Bruk et hvilket som helst nettsted søkefunksjon direkte fra Firefox-adressefeltet

I et tidligere TR Dojo Challenge-spørsmål spurte jeg TechRepublic-medlemmene: "Hvordan kan du bruke et nettstedets søkefunksjon direkte fra Firefox-adressefeltet?" Og flere medlemmer var raske til å svare. Slik gjør du det.

Det handler om smarte nøkkelord

Selv om Firefox, i likhet med andre nettlesere, har en nettsøkfunksjon, lar den deg bare finne innhold ved hjelp av Internett-søkemotorer, referansesider som Wikipedia og nettsteder som har Firefox-tillegg for søk. Hva om du vil bruke søket på et nettsted som ikke oppfyller disse kriteriene? Lag et smart nøkkelord for søket, det er slik.

Det er to måter å lage et smart nøkkelord for et nettstedets søkefunksjon - manuelt ved å bruke søke-URLen, eller automatisk, ved å høyreklikke på nettstedets søkefelt. La oss se på den manuelle metoden.

Manuelt metode

Først må du opprette søkeadressen. For å gjøre dette, utfør et søk på nettstedet du bruker for søkeordet. For eksempel søker du på "windows" på TechRepublic en side med følgende URL: http://www.techrepublic.com/search/index.php?q=windows, som vist i figur A. Figur A

Erstatt nå søkestrengen med% s. Firefox erstatter "% s" med søkestrengen når du bruker nøkkelordet fra adressefeltet. Den nye nettadressen din skal se ut som:

http://www.techrepublic.com/search/index.php?q=%s

Nå som du har søke-URL, kan du opprette bokmerket og det smarte nøkkelordet. Klikk på Bokmerker og deretter Organiser bokmerker fra Firefox-verktøylinjen. I bibliotekvinduet velger du en mappe fra venstre kolonne. Du lagrer det nye bokmerket og nøkkelordet her. Du kan også opprette en ny mappe for å lagre alle søkeordsøkene dine. Jeg har laget en mappe som heter Quick Searches, som vist i figur B. Figur B Deretter klikker du på det lille utstyret (OS X) eller Organiser (Windows) fra bibliotekvinduets verktøylinje og velger Ny bokmerke. Skriv inn navn, plassering (URL) og nøkkelord. Jeg har skrevet inn TechRepublic søke-URL som er spesifisert ovenfor, og "tr" for nøkkelordet, som vist i figur C. Klikk på Legg til, lukk bibliotekvinduene, og det nye smarte nøkkelordet ditt er klart til bruk. Figur C Du kan nå oppgi det smarte nøkkelordet i Firefox-adressefeltet etterfulgt av søkestrengen. Som du gjør, kan du se Firefox erstatte% s med søkeordene dine, som vist i figur D. Selv om den manuelle metoden fungerer, er den automatiske, høyreklikk metoden mye enklere. Figur D

Automatisk (høyreklikk) metode

Først finner du søkefeltet på et nettsted og høyreklikker på det. Fra Legg til kontekstmeny velger du Legg til et nøkkelord for dette søket, som vist i figur E. Figur E Skriv deretter inn et navn, velg en mappe som skal inneholde nøkkelordet (som mappen Hurtigsøk jeg opprettet tidligere), og skriv inn et nøkkelord, som vist i figur F. Figur F

Når du klikker på Lagre, forsvinner det nye søkeordvinduet, og søkeordet er klart til å gå. Mozilla har også lagt ut en rask guide til å lage smarte nøkkelord ved å høyreklikke metoden på Firefox-støttesiden.

Og TechRepublic swag går til ...

Denne ukens kaffekrus og laptop-klistremerker går til KyleLanser, som først svarte på spørsmålet riktig og ga en detaljert oversikt over trinnene som trengs for å lage et søkeord.

Takk til alle som sendte inn svar.

Du kan også registrere deg for å motta det siste fra TR Dojo gjennom en eller flere av følgende metoder:

  • Følg Bill Detwiler på Twitter
  • Abonner på TR Dojo-nyhetsbrev (levert tirsdager og fredager)
  • Abonner på TR Dojo RSS-feed
  • Registrer deg for tilpassede TR Dojo-e-postvarsler
  • Få tilgang til TR Dojo fra din mobile enhet

© Copyright 2020 | mobilegn.com