

Siden jeg først skrev denne artikkelen, har jeg funnet en annen bruk for iPad. Du kan lese om det i "Jeg oppdaget en tredje bruk for iPad."

På grunn av iPad vil 2010 sannsynligvis bli husket som et landemerkeår innen databehandling. Det vil rangere der oppe med 1984 da det grafiske brukergrensesnittet debuterte til massene i den første Macintosh, og 1995 da lanseringen av Windows 95 gjorde PC-er mye enklere å bruke i en tid hvor mye flere mennesker var i ferd med å kjøpe datamaskiner til koble til internettet.

Men så banebrytende som iPad er, blir funksjonene noen ganger overdrevne - ikke minst av Apple selv, som gjentatte ganger omtaler den som "magisk" og "revolusjonerende."

Jeg har brukt iPad siden lanseringsdagen 3. april, prøvd mange forskjellige apper og eksperimentert med mange forskjellige scenarier. Jeg har ærlig talt hatt blandede følelser om enheten gjennom hele eksperimentet, og skiftet frem og tilbake mellom forundringen over å holde en full skjerm med datakraft i en enkelt hånd, og likevel frustrert over den vanskelige eller manglende evne til å oppnå noe av min mest grunnleggende og viktige databehandling oppgaver som å skrive en artikkel (å sette inn lenker og bilder er smertefulle til tider) og navigere i interaktive nettsteder som bruker Flash eller noen av de avanserte Javascript- og AJAX-handlingene som gjør at nettsteder fungerer som mer desktop-apper.

Flash fungerer ikke i det hele tatt på iPad og AJAX støttes, men musinteraksjoner som svevehendelser fungerer ikke siden det ikke er noen musepeker på iPad og elementer som dra-og-slipp-funksjonalitet for å flytte elementer i Netflix kø, for eksempel, fungerer ofte ikke ordentlig siden de ikke var designet med en multi-touch UI i tankene.

Når folk vil chatte med meg om teknologi, er iPad naturlig nok et av de hotteste temaene akkurat nå, men jeg har typisk vært unnvikende om det. Jeg vil nevne noen av tingene det gjør bra eller et par av favorittappene mine, men unngå å gi en definitiv mening om det. Det er fordi jeg ikke har vært helt sikker på hva jeg synes om saken.

Til mine nære venner og kolleger har jeg vært mer åpen. Jeg har ofte sagt: "iPad-en er bare bra for to ting: Lesing og krabbing."

Vel, jeg har nå kommet til noen langsiktige konklusjoner om iPad, og jeg må si at det første spørsmålet om de to tingene ikke var for langt unna, selv om jeg har justert nr. 2.

Hør meg om denne. Nedenfor er en ytterligere forklaring av mine to ting.

1. Lesing og visning

IPad blir ofte kalt en "forbruk" enhet. Men siden det egentlig ikke er så nyttig som musikk- eller videospiller, så vil jeg begrense den definisjonen ytterligere og si at iPad først og fremst er en leseenhet.

IPad-en er ikke bra for lange videoer som filmer, fordi den er tung og vanskelig å holde i lengre tid. Hvis du har et slags standpunkt til det, så er det flott, men på det tidspunktet kan du like gjerne ha en bærbar PC. Det er en lignende historie for å bruke iPad som musikkspiller. Det føles bare stort og klumpete sammenlignet med å bruke en iPod eller en smarttelefon til musikk, podcaster og lydbøker.

Men som leser er iPad riktignok fantastisk på grunn av sin strålende fullfargeskjerm, berøringsbasert grensesnitt og lang batterilevetid. Og når jeg sier "leser", mener jeg leser i bredeste forstand av begrepet. Som du forventer, er det flott å lese nyheter, bøker, statiske websider, e-postmeldinger, lange PDF-er og forretningsdokumenter. (For bare å lese bøker er Amazon Kindle fremdeles overlegen, men for altetende lesere er iPad den nye kongen.)

Men det er en lengre liste over ting jeg inkluderer i "lesing", for eksempel vær, kalender, forretningsoversikter og oppgavelister. I sannhet dekker lesing mange ting, og iPad-en er flott på de lese- og visningsoppgaver.

Og det at det er øyeblikkelig, og du kan bla rundt på skjermen for å vise en kollega en webside, et diagram eller et dokument akkurat som du ville gjort, gir iPad en mye mer naturlig følelse og en enorm fordel over en tradisjonell bærbar PC for de forretningsfolk som bruker mye tid på møter.

Fra det perspektivet kan jeg se hvorfor mange ledere som SAP-styreleder Hasso Plattner er så forelsket av iPad. På en forretningsreise for et par måneder siden hvor jeg tilbrakte noen dager med å hoppe fra møte til møte (slik forretningsførere bruker nesten hver dag), la jeg den bærbare datamaskinen på hotellrommet og bar bare iPad. Det var ultra-praktisk å bare bla ut iPad for å sammenligne kalendere for oppfølgingsmøter, vise frem noen få diagrammer og co-surfe på noen få nettsteder uten å måtte piske ut en bærbar datamaskin eller skyte opp en projektor. Det var også befriende å gå inn uten at en laptop-veske slynget meg over skulderen.

