Virtual reality: Et jukseark for forretningsfolk

Virtual reality: Den neste digitale grensen TechRepublic's Teena Maddox gir en oversikt over hva virtual reality er, hvordan bedrifter bruker VR, hvordan VR skiller seg fra AR, populære VR-headset og mer.

Virtual reality (VR) er den neste digitale grensen, men det er ikke et nytt konsept. Sci-fi-litteratur har skapt virtuelle verdener siden 1950-tallet med Ray Bradbury's The Veldt . I 1982 var Tron en av de første filmene som viste frem en digital verden; filmer som The Matrix- trilogien, Inception og Ready Player One har lagt til publikums aksept og interesse for VR. Og selv om teknologien bare eksisterte i fantasiverdener i mange tiår, er det nå et solid konsept som har et sted for bedrifter og forbrukere.

Les videre for å finne ut hvorfor VR betyr noe og hva som kommer videre. (Les også Virtual reality for business: Den smarte personens guide, publisert på TechRepublic i mars 2016 og skrevet av Erin Carson.)

Hva er virtuell virkelighet?

Mer om innovasjon

 • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
 • Augmented reality for business: Cheat sheet
 • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
 • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Virtual reality er en flersensorisk datamaskingenerert opplevelse som åpner virtuelle verdener for brukeren med full fordypning i en simulert verden. VR er i samme ballpark som augmented reality (AR), ved at den fungerer som et lag over den virkelige verden. Moderne VR-headset gir haptikk, bevegelses- og posisjonsfølelse og 3D-grafiske skjermer med høy oppløsning som virker nesten ekte.

På søsternettstedet ZDNet fra TechRepublic skriver Greg Nichols: "I følge Virtual Reality Society har teknologien tematiske røtter i 1800-tallets stereoskopiske seere. Tiår med forskning på oppslukende (om enn ikke-interaktiv) kino ga vei, i 1960-tallet, til tidlige eksperimenter i det som den gang ble kalt "kunstige miljøer", kunne primitive datamaskingenererte verdener brukere faktisk navigere. "

Tilleggsressurser

 • Infographic: Historien til AR og VR, og hva fremtiden rommer (TechRepublic)
 • Microsoft HoloLens 2: En innsideveiledning (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Rask ordliste: Virtual reality (Tech Pro Research)
 • Virtual reality 101: Din guide til VR (CNET)

Er VR en kjepphest eller her for å bli?

Google, Facebook og andre store teknologiselskaper har investert stort i VR-teknologi; uansett, VR er ennå ikke mainstream, og det er mer arbeid som må gjøres før det når et gjennombrudd. En kombinasjon av voluminøs, vanskelig maskinvare, dyre hodetelefoner og ikke nok interessant innhold, bidrar alle til at VR går tregt mot å bli et essensielt forretnings- og husholdningsarbeid.

VR ser imidlertid vekst. Forbruket på AR- og VR-produkter forventes å nå 27 milliarder dollar i år, en økning på 92% sammenlignet med 2017, ifølge Worldwide Semiannual Augmented and Virtual Reality Spending Guide publisert av International Data Corp (IDC). (AR og VR er ofte samlet i slike studier.) IDC rapporterte at utgiftene til disse teknologiene vil oppnå en fem-årig sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 72% i prognoseperioden 2017 til 2022.

Tilleggsressurser

 • VR er ikke døende, insisterer produsent av VR-headset (CNET)
 • Hvordan IoT, AI, VR og drones gir nye inntekter for 75% av IT-kanalpartnere (TechRepublic)
 • Hvorfor AR og VR bruker saker i bedriften vokser raskt (TechRepublic)

Hva er populære virtual reality-enheter?

Virtual reality-enheter spenner over spekteret fra rimelige papphodesett til toppspill-versjoner. Hodetelefoner er enten frittstående / mobil eller koblet sammen, og noen jobber med en smarttelefon slik at ingen ledninger er koblet til headsettet. Her er noen av de mest populære VR-headsetene fra store navn som Google, Oculus VR, Sony og Lenovo.

HTC Vive: Dette koblede VR-headsettet er ideelt for PC-spillere. Det koster 499 dollar.

HTC Vive Pro: Dette sammenkoblede headsettet er for PC-spillere som ønsker flere funksjoner og er villige til å bruke mer. Den har en høyere oppløsning enn HTC Vive, og den er priset til 799 dollar.

Oculus Rift: PC-spillere elsker dette headsettet. Den er bundet, og den koster 399 dollar. Oculus Rift er produsert av Oculus VR, som eies av Facebook.

Oculus Go: Dette er den nyeste enheten fra Oculus VR. Det er prisgunstig til $ 199, og det er et frittstående headset som er ideelt for VR-nybegynnere.

Oculus Quest: Facebook kunngjorde dette VR-headsettet, som skal ut våren 2019. Oculus Quest vil handle for 399 dollar. På Oculus Connect-konferansen kalte Mark Zuckerberg dette headsettet "alt-i-ett VR-opplevelsen vi alle har ventet på."

Sony PlayStation VR: Dette sammenkoblede hodesettet er for PS4-eiere, og det koster 199 dollar.

Google Papp: Googles lunefulle papphodesett er en rimelig måte for brukere å oppleve VR ved å bruke smarttelefonene sine. En SDK er tilgjengelig for Android og iOS. Prisene er under $ 20 for de fleste versjoner av Google Papp.

