Ultimaker 2 3D-skriver: Hva fagfolkene trenger å vite

Listen over 3D-skrivermerker og -modeller er tilsynelatende uendelig på dette tidspunktet, spesielt hvis du inkluderer alle de crowdfunded-modellene. Ultimaker er et nederlandsk selskap som prøver å utfordre Makerbot og Cubify. På CES 2015 lanserte Ultimaker to nye 3D-skrivere: Ultimaker2Go, bygget for å passe hvor som helst, og Ultimaker 2 Extended, med et byggevolum nesten fire centimeter større enn Ultimaker 2, og siktet enda mer mot små bedrifter.

The Ultimaker 2. Bilde: Lyndsey Gilpin / TechRepublic

Jeg vil alltid slå på en underdog, og selv om det ikke var den jevneste maskinen, tillot Ultimaker 2 meg, en journalist uten ingeniørfaring, å dyppe tærne i den komplekse verdenen med 3D-utskrift med relativt enkelhet.

TechRepublic produktanmeldelser gir forretnings- og teknologifolk den informasjonen de trenger for å ta gode kjøpsbeslutninger.

Bilder: 3D-utskrift med Ultimaker 2

spesifikasjoner:

Pris: 2500 dollar
Mål: 14, 1 x 13, 5 x 15, 3 tommer
Byggevolum: 9, 1 x 8, 9 x 8, 1 tommer
Glødetråd : 2, 85 mm
Utskriftshastighet: 30mm - 300mm / sekund
Programvarepakke: Cura
Filtyper: STL / OBJ / DAE / AMF
Støtter: Windows, Ubuntu Linux, Mac OS X
Kobles til: USB, WiFi, SD-kort

Hvem er det til?

Ultimaker 2 er for amatører, kunstnere og ingeniører som vil rote med en solid, kompakt 3D-skriver. Det er mer egnet for enkeltpersoner eller til og med små bedrifter som bare trenger en skriver, i stedet for en liten flåte med forskjellige byggestørrelser. Og fordi programvaren ikke er så avansert som MakerBots eller 3D-systemer - men likevel enkel å bruke og eksperimentere med - er det et flott alternativ for nybegynnere der ute.

Hvilke problemer løser det?

Ultimaker, som er basert i Nederland, er en av de nyeste aktørene på skrivebordsmarkedet for 3D-utskrift. Med sitt store byggevolum rettet selskapet Ultimaker 2 mot forretnings- og artistapplikasjoner - et smart trekk når de fleste andre selskaper er fokusert på å lage de minste skrivere som bare kan trykke bittesmå gjenstander.

Enestående funksjoner:

Design - brukergrensesnittet for Ultimaker 2 er ekstremt enkelt, og det gjør det til en flott første desktop 3D-skriver. Den er lett, godt opplyst og stille sammenlignet med MakerBot Mini. Glassbyggeplaten gjør det enklere å rydde opp, men ikke bruk Staples limpinne som følger med i esken for å belegge platen før et trykk. Det er ment å gjøre det enklere å fjerne fra glasset etter trykket, men det smeltede glødetråden festet seg ikke til det, ble sittende fast på ekstruderen og skapte et gigantisk sammenfiltret rot av plast. Ultimaker bruker også 2, 85 mm filamenter (sølv er inkludert), noe som gir et kraftigere trykk, men den størrelsen er ikke like lett tilgjengelig som 1, 75 mm filamenter. LCD-skjermen på fronten viser alternativene dine, og en ratt kontrollerer innstillingene. Det er veldig enkelt å stoppe et trykk ved hjelp av skiven - det vet jeg fordi vi måtte stoppe tre av dem.

Stort byggevolum - Ultimaker 2 har et byggevolum på 9, 1 x 8, 9 x 8, 1 tommer. Hvis du skal investere i en 3D-skriver for bedriften din, trenger du den store tallerkenen. Hvis du baserer alt utelukkende på pris, kan du selvfølgelig finne en skriver for $ 1000 eller mindre enn denne - bare vet at den bare vil skrive ut 5-tommers høye gjenstander - i motsetning til de 9-tommers høye tingene du kan skrive ut med Ultimaker 2. Ultimaker er tidlig i spillet for de større desktop 3D-skriverne, og selv om de ikke gjorde det sømløst, applauder jeg dem for markedsføring mot bedriften. Realistisk sett er det det som er neste i horisonten.

