USA opprettholder fordel for Kina i industriell kunstig intelligensløsninger

Hvordan Kina prøvde og ikke klarte å vinne AI-løpet Kinas aggressive kunstige intelligensplan stemmer fortsatt ikke overens med USAs fremgang på feltet på mange områder, til tross for hypen.

USA-baserte industriprodusenter ligger litt foran sine kinesiske kolleger når de skal integrere kunstig intelligens (AI) evner i sin virksomhet, selv om begge land har et nesten like stort antall installerte baser av AI-aktiverte enheter, ifølge det globale teknologirådgivningsfirmaet ABI Research.

Begge land er incentiverte til å utvikle tilnærminger som oppmuntrer AI-adopsjon i industriell produksjon, men "USA har klart å oppnå mer fart, " ifølge Lian Jye Su, hovedanalytiker. Dette skyldes "akutte utfordringer i arbeidskraft og økende materialkostnader. Så de må ta i bruk AI for å sikre at de kan overvinne disse utfordringene."

Dyp læring: En innsideveiledning (gratis PDF)

I Kina kan produsentene fortsatt stole på "rikelig med menneskelige ressurser og skattemessige incentiver fra myndighetene til å konkurrere i det internasjonale markedet, og holde marginen sunn, " la Su til.

Den dyre amerikanske arbeidskraften har drevet industrisektoren til å øke produksjonseffektiviteten og lavere driftskostnader. Dette ber de største leverandørene av skytjenester, leverandører av smart produksjonsplattform, AI-plattform og tjenesteleverandører, spille industrielle AI-gateway, og leverandører av server- og brikkesett til å samarbeide for å bringe AI til industriell produksjon, forklarte han.

Partnerskapene muliggjør en "ende-til-ende, sky-til-kant-løsning for å forbedre driftseffektiviteten, redusere flaskehalser og optimalisere ressursforbruket i fabrikker, " sa han.

Industrielle AI-brukstilfeller

AI brukes hovedsakelig på to områder: Generell effektivitetsforbedring og maskinsyn for inspeksjon, produksjon og overvåking, ifølge Su.

"Instrumental bruker for eksempel bilder av kretskort for å trene AI-modellen for å identifisere feil og lav kvalitet på smarttelefonproduksjonslinjen. Andre selskaper som Uptake og SparkCognition bruker historiske maskindata, miljødata, og medarbeiderlogger for å konstruere forutsigbare vedlikeholdsmodeller, slik at produsenter kan varsles om maskinens sammenbrudd i god tid før planen, sier han.

Dyp læring blir populært for bruk i bildegjenkjenning. "Framtidige saker om bruk av maskinsyn i industriell produksjon kan være avhengige av å lære mer og mer dyp læring, " bemerker Su.

USAs industrikant

Siden 2015 har den kinesiske regjeringen oppfordret provinsielle og lokale myndigheter, offentlige etater og statlige selskaper til å ta i bruk AI i industriell produksjon. Kinesiske sky AI-konglomerater som Alibaba, Baidu, Huawei og Tencent har alle gjort AI i smart produksjon til en nøkkelprioritet i sin forretningsstrategi, ifølge Su.

Men mens disse selskapene "presser AI-løsningen kraftig ... sluttbrukere er mindre mottakelige for AI, '' sa han.

Ingen av skyselskapene har bakgrunn i produksjon, men forskjellen er at de amerikanske skyleverandørene "har et stort antall industrielle AI-startups for å miste sin satsning på industriell produksjon, " sa Su. "Dette mangler alvorlig i Kina, " delvis på grunn av det faktum at produksjonsprosesser i Kina fremdeles er svært arbeidsintensive.

Samtidig er fabrikker i Kina fremdeles i en tidlig fase av industriell Internet of Things (IoT) adopsjon når det gjelder å koble produksjonsutstyret og distribuere smarte enheter. Forhandlerforhold er også mer kompliserte i Kina, og leverandører er vanligvis ikke så kjent med AI, sa han.

Høye lønnskostnader og et raskere tidspunkt for å markedsføre markedet har fått amerikanske produsenter til å være mer aggressive når de bruker industrielle AI-løsninger. "Dette har banet vei for utvikling av pure-play AI-spillere i USA, og påpekt USA til å være den globale lederen innen industrielle AI-løsninger, " sa Su.

Mens han forsket, sa Su at han hadde antatt fart for å ta i bruk industriell AI ville ha vært like sterk i Kina som i USA, gitt at AI-investeringene i Kina har vokst raskt de siste årene. Det kom imidlertid som en overraskelse at "AI-aktører i Kina er sterkere i forbruker- og bedriftsområdet. Dette viser også at implementering av AI i industri og produksjon er et mye mer utfordrende forslag."

Cloud providers 2019: En kjøperguide (gratis PDF)

Spådommer for begge land

Han mener potensialet for at AI kan erstatte jobber er reelt, men understreket at "AI bare er flinke til å utføre smale eller spesifikke oppgaver. Det er grunnen til at begge økonomiene ønsker det velkommen, spesielt i industrien. Arbeidere er mindre og mindre villige til å jobbe i farlige miljøer som håndterer repeterende oppgaver. "

Su regner med at USA vil fortsette å dominere i industriell AI. Imidlertid legger han til at "Kina er og har alltid vært det mest aggressive når det gjelder implementering og storstilt distribusjon. Mens Kina definitivt henger etter dagens industrielle AI-adopsjon, kan det raskt øke hastigheten på adopsjon når det rette markedet muligheten dukker opp. "

For å holde seg konkurransedyktig, anbefaler Su at amerikanske produsenter fokuserer på veldefinerte oppgaver, som kan replikeres ved hjelp av leverandører eller systemintegratorer.

"Når disse oppgavene er adressert av AI, kan produsentene deretter vurdere å utvide deres bruk av AI til mer komplekse brukssaker og forbedre den generelle effektiviteten, " sa han.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com