To timer (og teller) med en oppgradering til Fedora 11

To dager etter utgivelsen av Fedora 11 benyttet jeg anledningen til å oppgradere den bærbare datamaskinen min, som kjørte Fedora 10. Med det å være et arbeidssystem, og oppgradere så kort tid etter utgivelsen, var jeg litt nervøs og visste ikke hva jeg skulle forvente.

Den bærbare datamaskinen er en Lenovo T61 og Fedora 10 fungerte ganske bra med den. Stasjonen er en stor kryptert LVM-partisjon. Den første kjøringen gjennom Fedora 11-installasjonsprogrammet resulterte i feil når du gikk inn i oppstartslasteroppsettet som resulterte i en omstart - en nedslående start. På det andre forsøket unngikk jeg å se i oppstartslader-menyen, og installasjonen gikk uten feil. I stedet for å gjøre en oppgradering, gjorde jeg en ny installasjon for å sikre at systemet ville være rent, inkludert omformatering av root-partisjonen. Selv om Fedora 11 gir ext4 som standard filsystem, valgte jeg å forbli med ext3, da det er et velprøvd filsystem som jeg både er kjent og komfortabel med.

Ved den første oppstarten hadde systemet valgt en oppløsning for høy til at systemet skulle håndtere, så oppstartsskjermen og til og med X var fulle av små svarte streker. Å redigere /boot/grub/grub.conf og legge til "vga = 791" til kjernealternativene og en annen omstart løste dette problemet. Dette problemet var rart ettersom jeg ikke så dette på en bærbar PC jeg tidligere hadde installert Fedora 11 på for testing (en HP Pavillion TX1000).

Neste trinn var å konfigurere X for å håndtere den ekstra skjermen jeg bruker når den bærbare datamaskinen er lagt til. Heldigvis fungerte prosedyren jeg tidligere hadde notert i et tips, og skjermen min ble raskt tilbake til normal.

Med veldig liten innsats hadde jeg vpnc installert for VPN-tilkoblingene mine, og jeg kunne endelig benytte meg av fingeravtrykksskanneren på den bærbare datamaskinen. Å konfigurere dette var veldig enkelt, og nå kan jeg sveipe fingeren for å logge inn, låse opp skjermspareren og til og med autentisere for sudo. Dessverre gjenkjennes ikke fingeravtrykksskanneren på HP bærbar PC, og fungerer ikke der.

Når jeg hadde laget disse justeringene, fant jeg at Fedora 11 fungerte bemerkelsesverdig godt, og det var ingen uhøflige overraskelser. Det virker like stabilt som Fedora 10, og alt som fungerte før fortsetter å fungere, med tillegg av noen fine ekstrautstyr. Det nye lydkonfigurasjonspanelet er ganske fint og forenklet. Jeg har ennå ikke prøvd ut Presto for å se hvor mye tid som spares med å laste ned pakke-deltas, men jeg har hørt virkelig gode ting om det. Inkluderingen av Firefox 3.5 beta4 er også fin, og det virker ganske kjipt.

Alt i alt må jeg innrømme at jeg er glad jeg tok spranget for å oppgradere. Det har gått nesten en uke nå siden jeg gjorde oppgraderingen, og alt fungerer bra med minimal oppstyr utover de to første timene fra oppgraderingen til jeg hadde X konfigurert ordentlig. Hvis du bruker Fedora 10, er Fedora 11 en kjærkommen oppgradering, og jeg ser frem til å bruke mer tid i løpet av de neste ukene på å finne ut hva annet er nytt og interessant. Hvis du ikke har gitt Fedora et seriøst blikk på en stund, vil jeg i det minste oppmuntre til å laste ned Live-CDen og prøve - du kan synes det er en hyggelig overraskelse.

TechRepublics gratis Linux- og Open Source-nyhetsbrev leveres hver tirsdag, og inneholder tips, artikler og andre ressurser som hjelper deg med å finpusse Linux-ferdighetene dine.

© Copyright 2020 | mobilegn.com