Opplæring: Sett bokmerkene dine online med SemanticScuttle

Online bokmerker er fantastiske: De er umiddelbart tilgjengelige uansett hvilken datamaskin du bruker, og du kan dele dem med vennene dine. Deilige og lignende tjenester fra tredjepart er imidlertid ikke nok for meg. Cloud computing er fantastisk ... så lenge det er i skyen din . Jeg vil ha noe som jeg kan være vertskap uansett hvor jeg vil, uten å frykte at leverandøren en dag kan misbruke dataene mine, vedta uakseptable tjenestevilkår eller bare gå ut av drift.

Open Source-programvaren som ligner mest på Delicious er Scuttle, men den har ikke sett noen utgivelse på ett år og mangler både de semantiske mulighetene til SemanticScuttle og fulltekstbokmerkeindeksen Bookie. Derfor er her den første av en todelt opplæring om SemanticScuttle (men jeg planlegger også å prøve Bookie senere!). Dette innlegget beskriver i alle detaljer hvordan du installerer og begynner å bruke dette verktøyet. Neste uke skal jeg dekke avansert konfigurasjon og bruk.

Hvorfor SemanticScuttle?

SemanticScuttle kjører på en hvilken som helst webserver der en database og PHP5 med filterfunksjoner er tilgjengelige. Den kan bruke som backend hvilken som helst av MySQL, Firebird, MS SQL, SQLite, Oracle og PostGreSQL. Versjonen dekket her er 0.98.3, utgitt i august 2011. Du kan se hvordan det ser ut i online demoen.

Figur A

Klikk for å forstørre.

Funksjonene jeg liker er:

 • nestede koder ("vitenskap> biologi") og koder synonymer ("mot = tapperhet")
 • bokmerker kan være offentlige, private eller bare synlige for medlemmer av en overvåkningsliste
 • bokmerkebeskrivelser støtter oppmerking for attributter som forfatter, adresse eller ISBN
 • i tillegg til den offentlige beskrivelsen, kan hvert bokmerke ha en privat merknad, bare synlig for deg og kontaktene dine
 • du kan importere bokmerker fra Del.icio.us eller fra sikkerhetskopier av nettleseren, og eksportere dem i HTML, XML-fil (for Del.icio.us) eller CSV-format
 • mer kule greier jeg skal dekke neste uke

Installasjon

Den første tingen å gjøre for å installere SemanticScuttle er å laste ned programvaren og pakke den ut i en mappe som er tilgjengelig for webserveren. Da må du:

 • opprette og konfigurere en database (vi går med MySQL her)
 • endre PHP-konfigurasjonsfilen etter behov
 • (om nødvendig) pek webserveren til SemanticScuttle-mappen
 • logg inn for å konfigurere kontoen og nettleseren din

Nå skal jeg vise deg trinn for trinn hvordan du går frem, inkludert noen få nødvendige detaljer som ikke egentlig er dokumentert andre steder.

Opprettelse av MySQL-databasen

For å opprette en MySQL-bruker og database reservert for SemanticScuttle, skriver du på MySQL-administratoren følgende kommandoer (eller utfører tilsvarende handlinger i et hvilket som helst annet MySQL-grensesnitt):

 mysql> CREATE USER 'scuttle_usr' @ 'localhost' IDENTIFISERT AV 'the_password'; 
 mysql> CREATE DATABASE scuttle; 
 mysql> TILVALG VELG, INSERT, OPPDATERING, SLETT, SKAP, DREP, INDEKS, ALTER, OPPRETT TEMPORÆRE BORD, LÅSBORD PÅ skyttel. * TIL 'scuttle_usr' @ 'localhost' IDENTIFISERT AV 'the_password'; 
 mysql> FLUSH PRIVILEGES; 
 mysql> EXIT 

Når databasen er klar, må du fylle den med tabellene som SemanticScuttle trenger for å fungere. Skriv inn en ledetekst:

 mysql -uscuttle_usr -p scuttle <DIR / data / tables.sql 

Bytt ut DIR med basekatalogen du har installert SemanticScuttle i. På min server ville DIR være /var/www/html/SemanticScuttle-0.98.3.

