Walmart ordre-for-tekst-tjeneste kan være neste trinn i omnikanals detaljhandel og e-handel

Hvordan Walmart bruker big data og IoT for å øke salget Chris Enslin, visepresident for digitale bedriftsløsninger på Walmart, snakket med TechRepublic om detaljistgigantens muligheter fra IoT-enheter både for kundeanalyse og for prediktiv analyse.

Walmart avduket planer for deres nye leveringstjeneste, Jetblack, som gjør at noen av kundene deres kan bestille varer fra nettstedet deres ved hjelp av tekstmeldinger. Initiativet, spisset av Rent the Runway-medgründer Jenny Fleiss, har begynt å betjene folk i New York City og vil snart utvide landsdekkende.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Walmart opprettet Jetblack i deres butikk-nr. 8-inkubator, og trodde det var et skritt fremover i deres kamp for å ta igjen kontrollen over markedet mot Amazon. Brukere vil kunne handle på Walmart.com og andre nettsteder, sms Jetblack med spesifikke bestillinger og motta andre anbefalinger før de bestiller det med levering samme dag.

- Forbrukere leter etter mer effektive måter å handle for seg selv og sine familier uten å måtte gå på akkord med produktkvaliteten, sier Fleiss, som også er Jetblacks medgründer og administrerende direktør.

"Med Jetblack har vi laget et helt nytt konsept som gjør det mulig for forbrukere å få akkurat det de trenger gjennom bekvemmeligheten av tekstmeldinger og friheten til en nesten ubegrenset produktkatalog."

Fleiss fremhevet anbefalingens aspekt ved tjenesten, og sa at "tilpassede handleopplevelser" var nøkkelen til Walmarts fremtidige detaljhandelsbestemmelser.

Med Amazon utdyping av sine mur- og mørtelrøtter med Whole Foods, har Walmart økt sin innsats for å modernisere, digitalisere og utvide tilbudene sine ikke bare når det gjelder hva du kjøper, men hvordan du kjøper.

De har sikret seg en rekke partnerskap med leveringstjenester og andre nettportaler for å prioritere tilgang og leverbarhet til kundene sine, mens de drar nytte av deres enorme kulturelle og fysiske tilstedeværelse i samfunn over hele USA. CNN Money sier at deres digitale salg økte med 33% forrige kvartal. Walmart kunngjorde nylig et samarbeid med Google, slik at du kan kjøpe produkter fra Walmart gjennom Google Home.

Tjenesten vil koste $ 50 per måned og et 8-måneders pilotprogram viste at gjennomsnittlig kjøper bestiller 10 varer per uke. Fleiss sa til Reuters at tjenesten også har en AI-komponent, som vil "sammenstille" produktforslag og minne deg om å kjøpe noe når du går tom.

"Målet er å tenke på spillendrende teknologier som vil endre måten folk handler på, " sa Fleiss til Reuters.

Walmart kunngjorde nylig en plan om å utvide Pickup Tower-programmet etter et vellykket pilotprosjekt sent i fjor. I fjor høst la detaljgiganten 200 Pickup Towers - kolossale strukturer i Walmart slik at nettkjøpere kan hente varer kjøpt fra selskapets hjemmeside - til butikker over hele landet. Kunder må bare skanne en strekkode i det lokale Walmart-tårnet før de mottar bestillingen.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Walmart starter en leveringstjeneste som lar deg bestille ting gjennom tekst.
  • Tjenesten er tilgjengelig i New York City og tilbyr samme dagstjeneste.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com