USAs CTO: Tre store mål for dagens tech-gründere

Det amerikanske sjefsteknologikontoret Aneesh Chopra har truffet sin fremgang som landets første CTO ved å gjøre sin rolle om til noe av en blanding mellom cheerleader-in-chief og motivasjonssjef for det amerikanske teknologisamfunnet. Helt siden Chopras sjef, president Barack Obama, avduket jobben sin plan for å sette flere mennesker tilbake i jobb, har Chopra reist landet rundt og viftet med flagget for teknisk innovasjon på grunn av grunnrøtter.

På tirsdag var Chopra i San Diego og snakket med CEA Industry Forum, og jeg hørte ham holde samme tale tidligere i høst på Idéfestivalen i Louisville. Budskapet hans er overraskende forfriskende. I de fleste tilfeller handler det ikke om store myndigheter, men om verktøy som kan hjelpe til med å anspore (og komme ut av veien for) entreprenørskap og innovasjon i teknologisektoren.

Siden meldingen er verdt å gjenta og det er noe nyttig informasjon som Chopra har delt fra både Washington og hans kontakt med teknologisamfunnet, har jeg samlet dette i to lister - for det første generell innsikt og observasjoner fra Chopra, og for det andre, hans liste over de tre store målene som han mener at teknologiske gründere bør skyte på for å låse opp de beste mulighetene og føre USA fremover på samme tid.

Fotokreditt: Geoff Oliver Bugbee / IdeaFest 2011

Generell innsikt

Her er noen av tingene Chopra sa han jobbet med og ting han ser i teknologibransjen:

 • Jobber med patentreform for å modernisere det amerikanske patentsystemet for første gang på 50 år
 • Presidentens stillingslov inkluderer å øke tilgangen til kapital for selskaper med høy vekst
 • Programmet ønsker å la folk samle arbeidsledighet mens de starter selskaper
 • Chopras kontor jobber med å lage en plattform for å hjelpe små bedrifter med å navigere i føderale myndigheters kontorer og programmer
 • "Kostnadene for databehandling faller dramatisk."
 • "Cloud plus mobile tilsvarer en plattform for innovasjon."
 • Mener at åpenheten på Internett er en nøkkel for innovasjon, og kontoret hans presser på for det globalt
 • Administrasjonen og CTOs kontor forkjemper også "åpen regjering" og større åpenhet som en måte å bygge offentlig tillit og bekjempe korrupsjon
 • Snakket om "grasrotsamarbeid" som en nøkkel til innovasjon og "en ny smidig modell for det 21. århundre"
 • "Det er ressurser i alle samfunn som ønsker å få kontakt med innovatører."

Tre mål for teknologiske innovatører

Til slutt sa Chopra at det store målet var "å løse det uløselige gjennom innovasjon", og han ønsket å fortelle innovatører "hvor pucken beveger seg" og "hvor jeg tror skuddene på målet skal finne sted." Avhandlinger er områder der det er store problemer å løse og hvor det flyter mye kapital for innovatører med solide ideer.

Han siterte tre områder:

 1. Energi - "Vi trenger å slippe løs en ren energirevolusjon." Han understreket også at "vi vil ha nye produkter og tjenester når vi frigjør dataene" for å hjelpe oss med å overvåke, administrere og redusere energiforbruket.
 2. Utdanning - Vi må "tenke mer kreativt på hvordan vi lærer." Vi trenger et læringssystem som fungerer. Obama har foreslått et ARPA-ED-nettverk dedikert til utdanning.
 3. Helsevesen - "Vi må endre helsevesenets leveringssystem." Han ga flere eksempler. Det ene var å gruve data og finne ut pasientene du trenger å se, i stedet for å vente på at de skulle avtale en avtale. Detaljhandel har allerede funnet ut av dette. Han nevnte også iTriage fra Boulder, Colorado, som har kommet med en iPhone / Android-app for å hjelpe deg med å finne den rette helsepersonellet. Den har utvunnet offentlig tilgjengelig data.