Hastighet - For forretningsbruk er dette nøkkelen. Ultimaker 2 har tre hastigheter, som tilsvarer "høy kvalitet på utskriften, " "normal kvalitet, " eller "rask, lav kvalitet." Den raskeste, opptil 300 mm / sekund, er merkbart raskere enn de fleste stasjonære 3D-skrivere, og hvis du skal trykke flere eksemplarer av småting for bedriften din, for eksempel 3D-logoer, dokker til mobiltelefoner, snorespoler eller andre små elementer, ville dette alternativet være det mest tilgjengelige. I innstillingen "høy kvalitet" tok det to timer å skrive ut min iPhone 5S-veske, men sluttproduktet trengte ikke noe arbeid for å gjøre presentabel. Vi prøvde også å trykke noen mindre gjenstander, for eksempel en trommelnøkkel, som burde ha tatt 30 minutter, men det veltet midt på trykket fordi det var topptungt, og vi måtte avbryte oppdraget.

Hva er galt?

Pris - Prislappen, $ 2500, er for høy for en stasjonær 3D-printer til individuell bruk, men for bedrifter er det fornuftig å bite i den kulen. Ultimaker 2 er rimeligere enn andre skrivere med stort volum. Men sammenlignet med dem, som MakerBot Replicator eller CubePro, som begge tilbyr mer avansert programvare og bedre økosystemer generelt, kan det være verdt det de ekstra par hundre dollarene for disse modellene. Uansett hvilken modell du velger, er det en risiko i seg selv å betale så mye for en stasjonær skriver som vil bli enormt forbedret i løpet av de neste årene.

Programvare - Cura er Ultimakers 3D-programvaresystem. Det er ganske enkelt å bruke hvis du bare drar inn en Thingiverse-fil for å skrive ut direkte, og det var det jeg gjorde første gang. Derfra kan filen settes på et USB, SD-kort eller settes opp for å sende over WiFi. Jeg brukte SD-kortet som fulgte med skriveren først og fremst, noe som var enkelt - alt jeg måtte gjøre var å slå inn kortet, bla gjennom filene og trykke på utskrift.

Problemet kommer når du vil bli kreativ. Cura er ikke den mest avanserte programvaren, så den er treg og inkompatibel med andre 3D-skrivermodeller. Det faktiske grensesnittet til programvaren er forvirrende, fordi alternativer for skala, speil og rotering ikke føles presise. 3D-modellen kan dras rundt "sengen" for å starte hvor som helst på glassplaten, men skjermen er ikke skalert heller, så det er litt av et gjettespill første gang. Du kan også laste opp filene dine på YouMagine, Ultimakers open source fildelingsnettsted, men det er ikke mye tilgjengelig der ennå, så det er relativt meningsløst å ta seg tid til å gjøre det.

Montering - Ut av boksen virker Ultimaker lett å sette sammen - den er nesten fullstendig montert allerede. Til tross for det var det ikke lett å komme i gang. For en er instruksjonene uklare og hopper rundt. Jeg endte opp med å sette sammen maskinen i utgangspunktet av prøving og feiling, pluss et par raske Google-søk. Skriveren har noen få merkede deler, hvorav den ene er en spoleholder for glødetråden. Problemet var at det ikke passet inn i riktig hull på baksiden av skriveren. Ironisk nok brukte kollegaen min Erin Carson og jeg 20 minutter på å barbere meg nedover kanten av spoleholderen - et stykke billig plast vi i teorien kunne ha 3D-trykt - med en saks slik at den skulle passe til riktig hull.

Konkurransedyktige produkter

  • MakerBot Replicator, som har et byggevolum på 9, 9 L x 7, 8 W x 5, 9 H, og går på 2900 dollar.
  • CubePro, som har et byggevolum på 11, 2 x 10, 6 x 9, 06 tommer, og går til 2799 dollar.

Hvor får du mer info:

  • Ultimaker
  • CES 2015: Ultimaker avslører mobil 3D-skriver og større volummodell for små bedrifter
  • Ultimaker 2 3D Printer review (CNET)

Ergo for virksomheten:

Etter å ha satt sammen, eksperimentert og skrevet ut med en stasjonær 3D-printer for første gang, slo det meg virkelig hvor nyskapende denne teknologien er, og at den kommer til å forbli slik en stund. De fleste problemene med Ultimaker er ikke spesifikke for dette merket - de er problemer med 3D-utskrift generelt.

Det er det faktum at ekstruderen ikke er klar over når den er av kurs og fortsetter å trykke en klode med varmt plastisk rot; mangfoldet av programmer som ikke synkroniseres med hverandre; mangelen på standarder som betyr at hvis du kjøper en skriver som Ultimaker, kan du ikke kjøpe glødetråden du måtte ønske deg fra et annet merke, og til slutt, mangelen på generell nytteverdi. Med mindre du har noe spesifikt i tankene som du vil skrive ut på en 3D-skriver, bør du spare pengene dine i et par år til 3D-skrivere har jobbet ut knekkene og det er mer nyttige ting å gjøre med det for bedriften din.

© Copyright 2021 | mobilegn.com