Amerikanske B2B blockchain-selskap blekk handler med JCB of Japan

Hvordan blockchain vil forstyrre finansielle tjenester Lighthouse Partners rektor Pete Harris forklarer hvorfor blockchain er populær blant virksomheter, og hvordan teknologien vil forstyrre banker og finansinstitusjoner.

Det japanske betalingsnettet JCB har inngått en avtale med den amerikanske blockchain-baserte kommersielle betalingsplattformen Paystand for å tilby den første end-to-end digitale betalingsplattformen for bedrifter og kunder i Japan.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Paystand-administrerende direktør Jeremy Almond sa at JCBs 130 millioner kunder gjør det til den største betalingsprosessoren i Japan og Korea, og utgjør over 80% av alle digitale betalingstransaksjoner. Men fra forretnings-til-bedrift-side blir vel 90% av alle utbetalinger i Japan og Korea fortsatt gjort ved hjelp av kontanter eller papirmetoder, la han til.

"Utfordringene som B2B-selskaper over hele verden står overfor er like: De er tynget av en kommersiell betalingsinfrastruktur som er forankret i pre-internett-teknologi, " sa Almond. "Som et resultat er de slynget av et legat-system som inneholder kostbare transaksjonsgebyrer, manuelle prosesser og forsinkelser. Vår avtale med JCB er nok en indikasjon på at bedrifter i alle markeder krever enkle, sikre, friksjonsløse forretningsutbetalinger som utnytter digital teknologi ."

Hva er blockchain? Forstå teknologien og revolusjonen (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

Business-to-business-transaksjoner i Japan utgjør nesten 10 billioner dollar når det gjelder årlig volum, men bare 1% av kommersielle betalinger i Japan skjer for øyeblikket gjennom kredittkort, og en enda mindre brøk er gjort gjennom teknologi som bankoverføringer.

Disse metodene for å overføre midler er trege og kommer med gebyrer som koster selskaper hundrevis av millioner hvert år. Paystands mål er å kutte kostnadene ved å bruke blockchain-teknologien og Payments-as-a-Service-modellen.

Hvordan lager du denne magiske pengeropplevelsen som vi har på forbrukernivå, der du går i Starbucks og du kan bruke Starbucks-appen din, og pengene bare flytter seg automatisk eller du går ut av en Uber og når du kommer til din beliggenhet, penger flytter bare automatisk, "sa Almond.

"Vi tror at samme ting skal skje på det kommersielle nivået, og det blockchain-smarte kontrakter lar deg gjøre er, når det er en kontrakt som sier at kundene dine vil betale deg innen 30 dager etter at du har levert disse varene og tjenestene, kan pengene beveger deg automatisk. Vi tror det er de trender du ser i kommersiell finans generelt. "

Som en del av avtalen vil Paystand bygge en plattform for å fremskynde tiden det tar for selskaper å motta betaling og redusere typen svindel og feil som plaget papirbaserte systemer.

"Løsningen vil koble betalere og leverandører over skybasert betalingsinfrastruktur med sanntidsfondverifisering som reduserer Days Sales Outstanding (DSO) med over 60% i gjennomsnitt, " sier selskapet i en uttalelse.

"Paystands blockchain-baserte betalingsinfrastruktur registrerer en uforanderlig oversikt over hver transaksjon, og eliminerer potensialet for forsettlig bedrageri. Hele betalingsopplevelsen kan merkes og integreres direkte i selgers eksisterende arbeidsflyt, " sa selskapet.

Almond forklarte at den generelle avhengigheten av papirkontroller var å holde selskaper tilbake fra mer effektive digitale metoder som kunne forenkle pengeoverføringsprosessen og til slutt føre til at bedrifter får pengene raskere. Han sammenlignet Paystands arbeid med kompliserte kommersielle transaksjoner med det Venmo har gjort for grunnleggende forbrukere til forbrukertransaksjoner.

Endelig mål er å bruke Payments-as-a-Service-plattformen for å hjelpe organisasjonens kundefordringer og kundeavdelinger til å få pengene raskere, billigere og på en mer automatisert måte. Mens Paystand belaster institusjoner for å bruke tjenesten deres, sa Almond at den utgjorde mindre enn tradisjonelle metoder på grunn av fjerning av alle andre gebyrer.

Christian Gammill, bedriftsledelse for Paystand, sa at samarbeid med JCB sementerte selskapets posisjon som den ledende betalingsteknologien i Japan og har dramatisk skalert rekkevidden.

"JCB har en lang historie med innovasjon, og vi er glade for å jobbe sammen for å bringe digital transformasjon til en av de siste grensene til bedriften - kontantsyklusen, " sa Gammill.

Med Paystand tjener blockchain-teknologien for det "økonomiske rørleggerarbeidet" for selskaper å skape en mer åpen infrastruktur, noe Almond til slutt til slutt førte til bedre leveringsmekanismer som gjør produkter og tjenester billigere og mer effektive for kundene.

Ifølge Almond har Paystand mer enn 150 000 virksomheter i sitt betalingsnettverk og samarbeider med selskaper innen gjestfrihet, forsikring, mat og finansielle tjenester.

"JCB er et ikonisk, globalt anerkjent merke innen finansielle tjenester, og vi er glade for å samarbeide med dem for å introdusere bedre forretningsbetalingsteknologi til sine kunder og andre selskaper i hele Japan og Asia, " la Almond til.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com