Endre PHP-konfigurasjonsfilen

SemanticScuttle-distribusjonen inneholder to maler i undermappen "data", kalt config.default.php og config.php.dist . Den første er en slags referanseveiledning, med prøveverdier for mange variabler. Den andre inneholder bare variablene som folk flest vil trenge: kopier den til config.php, i samme mappe, åpne den deretter med en hvilken som helst tekstredigerer og sett minst disse variablene til riktige verdier for serveren din:

 $ dbtype = 'mysql' 
 $ dbuser = 'scuttle_usr' 
 $ dbpass = 'the_password34no' 
 $ dbname = 'scuttle' 
 $ dbhost = 'localhost' 
 $ root = "http://myserver.com/bookmarks/" `` 
 $ adminemail = ' e- postbeskyttet ' 

De første fem variablene definerer hvilken type database som er tilgjengelig, og legitimasjon for å få tilgang til den. Pass på $ dbhost! SemanticScuttle-standardverdien for en lokal database er '127.0.0.1'. Selv om det er teknisk korrekt, genererte dette på min server (SemanticScuttle 0.98.3, MySQL-server 5.1.52, PHP 5.3.2) en "mistet MySQL-tilkobling" -feil inntil jeg satte $ dbhost til 'localhost' som foreslått her.

Standardverdien til $ root er null. Dette gjør SemanticScuttle autodetekt der den ble installert og avhenger den plasseringen til alle interne URL-er, både i HTTP og HTTPS-modus. Du i stedet bytte ut null med den fullstendige URL-en til den første siden (med en etterfølgende skråstrek!) Hvis det inkluderer en undermappe som i eksemplet ovenfor.

Hvis du ikke kan bruke en hel database bare for denne tjenesten, må du også sette $ tableprefix til prefikset som identifiserer SemanticScuttle-tabellene dine! Jeg skal diskutere andre variabler neste uke.

Konfigurer webserveren på nytt

Hvis du vil at SemanticScuttle skal ha sitt eget underdomener, må du sette opp DNS deretter (spør hvordan du gjør det med hostingleverandøren) og fortell webserveren hvilken lokal mappe som tilsvarer den URL-en. I Apache vil dette bety å definere en virtuell vert med disse innstillingene (se ovenfor hva DIR betyr):

 DocumentRoot DIR / www 
 Servernavn mybookmarks.myserver.com 

Når det er gjort, start webserveren på nytt, gå til den splitter nye SemanticScuttle-hjemmesiden, registrer deg og ...

Konfigurer din SemanticScuttle-konto

For å begynne å bruke SemanticScuttle, klikk på Profil for å sette opp profilen din. Gå deretter til Legg til et bokmerke og importer eksisterende bokmerker. Begge oppgavene er ganske enkle. Det eneste problemet med importfunksjonen, som ellers fungerer bra, er at den ikke aksepterer bokmerkefiler over 1 MB. Hvis du vil håndtere fremtidige bokmerker, legger du til pop-up-bokmerke for nettleseren som forklart på siden "Legg til et bokmerke". Ignorer det andre bokmerke, som erstatter irriterende siden du ser på med SemanticScuttle-skjemaet. Dette er nok til å komme i gang med dette fantastiske verktøyet: neste uke skal jeg vise deg hvordan du kan gå videre derfra.

Et ord om advarsler

Under den innledende konfigurasjonen fikk jeg et par advarsler fordi den gjeldende versjonen av SemanticScuttle bruker strtotime () og eregi_replace () PHP-funksjonene. Dette skapte ingen reelle problemer, og jeg har allerede informert utviklerne, så det kan være løst snart.

© Copyright 2020 | mobilegn.com