VMware Horizon Application Manager 1.5 installasjonsveiledning

VMwares Horizon Application Manager 1.5 gir IT-administratorer en måte å gi sluttbrukere en slags firmaprobutikk som tillater enkelt pålogging for mange applikasjoner. Løsningen leverer applikasjoner til sluttbrukernes enheter ved å bruke ThinApps.

Horizon Application Manager kommer som to virtuelle apparater, så det er ikke nødvendig å bruke Windows-lisenser for denne løsningen. Horizon kan bruke Active Directory-godkjenning for å autentisere brukere. Det kan også være en lokal eller en hostet løsning. Jeg går gjennom installasjonen av de to apparatene og går over noen av hindringene jeg møtte under installasjonen. For mer informasjon om Horizon-installasjonen, sjekk denne VMware-guiden.

1. Last ned nødvendige filer.

  • en. Connector.ova (Connector Appliance)
  • b. Service-va.ova (Horizon Application Appliance)
  • c. Horizon Agent Install
  • d. VMware-ThinApp-Enterprise.exe

2. Lag DNS-poster for de to apparatene (f.eks. HorizonAppMan - 192.168.1.242, HorizonConnect-192.168.1.241).

3. Distribuer Horizon Application Appliance ved å gå til File | Distribuer OVF-mal på vSphere-klienten.

4. Følg distribusjonsveiviseren. Jeg fikk problemer med å sette inn IP-adressen. Jeg kunne ikke se den siste oktetten, men jeg skrev den inn uansett, og det hele dukket opp ordentlig på sammendragssiden.

5. Start apparatet og åpne Console-fanen.

6. Følg instruksjonene i konsolløkten.

7. Åpne en nettleser og gå til URLen som vises på konsollen for å starte konfigurasjonen. Forsikre deg om at du kobler til ved hjelp av FQDN og ikke IP-adressen i URL-en ( figur A ).
Figur A

Horizon Application Manager's Operator Setup Wizard (Klikk på bildet for å forstørre.)

8. Skriv inn navnet på Horizon Application Manager i feltet Organisasjonsnavn. Hvis du foretrekker å kalle det noe annet, må du opprette et alias i DNS og peke det til Horizon Application Manager.

9. Last opp firmaets logo hvis du vil samle appbutikken din.

10. I det tredje trinnet ber det deg velge en tilkoblingsmetode. Du kan generere et koblingsaktiveringstoken eller opprette en midlertidig administrator. Jeg valgte å opprette et aktiveringstoken fordi dette må gjøres etter hvert.

11. Distribuer Connector OVF på samme måte. Når den er distribuert og du har gitt den en IP, kan du logge deg på konsollen ved å bruke root-legitimasjonene dine og sette inn kommandoen ' hostname hostname ' fordi dette vil gjøre ting mye enklere i senere konfigurasjoner.

12. Åpne en nettleser og koble til nettadressen som vises i konsollen (f.eks. Https: // HorizonConnect / 8443).

13. Angi et nytt passord.

14. Kopier og lim inn aktiveringskoden som du genererte fra Horizon Application Manager-enheten i Connector Appliance-webgrensesnittet.

15. Skriv inn Active Directory-informasjonen mens du fremdeles er i Connector Appliance.

16. Klikk Neste og lagre informasjonen gitt på Om-siden.

17. For å opprette sluttbrukertilgang, klikker du på Setup Wizard-knappen på den samme siden.

18. Lag andelen der du plasserer appene dine på en annen server i miljøet. Denne delingen skal gi autentiserte brukere tillatelse til å lese / skrive til mappen. Hvis du gir Alle tillatelse, vil det ikke fungere. Legg inn banen til denne delingen i veiviseren.

19. I trinn 7 i denne veiviseren ber den deg velge brukere som vil få tilgang. Alle brukere som vil få tilgang, må ha e-postadresser oppført i Active Directory, så sørg for at du har dekket den basen, eller at du får feil for brukerne som ikke har de riktige attributtene som er fylt ut.

20. Når du er ferdig med installasjonsveiviseren, kjører du VMware ThinApp-installasjonsprogrammet du lastet ned tidligere på en ren Windows 7-maskin (hvis miljøet ditt bruker Windows XP eller Windows 8, bruk de i stedet).

21. Følg veiviseren for å installere.

22. Å gjøre en grunnleggende ThinApp-fange av et program er ganske enkelt, så jeg har ikke tenkt å gå gjennom alle trinnene her. Du kan bare dra opp fangstveiviseren og følge trinnene. Merk: I trinnet som spør om denne ThinApp skal administreres av Horizon Application Manager, må du sørge for å merke av i boksen og angi adressen til Horizon Application Manager.

På dette tidspunktet bør du ha de fleste brikkene oppe og gå og kunne koble til både som en vanlig bruker og som administratorbrukeren som du konfigurerte og forhåpentligvis lagret. I mitt neste innlegg vil jeg gå gjennom å legge til applikasjoner i katalogen din, tildele tillatelser til brukere og andre konfigurasjons- / implementeringstrinn.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com