Lenovo Mirage Solo med Daydream: Dette er et frittstående headset som kan brukes med en Daydream-kontroller. Den opererer på en Android-plattform. Det koster 350 dollar.

Samsung Gear VR: Dette mobile headsettet kom ut i 2017, og det er nå priset rundt $ 130. Dette VR-headsettet brukes med en Samsung Galaxy-smarttelefon, og det drives av Oculus.

Det er viktig å merke seg at mange feilaktig har kalt Microsofts HoloLens (utgitt i 2016) et eksempel på virtual reality - HoloLens bruker augmented reality (AR), ikke VR.

Mixed reality kombinerer aspekter av både VR og AR. Tanken er at brukeren kan se den virkelige verden (som er AR), men også se troverdige, virtuelle objekter (som er VR).

Tilleggsressurser

 • Mozilla gir ut Firefox Reality, nettleseren for VR (TechRepublic)
 • Facebooks Oculus Quest kan være Honda Civic of VR (TechRepublic)
 • Nvidia, Oculus, Microsoft, AMD og Valve er enige om ny USB-C VR-standard med én kabel (CNET)
 • VR- og AR-salget er i ferd med å dø, men bedriften kan gi dem liv igjen (TechRepublic)

Hva er hovedsakelig bruk av tilfeller av VR?

Forbrukermarkedet er den største komponenten i VR-forbruket. IDC rapporterte at gjennom 2022 vil forbrukerindustrien være den største kilden til utgifter til AR- og VR-produkter til 53 milliarder dollar, fulgt av detaljhandel, diskret produksjon og transport med en kollektiv verdi av 56 milliarder dollar.

Den dominerende brukssaken til AR / VR i 2018 er VR-spill, med utgifter som forventes å nå 7 milliarder dollar. I løpet av IDCs fem-årige prognoseperiode representerer showcase for detaljhandel brukssaken med den største vekstraten. Tilfeller av ny bruk for 2018 inkluderer vedlikehold av offentlig infrastruktur, samt 360-graders pedagogisk videotitting.

IDC-rapporten undersøker andre brukssaker som profesjonell opplæring, arkitektonisk design, augmented reality-anatomi, virtuelle testkjøretøyer i bil, logistikk og levering av pakker, turer i virtuell eiendom, fjernkirurgi, virtuelle montering av butikker og VR-nettkontroll.

Tilleggsressurser

 • 5 toppbrukssaker for AR / VR i virksomheten, og hvordan du kan komme i gang (TechRepublic)
 • Hvordan bruke virtual reality til opplæring av ansatte: 3 VR-plattformer for å sjekke ut (TechRepublic)
 • CXOs: Gjør deg klar for utvidet og virtual reality-teknologi (TechRepublic)
 • NASA viser verden sitt 20 år virtuelle virkelighetseksperiment for å trene astronauter: The inside story (TechRepublic cover story)

Hva trenger utviklere å vite om virtual reality?

Etterspørsel etter VR fører til et økt behov for dyktige utviklere som kan lage apper for bedriften.

De syv mest populære programmeringsspråkene for VR og AR er:

 1. C #
 2. C / C ++
 3. Java
 4. Javascript
 5. Python
 6. Visuelle utviklingsverktøy
 7. Fort

For å lære et nytt programmeringsspråk har utviklere flere alternativer, enten de tar et formelt kurs eller velger et gratis eller rimelig online kurs. Koding av bootcamps er også et alternativ. Det er viktig for enhver utvikler å ha en portefølje av arbeid for å vise potensielle arbeidsgivere.

Tilleggsressurser

 • Hvordan programmering vil endre seg i løpet av de neste 10 årene: 5 spådommer (TechRepublic)
 • Komme i gang med Python: En liste over gratis ressurser (PDF) (TechRepublic)
 • Hvorfor et universitet i London nå tilbyr grader i VR (TechRepublic)
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

Hva er neste for virtual reality?

Bruk av smarttelefon VR vil fortsette å vokse, ettersom flere telefoner er kompatible med teknologien og billigere VR-headset for smarttelefoner, heter det i IDC-rapporten. Imidlertid er frittstående VR-headset fremdeles dyre, og prispunktet forhindrer mainstream-adopsjon når som helst snart.

Når det gjelder VR, kan ny maskinvare på markedet rettet mot fagpersoner som HTC Vive Pro og pakken Oculus for Business brukes til å forbedre arbeidernes produktivitet og jobbopplæring innen felt som produksjon og design, helsevesen, transport og detaljhandel.

AR og VR ser allerede kommersiell vekst, ettersom flere bedrifter tar i bruk teknologiene. Begge teknologiene viser seg nyttige for arkitektur, prototypeprodukter, oppgavelysering og opplæring for farlige jobber; faktisk Walmart og UPS startet allerede VR-opplæringsinitiativer.

Tilleggsressurser

 • Ti bransjer som bruker augmented reality og virtual reality (ZDNet)
 • 5 strategier for å navigere i VR i bedriften (TechRepublic)
 • Fem måter ditt selskap kan få forretningsverdi ut av virtual reality (ZDNet)
 • Fem tips for å lage virtual reality-demoer (ZDNet)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com