En veldig personlig Google Android mot Apple iPhone-krig fikk bare litt mer personlighet

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

Tim Bray, som medoppfant XML og er en kjent blogger, har sluttet seg til Googles Android-team og kastet bort ingen tid på å ta på Apples iPhone.

I et blogginnlegg (Techmeme) sa Bray, også en tidligere ansatt av Sun Microsystems, at han ble medlem av Google for Android og liker den raske utviklingen og at det mobile operativsystemet er åpen kildekode. Han vil også trives med Apple. Pengeovergangen fra Bray:

IPhone-visjonen om det mobile internettets fremtid utelater kontrovers, sex og frihet, men inkluderer strenge grenser for hvem som kan vite hva og hvem som kan si hva. Det er en steril Disney-lukket inngjerdet hage omgitt av skarpe tann advokater. Menneskene som lager appene, tjener til utleiers glede og frykter hans sinne.

Jeg hater det.

Jeg hater det selv om iPhone-maskinvaren og -programvaren er flott, fordi frihet ikke bare er et annet ord for noe, og det er heller ikke en valgfri ingrediens.

Den store tingen med nettet er ikke teknologien, det er at det er den første plattformen noensinne uten en leverandør (æren for at han først har påpekt dette, går til Dave Winer). Fra det følger nesten alt som betyr noe, og det betyr mye nå, for et enormt antall mennesker. Det er den eneste typen plattform jeg vil bidra til å bygge.

Apple tror tilsynelatende at du kan ha fordelene med Internett, samtidig som du kontrollerer hvilke programmer som kan kjøres og hvilke deler av stakken som er tilgjengelig og hva utviklere kan si til hverandre.

Jeg tror de tar feil og ser denne jobben som en sjanse til å hjelpe bevise den.

Da jeg leste den riffen, kunne jeg ikke komme forbi ordet hate . Det ordet er så personlig og noe du ikke hører i forretningsverdenen så mye (i det minste på posten). Vi visste alle at det var noe Google-Apple-hat brygging, men Bray kutter seg til jakten og essensen av det feiden handler om.

Bray vil bringe noe til Android som det ikke nødvendigvis har i dag - en personlighet. Og en liten personlighet vil gjøre noe, for som New York Times detaljerte på søndag, har Apple mot Google-saken blitt intenst personlig. Apple er ute etter blod og Google kommer ikke til å slå seg igjen. I mellomtiden bemerker TechCrunch RJ Pittman, en produktsjef for Google, nettopp hoppet skipet til Apple.

For de av dere som har eksistert en stund, ser Apple iPhone vs. Google Android-krigen mye ut som Microsoft-Apple-kampene for flere tiår siden. Apple gikk lukket økosystem og Microsoft gikk etter "vi vil oversvømme deg med partnere" -tilnærmingen. Nå for tiden spiller Google opp Microsoft flommer over sonen med en åpen kildekode-vri.

The Times skrev:

I følge intervjuer med to dusin bransjevoktere, investorer i Silicon Valley og nåværende og tidligere ansatte i begge selskaper - hvorav de fleste ba om anonymitet for å beskytte jobbene sine eller forretningsforholdene - sammenstøtet mellom Mr. (Eric) Schmidt og Mr. (Steve) Jobs tilbyr en uvanlig levende visning av fiendskap og ambisjoner.

Historien er ganske bra. Selv Silicon Valley-veteraner er sjokkerte over hvor giftig Google-Apple-forholdet har blitt.

Og nå gitt Apples HTC-søksmål - tydelig rettet mot Google og Android - er kamplinjene tydelig trukket.

Bray bringer litt spunk til diskusjonen. Han er en talsmann for utviklere hos Google og skal ikke hakke ord. En veldig personlig kamp fikk bare noen til å stusse ilden.

Sluttnotat: Bray jobbet for Sun da den ble anskaffet av Oracle. Oracle utvidet ham et tilbud, men Bray avslo det. Han sa at han vil fortelle historien "når jeg kan tenke på det uten å få den rare spike-blodtrykksfølelsen i øyeeplene mine." Gleder meg til den. Relatert: Var Intels x86 "gateway-medisinen" for Apples ARM?
  • Apples HTC-søksmål: Biter det av mer enn det kan saksøke?
  • HTC svarer på Apple - den langsiktige hiten? · Apple saksøker HTC
  • Det er offisielt: Google og Apple er konkurrenter (spesielt på mobil)

© Copyright 2020 | mobilegn.com