Bruk hitlisten for å få ting gjort med Mac

Vincent Danen har prøvd flere av produktivitetsapplikasjonene for Mac og har funnet en ny som han anbefaler: The Hit List. Her er hans oversikt over hvordan det fungerer.

-------------------------------------------------- -------------------------------------

David Allen utløste en revolusjon i måten folk jobber med sin Getting Things Done bok og metodikk (GTD) om, vel, få ting gjort. Som et resultat har Mac for tiden en rekke programmer som lar deg lage lister med fleksibiliteten i GTD-arbeidsflyten i stedet for tradisjonelle og enkle oppgavelister. For ikke å si at det er noe galt med en rett frem liste over ting å gjøre, men for de som foretrekker å jobbe med ideene om kontekster, ansvarsområder, status for elementer og så videre, kan de virkelig effektivisere måten de arbeid ved å bruke en av disse applikasjonene.

Jeg har prøvd ganske mange av produktivitetsapplikasjonene, inkludert iGTD, Things, OmniFocus og The Hit List. De har alle sine styrker og svakheter, men av disse har jeg virkelig blitt fan av The Hit List. Mens Things og OmniFocus begge har motstykker til iPhone, lover Hit-listen en i fremtiden, så hvis du leter etter et ekteskap med stasjonær og iPhone, er det ikke sikkert at Hit-listen er ditt beste valg akkurat nå (selv om det er måter å få disse elementene på din iPhone - eller, i mitt tilfelle, Blackberry - ved å bruke synkronisering med iCa).

Den nåværende mangelen på en god synkroniseringsmekanisme er den eneste ulempen for meg med The Hit List. OmniFocus har gode synkroniseringsfunksjoner (synkronisering til disk, Bonjour, MobileMe og WebDAV), men har også den svakeste brukergrensesnittet til gruppen, etter min mening.

Hitlisten lar deg organisere oppgaver etter kontekster, tagger og mapper. Den støtter smarte lister, slik at du kan ha dynamisk genererte lister basert på tilpassede koder, forfallsdato, prioriteringer og mer. Det er egentlig ganske fleksibelt i den forbindelse. I motsetning til andre applikasjoner har The Hit List også et grensesnitt med faner, slik at du kan lage flere faner og få dem til å sitte i en bestemt mappe eller liste. Jeg har rutinemessig flere faner åpne: Innboks, i dag og kommende samt noen få smarte lister som venter på og alt.

Hit List-grensesnittet

Den har også en kortvisning som lar deg fokusere på nøyaktig en oppgave om gangen. Dette er flott for oppgaver med tunge notater, slik at du kan se alt på en gang. Det lar deg også redigere oppgaven enkelt, og forhindre distraksjoner i lister med flere elementer hvis du virkelig trenger å fokusere og få en enkelt oppgave gjort.

Endelig er funksjonen som virkelig appellerer til meg for mye bruk av snarveier. Nesten alt du vil gjøre kan gjøres via tastaturet, noe som er flott og gjør det enda mer effektivt. For å legge til en ny oppgave i den gjeldende listen, trykker du bare Enter. Når du skriver inn tittelen for et element, bruk @ prefikset for å angi konteksten eller bruke / prefikset til å angi en tag. Som et eksempel, en oppgave som heter "Oppdater wiki med ny muttinformasjon @ datamaskin / <30m / Personal Web Stuff /" oppretter et nytt element og tilordner det til datamaskinsammenheng med kodene, <30m og Personal Web Stuff uten å måtte klikke på en ekstra knapp eller dra elementet til en bestemt liste.

Akkurat nå er The Hit List fortsatt i en offentlig beta, så det er ikke et ferdig produkt per dags dato. Når det er sagt, er det ekstremt solid, og jeg syntes det var mye mer behagelig å bruke enn ting. Hit List er en kommersiell applikasjon, og mens den er i dette beta-stadiet kan du forhånds kjøpe den for mindre enn den vil være når den kommer ut av beta. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det synkroniseres med iCal og DayLite (som lar meg få oppgaver på Blackberry), og til og med hvordan jeg har klart å integrere det med GeekTool for å vise kommende elementer direkte på skrivebordet. Du kan laste ned det fra Potion Factorys nettsted.

© Copyright 2020 | mobilegn.com