2. Multi-touch interaksjon

Som sagt er iPad ikke et flott apparat for å skrive artikler fordi det er ineffektivt å sette inn lenker og bilder i forhold til å bruke en PC. Jeg sier ikke at iPad er dårlig for å skrive. Det er ikke. Jeg holder det i to hender og bruker det vertikale tastaturet med tommelen, som en smarttelefon når jeg skriver inn korte ting som nettadresser, søk og raske e-postsvar. Jeg la den ned på et bord og vender til det horisontale tastaturet når jeg trenger å skrive lengre ting, og jeg har skrevet noen lange artikler om det under flyreiser (og iPad-en var mye finere å jobbe med på et brettbord enn en standard laptop). Men da jeg kom tilbake måtte jeg åpne den nye artikkelen på den bærbare datamaskinen min og legge til lenker og bilder etterpå, som ikke var veldig ideell eller spesielt effektiv.

Så la oss bare si at iPad er tilstrekkelig ved tekstinnføring. Det er absolutt mindre effektivt enn en vanlig datamaskin, men det får noen få poeng for portabilitet og øyeblikkelig på. Imidlertid er området der iPad overgår den tradisjonelle PC- og Mac-opplevelsen, i det jeg skal kalle "multi-touch-samhandling."

Det er der apper - og til og med websider, potensielt - kan dra nytte av de raske, enkle og intuitive egenskapene til multi-touch-grensesnittet. Og siden iPad er (fysisk) det største massemarkeds multi-touch-enheten vi har sett, har den begynt å vise oss potensialet for berøringsgrensesnitt for å gjøre databehandling mye mer tilgjengelig for massene enn PC-en noen gang har gjort.

Det mest åpenbare stedet dette dukker opp akkurat nå er i spill. Derfor Scrabble-eksemplet. Det tar bokstavelig talt sekunder å lære å spille Scrabble på iPad og deretter gi "brettet" mellom spillerne. Det er det samme for spill som Angry Birds eller Paper Toss. Disse og andre iPad-spill har bevist at berøringsgrensesnittet er en effektiv og intuitiv inndatamekanisme.

En rekke kyndige selskaper har plukket opp dette og kommer til å bruke berøringsbaserte nettbrett som iPad for å effektivisere forretningsprosesser. Se for deg forretningsformer der folk raskt kan berøre for å velge alternativer og fylle ut korte tekstutdrag med skjermtastaturet. Tenk på feltpersoner som kan gå til møter på stedet, vise klienter bilder av alternativene sine med iPad og deretter interaktivt lede dem gjennom ordreprosessen og få ordren plassert og klar til å bli planlagt før du forlater møtet. Dette er grunnen til at vi ser iPad bryte gjennom i bedriften, og hvorfor vi hører mer og mer om eksempler på iPad-distribusjon som denne fra et TechRepublic-medlem i Australia.

1.0-nettbrettet

Jeg har lært to ting om mine egne datamaskiner under iPad-eksperimentet:

  1. Det kjørte hjem at jeg er en innholdsskaper, og derfor har jeg langt mer intense inngangsbehov enn de fleste brukere (90% har krav til lysinngang). De fleste av dem vil ikke ha de samme hang-ups som jeg har om å bygge innhold med iPad, men de vil være frustrerte over de samme ukompatibilitetene på websiden på grunn av Flash og AJAX.
  2. Fordi jeg bruker datamaskiner så mye og har det så lenge, har jeg dypt inngrodde vaner og mønstre som er veldig effektive, så det var vanskelig for noe så annerledes som iPad å bryte inn i min daglige rutine. Men med gjentatte forsøk fant jeg måter iPad gjorde meg mer effektiv og frigjorde meg fra å måtte bryte med en mer omfattende laptop- eller laptop-veske. Det har også gjort meg i stand til å lese mer og innta mer informasjon, noe som har vært en ekstra fordel siden vi alle er bombardert med så mye informasjon å behandle som en del av livet i informasjonsalderen.

Den andre tingen jeg måtte minne meg om nylig på iPad er at det er et 1.0-produkt. Det er fremdeles massevis av rom for å forbedre denne saken basert på brukeropplevelser og tilbakemeldinger, og jeg regner med at vi får se noen store fremskritt de neste par årene nå som den første berøringsbaserte nettbrettet er i hendene på millioner av mennesker . Den kommende utgivelsen av iOS 4.2, som vil bringe multi-tasking til iPad, vil være et viktig skritt fremover. Fremtidige forbedringer av brukergrensesnittet skal gjøre det lettere å håndtere bilder og lenker. Nettsteder som bruker tunge Flash og AJAX vil enten tilby alternative bruksscenarier for iPad, eller iPad vil etter hvert finne effektive måter å integrere dem i sin matrise.

Alt i alt har jeg kommet til at iPad er en god innsats for en 1.0-enhet. Det er langt bedre enn 1.0-versjonen av iPhone (delvis fordi den står på skuldrene til iPhone).

Ved å si at det bare er bra på to ting, er det jeg egentlig sier at det bare er to områder der det slår en standard PC på dette tidspunktet. Men på de to områdene slår den den ut av parken.

Les også

  • Apple iPad: De fem største irritasjonsmomentene
  • Seks ting bærbare datamaskiner kan lære av iPad
  • Apple iPad: Forretningsgjennomgangen
  • Apple iPad bryter allerede gjennom bedriften

Mine favoritt iPad-apper

Hvis du ønsker å se en liste over iPad-appene jeg bruker mest, her er bilder og korte beskrivelser av de topp 20 appene mine som drar nytte av iPad-styrken.

© Copyright 2021 | mobilegn.com