USA ber om brukerdata fra Google fire ganger mer enn noe annet land

Google tilkjenner seg et veldig spesifikt ansvar for å være så gjennomsiktig som mulig når det gjelder flyten av informasjon relatert til deres brukere og myndigheters forespørsler om informasjon. Du kan (og bør) sjekke Google Transparency-nettstedet for detaljer, men her er et relevant tilbud:

Vi har opprettet regjeringsforespørsler for å vise antall regjeringshenvendelser for informasjon om brukere og forespørsler om å fjerne innhold fra tjenestene våre. Vi håper dette trinnet mot større åpenhet vil hjelpe i pågående diskusjoner om det aktuelle omfanget og autoriteten til regjeringsforespørsler.

Google Transparency-rapporten avslører ikke alle detaljene om hva som etterspørres, men tallene reiser flere spørsmål i hodet mitt, og jeg mistenker at det også er mange bekymrede medlemmer av TechRepublic.

Antallet som hopper ut er at det var 5.950 forespørsler om brukerdata levert av USA til Google, med antagelig lovlige midler, i løpet av de første seks månedene av 2011. Det nærmeste antallet forespørsler om brukerdata ble sendt inn av India på bare 1739.

Tabellen ( figur A ) viser videre at Google av de 5 950 forespørslene i USA i det minste delvis etterkom 93% av dem.

Figur A

Det totale antall forespørsler om brukerdata sortert etter land.

Hva betyr dette?

Antall brukerforespørsler virker veldig høyt for meg. Hvilken informasjon søker USAs regjering? Hva gjør de med det? Bør ikke den amerikanske regjeringen være minst like gjennomsiktig som Google? Hva kan regjeringen finne ut om meg som jeg ikke allerede har gjort offentlig tilgjengelig på sosiale medier?

Jeg tror den amerikanske regjeringen skylder innbyggerne en forklaring.

På baksiden, hvordan kan vi stole på Google, eller en skybasert tjeneste for den saks skyld, med våre data? Vi kan anta at disse 6000 forespørslene er legitime og lovlige, men selv med den bestemmelsen, er det en god måte å drive virksomhet på?

Jeg tror at disse spørsmålene må diskuteres og besvares i sin helhet før noen, og spesielt IT-fagfolk, kan eller bør føle seg komfortable med data som finnes i den offentlige skyen.

Les også:

  • Dette blogginnlegget var inspirert av Leo Laporte og et nylig Denne uken i teknisk show.
  • Regjeringen snuppet pigger i 2011: Google bryter den ned
  • Kan Google overleve sin blinde tro på algoritmen?

© Copyright 2021 | mobilegn.com