Vuze XR 360-kamera lar deg dykke inn i VR

Vuze XR 360-kamera

Bilde: Ant Pruitt

Virtual reality (VR) og 360 videoinnhold er her. Dette mediet kan være ganske nyttig og spennende fra betrakterens synspunkt. Nå kan innholdsskapere dra nytte av dette med Vuze XR 360-kamera laget av HumanEyes.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

Jeg så Vuze XR første gang på CES 2019 (Se: CES 2019: HumanEyes Technologies driver Vuze, verdens første VR-kamera på 5, 7K-kamera).

Nylig kunne jeg se gjennom kameraet. Jeg vil gjerne dele tankene mine.

Tekniske spesifikasjoner

For det første er Vuze XR en komfortabel enhet å holde i hendene i lengre tid fordi den er lett og har et behagelig grep (152x56x39 mm i størrelse og 212 gram i vekt). Hvis du ikke vil holde den, kan du feste den til et ministativ via 1 / 4-20-tommers tråd på bunnen.

Linsene er en vidvinkel på 18 megapiksler, som tilbyr strålende stillbilder i tillegg til opptil 5, 7 K 30 bilder per sekund videokapasitet. Du kan skyte i full 360-graders format eller 180 grader - det er opp til deg å bestemme deg.

Nødvendige apper og tjenester

Når du bruker et 360-kamera, vil de originale bildene eller videoene dine må sys sammen. Dette håndteres ideelt med tilhørende programvare som følger med det 360-kameraet du har. Vuze har en Vuze VR studio-app som er tverrplattform med tilgjengelighet på Windows, MacOS, iOS og Android. Denne applikasjonen lar deg behandle opptakene du har spilt inn, samt håndtere spesialeffekter som fargeklassifisering eller lage en "liten planet." Den magiske delen av denne appen er muligheten til å stabilisere videoopptakene dine.

Hvorfor ta bilder i 360 eller 180 VR-visning?

Det åpenbare spørsmålet er hvorfor vil du ta bilder i 360 eller 180 VR, enn si bruke penger på et kamera som Vuze XR? To svar: Oppslukende video og en ekstra vinkel. Når du fotograferer denne typen opptak, lar du seerne samle alle omgivelsene til en scene. Dette er svært nyttig for personlige eller profesjonelle scenarier. Tar du en drømmeferie på et drømmested? Del det. Del scenen fra alle vinkler. Bare monter kameraet og la publikum panorere seg opp, ned og rundt for å se hva du ser i sprø 5.7K-oppløsning. Ønsker du å selge hjemmet ditt? Bruk VR til å vise frem hjemmet og gi seerne et livslignende perspektiv på eiendommen. Selv de kjære Google Maps bruker denne typen bilder for å gi deg en gatevisning av et sted fordi det er mer oppslukende og virkelig lar deg forstå landets plassering.

Innholdskapere kan bruke VR til vlogger eller andre historiefortellende videoer. Ta opp standardvideo, men legg inn vidvinkelklipp her og der for å blande ting opp.

Hva jeg liker med Vuze XR-settet

Maskinvaren til Vuze XR er enestående. Å se på videoopptak i en så høy oppløsning er sprang og grenser over opptakene som er opprettet fra en smarttelefon eller typisk DSLR. Kameraet har en intuitiv design da knappene og LED-indikatorene er lett synlige for å hjelpe deg å vite hvilken modus du tar. Telefonens innebygde WiFi er nyttig og responsiv, ettersom den lar deg bruke den mobile enheten din som søker for å se nøyaktig hva Vuze XR fanger opp. Å ta video med høyere bildefrekvens gir jevne opptak, men hvis du velger en mer filmisk bevegelsesoskarphet, kan du slippe til en lavere bildefrekvens, for eksempel 24p.

Når opptakene er spilt inn, gjør Vuze Studio-appen alt det tunge løftet for å gjøre opptakene klare til publisering ved å sy den sammen og stabilisere den. Sømmen fungerer veldig bra, og du kan velge å stabilisere opptakene med bare noen få klikk. Stabilisering er sinnsykt bra med disse appene. Selv når jeg brukte en normal port ved filming, kunne opptakene fremdeles stabiliseres og så bra ut uten forvrengning eller overskaling som du ville funnet med Premiere Pro sin varpstabilisator. Fordi du filmer i høye oppløsninger, kommer du til å få store filer av høy kvalitet på SD-kortet. Filstørrelse kan være en downer, men det er verdt det.

Mine klager

Så bra som denne maskinvaren er, mangler det ett verktøy. Jeg skulle ønske at prispunktet på $ 439 inkluderte et ministativ stativ eller monopod. Å ha disse enhetene utenfor boksen lar deg raskt begynne med å lage dynamiske visninger. Lave vinkler, øyehøyde vinkler og over hodevinklene er alle forskjellige synspunkter du bør kunne bruke. Men disse er mye enklere hvis du hadde et ministativ i boksen eller en gjennomsnittlig størrelse monopod. Kameraet har for øyeblikket en håndleddsstropp for økt sikkerhet, men det er det.

Desktop-applikasjonen fungerer bra på Windows. Den gjør jobben sin med å sy og stabilisere seg ganske enkelt. Jeg fant en feil. Hvis du velger å stabilisere det totale opptaket, samt velge å jevne horisonten, vil den endelige utdataen være stabil, men den vil også inkludere et gradvis skifte i horisontlinjen over flere bilder. Hvis klippet ditt bare er noen sekunder, vil du ikke legge merke til det. Hvis du filmet en lengre varighet, vil du legge merke til den horisontale linjen. Selv om opptakene blir fanget fra et stativ. Jeg fant ut at ikke å muliggjøre horisontalnivåing fikser dette problemet. Når opptakene er sydd og stabilisert, kan du slippe det til et videoredigeringsprogram som Premiere Pro eller Final Cut hvis du vil behandle opptakene ytterligere.

Jeg hadde det gøy å leke rundt med denne enheten og kunne få en komposisjon publisert bare for å vise en typisk dag i livet til Ant Pruitt. Alt i VR. Opptakene og lyden så ganske fin ut. Vil du ta dykket inn i VRs kreative rom? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com