Interessant nok ropte nylig de to siste bransjens pioner og venturekapitalist Mark Andreessen de to siste som områder der han også mener det er et stort potensial:

"Helseomsorg og utdanning, etter mitt syn, er neste opp for grunnleggende programvarebasert transformasjon. Mitt venturekapitalfirma støtter aggressive oppstart i begge disse gigantiske og kritiske næringene. Vi tror begge disse bransjene, som historisk har vært veldig motstandsdyktig mot endring av gründer, er grunnlagt for å tipse av flotte nye programvaresentriske gründere. "

Stor Data

Det er klart, flere av tingene som Chopra snakket om, spesielt innen energi og helsehjelp, involverte "big data" - et av de hotteste nye buzzwords innen tech. Dette handler om å ta store samlinger av data som ikke har vært tilgjengelige i det siste, eller som var for store til å takle og begynne å bruke moderne programvareverktøy for å gruve dem for nyttig informasjon og ressurser.

Chopra har presset føderale myndighetsorganer til å gå foran ved å gi ut flere av sine store bunker med data til publikum, og han presser privat sektor til å gjøre det samme. (I begge tilfeller har personvern førsteprioritet, og ingen spesifikke innbygger- eller kundedata blir røpet i prosessen.) For regjeringen kalles dette initiativet "åpen data" og hjemmet er data.gov. (England har også hoppet på båndtvangen og har nå data.gov.uk.)

Det amerikanske føderale regjeringseksemplet som Chopra ga var et som involverte NASA og videospillfirmaet Electronic Arts. EA har et skispel som heter SSX. Dette var en gammel favoritt som EA har fullstendig revidert og oppdatert ved å bruke NASAs nå utgitte samling av detaljerte bilder og typografiske kart over hvert fjell i verden. Resultatet er et spill med fantastisk nytt grafikk og en global opplevelse (se video-demo).

Det er et stort, komplisert eksempel. Chopra påpekte at det er mange muligheter i mye mindre skala, og han oppfordret folk til å se på regjeringsdataene og bruke dem til å lage nett- og mobilapper. Da en student spurte ham hvordan han kom i gang, sa han: "Finn et problem som må løses, og gjør en data.gov for å løse det." Flere trenger å se den store troen av åpne data, og flere ting blir lagt til hele tiden, sa Chopra. "Bare spill, tinker. Kom inn der. Bare gi den en sjanse"

På IdeaFest hentet ett publikummedlem det føderale budsjettunderskuddet i Washington og spurte Chopra om kanskje regjeringen burde ta et lite gebyr for disse dataene, som en måte å generere inntekter, fra selskaper som ønsker å bruke dataene til kommersielle formål.

Chopra svarte: "Helvete nei! Du er skattebetalere. Du har allerede betalt for det." Han sa at hvis en gründer kan ta de åpne dataene og bygge en milliard dollar virksomhet ut av dem, så er det et fantastisk resultat.

Tilregnlighetssjekk

Disse big data-greiene har definitivt ben. Jeg har hørt fra selskaper og teknologiledere det siste halvåret om hvordan verktøyene for å håndtere massive datakilder, ustrukturerte datakilder (som Twitter) og forskjellige datakilder blir bedre enn noensinne, og hvordan evnen til å snu disse dataene til intelligens og handlingsfull informasjon kommer til å ha stor innvirkning på mange forskjellige bransjer i umiddelbar fremtid.

Når det gjelder de store tre områdene for teknologiske gründere å fokusere på, er jeg ganske trygg på helsehjelp og utdanning som store muligheter for grasrot. Energi er litt mer en utfordring. Misforstå ikke, det er enorme muligheter der - det vil sannsynligvis være det viktigste problemet på 2000-tallet - men i den nærmeste fremtiden er det litt rotete fordi det ofte krever en enorm mengde kapital, og du har vanligvis å håndtere myndighetsreguleringer, offentlige kontrakter og en labyrint av byråkrati.

Les mer

 • Hva er "Big Data?" (ZDNet)
 • IBM diskuterer å bringe big data applikasjoner til bedrifter (ZDNet)
 • IBM: Den største innovatøren du aldri hører om?
 • Data scientist: The hot new gig in tech (Fortune)
 • UK lanserer Open Data Site; Setter Data.gov til skam (ReadWriteWeb)
 • Twitter: @AneeshChopra

© Copyright 2020 | mobilegn.com